Društvo

Jeste li znali da i Podgorica ima hotel za pse?

Hoteli za pse u inostranstvu su odavno uobičajena pojava. Ovakav vid smještaja za kućne ljubimce postoji i u Podgorici, a prije mjesec dana otvoren je hotel za pse Rex. Hotel je idealno rješenje za vlasnike koji zbog posla ili odmora nemaju gdje da ostave svoje ljubimce. U njemu ima mjesta za trideset ljubimaca, koji vlasnici kako su CdM-u kazali iz hotela, mogu da se ostave koliko oni žele. Jedan dan u ovom smještaju je sedam eura, a psi imaju treninge i osoblje koje brine o njima. Nijesu imali zahtjeve za smještaj neke druge životinje, ali svakako poručuju da stoje na raspolaganju.

Hotel za pse Podgorica (Foto: CdM)

Ova nesvakidašnja ideja javila se još ranije ali su čekali da svi uslovi budu zadovoljeni.

“Danas, u Gornjim Kokotima, na pet kilometara od Podgorice nalazi se hotel za pse sa najsavremenijim boksevima, opremom i naravno stručnim licima koji brinu o njima. Ovaj privremeni smještaj za ljubimce smo nazvali hotelom, zbog toga što će se psi u njemu osjećati tako. Psi imaju svakodnevnu aktivnost, šetnje, čak i poligon. Moguća je i dresura, kao i dodatni treninzi za pse. Uskoro planiramo savremeni frizerski salon”, objasnili su CdM-u iz ovog hotela.

Ideja je, kako naglašavaju došla spontano, upravo zbog godišnjih odmora.

“Primjetili smo da vlasnici pasa zbog posla ili za vrijeme godišnjih odmora nemaju gdje da ostave svog ljubimca. Pomislili smo kako bi bilo dobro da postoji neko mjesto na kojem se mogu ostaviti psi, bez opterećivanja porodice i prijatelja. Tako je nastao ovaj hotel, idealno rješenje za vlasnike koji imaju ovaj problem”, ističu oni.

Hotel za pse Podgorica

Podgoričani su ovu ideju odlično prihvatili, pa se već raspituju oko smještaja jer se sezona odmora bliži.

“Trenutno je popunjeno pola kapaciteta hotela, ali kako dolazi sezona godišnjih odmora, mnogi vlasnici nas zovu i govore da je ovo baš ono što su tražili. Neki od njih već znaju kada će da putuju tokom ljeta, pa su rezervisali mjesto za svoje ljubimce u ovom smještaju. Znamo da će interesovanje biti još i veće, kada se među vlasnicima pročuje kakvi su uslovi i koliko psi zapravo uživaju u ovom pansionu”, dodaju oni.

Hotel raspolaže sa 20 mjesta za velike pse, i deset za manje. Svakom “gostu” se posvećuje posebna pažnja. Kako ističu u hotelu se trude da izađu vlasnicima u susret, pa oni mogu ostaviti ljubimca koliko žele.

“Naravno, ukoliko je neki pas na obuci ili dresuri, tada obično ostaje duže. Ali i dužina dresure zavisi od samog psa, jer je svaki drugačiji i svakome posvećujemo veliku pažnju”, objašnjavaju oni

Svaki ljibimac da bi boravio u hotelu mora imati potvrdu da je zdrav.

“Za to im je potrebna knjižica sa potvrdom o vakcinaciji, o tome da je očišćen od parazita i krpelja”, naglašavaju iz hotela.

Hotel za pse Podgorica

Cijena smještaja za ove neobične goste je sedam eura, a ukoliko pas ostaje preko mjesec onda vlasnik plaća pet eura po danu. Psi mogu imati i treninge.

“Treninzi koštaju između 10 i 15 eura, a cijena dresure je po dogovoru. Samo pansion podrazumijeva brigu stručnih lica o psima, svakodnevne aktivnosti, grupne šetnje i druženje onih pasa koji su socijalizovani. Ukoliko nisu socijalizovani, oni šetaju sami sa nekim od osoblja“, objasnjavaju CdM-u oni.

Čovjekovi najbolji prijatelji, kako mnogi od milošte nazivaju pse, dobili su sav komfor, a u hotelu su spremni da izađu u susret i vlasnicima drugih zivotinja, pa možzda i neka mačka u budućnosti bude gost ovog hotela.

Ana Gajević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Paka
Gost
Paka

Meni ovo vise liči na zatvor za pse.)….

Ana
Gost
Ana

Nijesu Gornji Kokoti, vec je Lijesnje u pitanju. Sredjeno fenomenalno, odlicno vode brigu o zivotinjama, ima tu jos dosta interesantnih zivotinja za vidjeti, kako domace tako i divljaci

Beograd zoran
Gost
Beograd zoran

Ima li kakve veze politička pripadnost?

petra
Gost
petra

Koji crni hotel,nekoliko kaveza,no reklama je čudo.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ovakav azil od 50 bokseva ne moze kostati vise od 10 000e. Odje bi ta investicija bila 100 000….. dok se svi ograde 😉

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ovako treba da izgleda ‘azil.

Boki
Gost
Boki

Moj jedini problem sto moj maleni nikad u zivotu u kavez usao nije niti ce, samo u kucu , narocito ljeti ne mogu da ga vani zamislim po onom paklu u Podgorici… mislim da ih u K9 drze u kuci gore na spratu.. ali poZdravljam idenu svakako

KLM
Gost
KLM

Lijepo svaka cast

Petko
Gost
Petko

Daleko je ovo od hotela. Pansion za pse pozdravljam i ovu inicijativu. Cijena je pristojna za ove uslove ako uključuje hranu i bar šetnju 2 puta dnevno.

baka
Gost
baka

A jeliiiiiiii,postoji hotel za pse u Podgorici???Cudo jedno veliko.

Aaaa
Gost
Aaaa

Jesi jeo jesi…

JAAA. ...
Gost
JAAA. ...

DOBAR BIZNIS……CAK BOLJI OD IZDAVANJA APARTMANA HOSTELA….A KO JE GAZDA LEBA TI ….DA SALJEMO GOSTE KOD NJIH.. MOZDA IH DO LOVCENA PROSETAJU….
AJD OLADI

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Bravo! Odlično da ste to otvorili, da znam kad mi bude trebalo ostaviti psa na sigurnom, koji dan., da ne pitam nikoga drugo i ne dosadi nikome.

Majlo
Gost
Majlo

Grupne setnje do bogomolje i nazat🤣🤣… super ste , svaka cast, bas mi je drago sto se otvorio hotel

:-)
Gost
:-)

Ja mislim da su ostale zivotinje a i ljudi diskriminisani u odnosu na pse!!!!!!

Daki
Gost
Daki

Konacno nesto gdje mozemo svoje ljubimce ostaviti a da ne razmisljamo. Provjerna dobra usluga!

Velvet
Gost
Velvet

Bravo ovo je trebalo glavnom gradu … sve pohvale za ideju 👌🏻👌🏻💪🏻💪🏻

Prika
Gost
Prika

Hotel za pse,za one koji nijesu informisani postoji u Tolosima jos od prosle godine…

Send this to a friend