Društvo

Joanikije: Cetinjska tragedija – strašna opomena za svakog čovjeka

Joanikije, Foto: Mitropolija

Mitropolit crnogorsko-primorski  Joanikije služio je danas u Cetinjskom manastiru, na praznik iznošenja Časnog Krsta i Svetih mučenika Makaveja. Govoreći o velikoj tragediji koja se desila na Cetinju prije dva dana, rekao je da danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo riječi.

“Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su djeca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice”, rekao je Joanikije prenosi portal Mitropolije.

Pozvao je vjerne da se pomole Bogu da on da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

“I da Gospod da brzo utjehu. A onima koji su izginuli u ovoj nesreći, ovoj tragediji neka Gospod da oproštaj grehova i Carstvo nebesko. I neka Gospod da da mislimo o dobru, da mislimo dobro jedni drugima, da želimo dobro jedni drugima, da idemo ka dobru, da se oslobađamo od svega onoga što je loše. Ovo je strašna opomena za svakoga čovjeka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila – da se čovjek zamisli gdje je i šta je. Bog da izlije svoju milost na ovaj grad i na one koju su ožalošćeni, a pokoj dušama onih koji su preminuli”, kazao je Joanikije.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
cetinjankaLicemjeru
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cetinjanka
Gost
cetinjanka

Svaki tvoj komentar je suvišan.

Licemjeru
Gost
Licemjeru

Obrati se onima iz Pavinog Polja. To su tvoji vjernici.

Send this to a friend