Društvo

Jokić: Nedjelja Dan žalosti u Kotoru zbog smrti mitropolita Amfilohija

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić proglasio je 1. novembar Danom žalosti u toj opštini, zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

<<<Preminuo mitropolit Amfilohije<<<

“Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi opštine Kotor, javnim preduzećima čiji je osnivač opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na teritoriji opštine Kotor.

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti. Za vrijeme dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima. Lokalni javni emiter, Radio Kotor, će svoj program prilagoditi obilježavanju dana žalosti, na način što će emitovati program koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana”, navodi se u odluci.

Jokić je episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske, u ime Opštine Kotor i svoje lično, uputio saučešće.

“Njega duhovnost, mudrost i istrajnost koje je crpio iz crnogorskog krša, ulivali su snagu i vjeru napaćenima, utjehu slabima, podršku i oslonac odvažnima da hrabro idu ka svom cilju, ka boljem, humanijem, pravednijem društvu. Kao takav ostaće upamćen ne samo među svojim savremenicima, već i među brojnim budućim generacijama”, naveo je Jokić na Facebook-u.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
JokicPomoracLuxSo & TEKILANarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jokic
Gost
Jokic

Niko nije glasa digao da je ovaj decko opet prekoracio svoje nadleznosti i proglasio dan zalosti. I povrh toga jos na veliki katolicki praznik Svi sveti. Sramotno.

Lux
Gost
Lux

Malo je bre !! 11 godina žalosti je korektno .

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

nije ništa crpio iz cg krša, sve je crpio iz dedinja.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Da mi je neko nekad pričo da će srbi da vode kotor prije bi vjerovo da će vanzemalci slećet?

Pomorac
Gost
Pomorac

Otislo sve odavno u …. moj Narcise.

Milos
Gost
Milos

Ne no ga zalite 15 dana. Toliko mladih ljudi umire, a treba sad da zalimo za starcem koji proklinje po Crnoj Gori.

Send this to a friend