Društvo

Jovanović: Bečić i Abazović da kažu je li Amfilohije nepoželjan u Ulcinju

Činjenica da je potpredsjednik opštinskog odbora URA Ulcinj Nervuz Šaptafi bio jedan od predvodnika grupe albanskih jurišnika koji su pokušali da spriječe mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču, ukazuje na mogućnost da se taj savez svrstao u političku kolonu onih koji u Crnoj Gori sprovode vjersku diskriminaciju i netoleranciju, ugrožavajući osnovna prava i slobode velikom broju građana, kazao je danas portparol Demokratske narodne partije Nikola Jovanović.

<<<Amfilohiju zabranjeno služenje liturgije na kulturnom dobru Crne Gore<<<

Jovanović ističe da se, s obzirom na to da je riječ o visokom funkcioneru partije Dritana Abazovića, koja je koalicioni partner sa partijom koju predvodi Aleksa Bečić, njegovo izgredničko ponašanje, ukoliko ne bude najoštrije sankcionisano, sasvim sigurno može protumačiti kao stav koalicije “Za 21 vijek”, te bi poslalo jasno poruku da se i ona uključila u institucionalni i otvoreni obračun protiv Srpske pravoslavne crkve.

“Pozivamo Bečića i Abazovića da se javno odrede prema ovom činu nacional-šovinizma i vjerske i nacionalne diskriminacije koju je predvodio njihov funkcioner i da javnosti pruže odgovor da li su saglasni sa stavom da mitropolit Amfilohije nije poželjan u Ulcinju”, naveo je Jovanović.

Potrebno je, dodao je, da javnosti daju odgovor da li osjećaju ličnu i političku nelagodu zbog činjenice da je njihov funkcioner bio jedan od predvodnika ataka na vjerske slobode, vjerske poglavare i sveštenstvo pravoslavnog naroda u Crnoj Gori i da li će zbog toga uputiti javno izvinjenje svim vjernicima koje je njihov funkcioner uvrijedio na, kako kaže, najprizemniji način svojim razbojničkim ponašanjem.

“Iako su predvodnici koalicije “Za 21 vijek” sigurno znali da je njihov visoki funkcioner učestvovao u izazivanju nemira koji može da ostavi duboke posledice po međuvjerski i međunacionalni sklad, krajnje je neodgovrno prema javnosti pokušati sakriti tu činjenicu, ili je namjera da se time da prećutna saglasnot za djelovanje”, smatra Jovanović.

<<<Šaptafi: U Svač dobrodošli pripadnici svih vjera i nacija<<<

Prema njegovim riječima, zvuči zaista ironično da oni koji baštine vrijednosti 21. vijeka, budu upravo ti koji će predvoditi grupu izgrednika i pozivati na vjersku netoleranciju i koji će fizički sprečavati vršenje vjerskih obreda.

“Paradoks je i da iz ove koalicije pozivaju na obračun sa “pečinskim nacionalizmom” kada je upravo njihov funkcioner najdrastičniji primjer pećinskog nacionalizma, primitivizma i vjerske netrpeljivosti. Prema tome, prije nego optuže druge za pečinski nacionalizam, elementarno pristojno bi bilo da se prvo obračunaju sa narastajućim pećinskim nacionalizmom u svojim redovima”, poručio je Jovanović.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ilija sekulić
Gost
Ilija sekulić

Kad ono bradato ugine ni ovih desetak jadnika sa portala neće žalit za njim!

realni
Gost
realni

dok se god ovako ponašate…bićete gubitnici…poražena, ponižena opozicija

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Generala R C.Radovic..alias Amfilihije..Poglavar okupatorske spc u cg…Nit je on MCP(lazno prestavljanje)..jedina prava istinska Crkva Crnogoraca je domicilna CPC..Tako ce bit i bice do posljednjeg Crnogorca…Jednistavno Million puta ponovljena laz. Postaje istina.. Za Crnogorce ne.. U Ulcinj znaju da okupatorska spc nije Crkva Crnogoraca..nece nikad nit bit..Podrzka za Ulcinj…

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

KOLIKO PODLOSTI IMAJU TA DVOJICA NEPOMENIKA,
CISTO SUMNJAM DA CE SE IZJASNITI!

44debilaNaCDMu
Gost
44debilaNaCDMu

E koje ovaj da proziva odkud njemu mjesta u rubrici ? Njega treba ignorisat budala !!!

1234
Gost
1234

Poradi malo na pravopisu!

Anonimus
Gost
Anonimus

Koliko sam ja shvatio Risto je jurišao a lokalci su branili lokalno tlo. Kakva manipulacija, ali to je za očekivati od Srbistanaca DF ovaca. (Namjerno bez crtice)

Hasan
Gost
Hasan

jedno je baštiniti vrijednosti 21 vijeka a sasvim deseto je baštiniti vrijednosti 21 maja.😁

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Jovanovicu reci je li crnogorska pravoslavna crkva dobrodosla po manastira crnogorskih

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da je sreće, taj biznismen i huškač, bi bio nepoželjan u cijeloj Crnoj Gori.

Hari
Gost
Hari

Becic je stari prevarant. Kao udruzio se sa Albancima i jusirsa na Amfilohija ne bi li mu to spralo velikosrpsku proslost, a ustvari sve bi uradio da dodje na vlast kada bi ponovo obukao vuciju kozu i uradio ono sto mu je krajnji cilj, a to je ponovna organizacija referenduma za ponistenje crnogorske drzavnosti. On je trojanski konj kojega su… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Hari, more, piši ćirilicom kad tako i govoriš, bre. I nazovi se nekako kršteno.

Nova
Gost
Nova

Iliti Abazovic je trojanski konj kojeg su Crnogorci prihvatili. Juhuuuu

Srboljub
Gost
Srboljub

Becic je davno izdao Srpstvo kad je poceo da se uvlaci bjelosvjetskim neprijateljima Srba, pa me sada ne iznenadjuje da njegovi jurisnici kidisu na naseg preosvestenog Mitropolita (slava mu i milost).
Nemojte misliti Albanci da ste se sa Becicem usrecili. Izdace on i vas i koga god treba ne bi li se domogao sacice vlasti.

Zoran
Gost
Zoran

Ko jos pametan brani ristu sotonu.

Musa
Gost
Musa

Sto ne ostade u Mojkovac da tamo širi svoju pamet. Treba vrtat ljude tamo dje su rodjeni kako bi doprinijeli razvitku svog kraja..

Vasilije
Gost
Vasilije

A sto tebi Musa smeta Nikola Jovanovic, koji je samo rodjen u Mojkovcu? Smatram da svako moze da bira gdje ce da zivi i radi, a vama sto smeta kad je neko sposoban i pametan, poradite na sebi!

Nova
Gost
Nova

E moj Vasilije, pita li Musa samog sebe: Musa,crni druze,sto ne osta u Rožaje? Niko ne nagrdi na nagrdjeni

Send this to a friend