Društvo

Jovanović: Diverzijom postavljena limena crkva mora se ukloniti

Crnogorski pokret krenuo je sa inicijativom za potpisivanje peticije za uklanjanje objekta limene crkve na Rumiji. Motiv za to nije posebno potrebno obrazlagati, kazao je za Skala radio Slobodan Jovanović publicista i suosnivač Crnogorskog pokreta.

On je podsjetio da je ranije nadležno Ministarstvo donijelo odluku o uklanjanuju ove crkve ali se po tome nije postupilo.

U međuvremenu su podnošene i razne inicijative, čak se  krenulo i sa upravnim postupkom, pa je Upravni sud na žalost, po riječima Jovanovića, raznim manipulacijama izbjegao da odlučuje o ovom pitanju i vratio na odlučivanje prvostepenom organu.

“Mi smo riješeni da zajedno sa našim komšijama Albancima, Katolicima i Muslimanima pokrenemo ponovo inicijativu da se limena crkva ukloni sa vrha Rumije, jer je to bilo kroz istoriju  tradicionalno mjesto okupljanja sve tri konfesije. Ovim što je urađeno je napravljena diverzija na multikulturalnost crnogorsku a na taj način je i postavljena crkva”, kazao je Jovanović.

Prilikom večerašnje peticije u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” u Podgorici, govoriće Miško Bajković, Ivan Kern i Slobodan Jovanović.

Bajković i Kern  će se osvrnuti na devastaciju crkvenog nasljeđa, a Jovanović će se baviti pitanjima Nacrta zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Ovaj zakon mora da se vrati u skupštinsku proceduru uz podnođenje inicijative da se on donese, jer je  neophodan Crnoj Gori”, zaključio je Jovanović.

Send this to a friend