Društvo Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja

Kamenu vodenicu u gradskom parku Manastir svete Trojice prodao 1973. godine

Motel Vodice, foto: Dan

Poplava političkih i medijskih manipulacija sa vjerskim pravima građana nije zaobišla ni raspravu o Odluci o prodaji nepokretnosti motela Vodice sa pripadajućim zemljištem i zgradom stare vodenice, saopštili su danas iz kabineta predsjednika opštine Pljevlja Igora Golubovića, ističući da je vodenica prodata još 1973. godine, a da je od 2011. godine u vlasništvu Opštine.

Iz kabineta predsjednika Opštine Pljevlja kazali su da su na sjednici lokalnog parlamenta značajne teme za funkcionisanje  uprave u Pljevljima i unapređenje kvaliteta pružanja usluga bile u drugom planu “zahvaljujući” opozicionim odbornicima, koji su pokušali da zloupotrijebe raspravu.

“Uprkos decidnim podacima Uprave za nekretnine o stvarnom vlasništvu nad pomenutim objektima u koje su i sami imali uvid, na perfidan i lukav način su pokušali da stave teret lokalnoj upravi tzv. oduzimanje crkvene imovine i time pokušali da obmanu javnost Pljevalja i Crne Gore”, navode u Golubovićevom kabinetu.

Kako dodaju, stara vodenica smještena u gradskom parku do 1973. godine pripadala je manastiru Sveta Trojica.

“Tada su je, ovlašćeni predstavnici, iz sebi poznatih razloga, prodali tadašnjem ŠIK Velimir Jakić za 80.000 dinara (tadašnja njemačka marka je vrijedila oko pet SFRJ dinara), za šta postoji kupoprodajni ugovor, ovjeren u Opštinskom sudu opštine Pljevlja”, naglasili su.

Nakon toga, pojašnjavaju, vodenica je 1998. godine za 44.000 dinara prodata JP Rudnik uglja Pljevlja, zajedno sa motelom Vodice i ostalom pripadajućom infrastrukturom, u čijem je vlasništvu bila do 2009. godine.

“Te godine Rudnik uglja Pljevlja je prenio pravo raspolaganja svojine nad motelom Vodice i ostalom infrastrukturom u okviru koje je i stara kamena vodenica – na Vladu Crne Gore, odnosno Ministarstvo finansija, koja je postala stoprocentni vlasnik pomenutih objekata. Motel Vodice i vodenica su 2011. godine upisom prava raspolaganja od strane Vlade Crne Gore prenešene Opštini Pljevlja, u čijem se vlasništvu nalaze i danas”, ističu u Golubovićevom kabinetu.

Kako kažu, visokim stepenom odgovornosti, posvećenošću interesima svog naroda da poslovima pažljivo i savjesno pristupa, lokalna vlast opštine Pljevlja po drugi put je formirana 2018. godine, kada je dobila ubjedljivo povjerenje građana da u narednom četvorogodišnjem periodu zastupa svakog Pljevljaka.

“U dosadašnjem radu, niti jedna Odluka koja je predložena lokalnom parlamentu na razmatranje i usvajanje nije bila na štetu bilo kojeg građanina već je isključivo bila zasnovana na Statutu opštine Pljevlja, ostalim pravnim propisima Opštine i pozitivnim zakonskim aktima države Crne Gore”, kategorični su u kabinetu predsjednika Opštine.

Svaka odluka, dodaju, pa i Odluka o prodaji motela Vodice sa dijelom stare vodenice zasnovana je isključivo na principima zakonitosti, transparentnosti i ostvarenja javnog interesa, a kroz obrazloženje Odluke, moglo se čuti da se predlagač vodio neophodnošću racionalizacije javnih finansija i ekonomskom opravdanošću funkcionisanja objekta u budućem periodu.

“Kao odgovorna lokalna uprava ćemo naročito prilikom eventualne prodaje Motela Vodice ili kamene vodenice, posebnu pažnju posvetiti svim aspektima koju mogu uticati na kvalitet prodaje i izbora eventulanog kupca, imajući u vidu značaj za Pljevlja i Pljevljake ovog simbola grada”, naglasili su u Golubovićevom kabinetu.

Ponovivši da je stara kamena vodenica vlasništvo Opštine Pljevlja, poručuju da će o razlozima za podstrekivanje tvrdnji opozicionih odbornika da pripada Manastiru svete Trojice suditi sami građani.

“Lokalna vlast u Pljevljima će svoj rad i u budućem periodu zasnivati na donošenju kvalitetnih odluka za dobrobit cjelokupne zajednice, a svaku potrebu da se, preko njenih leđa, neistinama i šarlatanstvom dođe do okorišćavanja nekolicine, branićemo se činjenicama, u akademskom maniru, kako nam i priliči”, zaključuju u kabinetu predsjednika Opštine Pljevlja.

19

avatar
1000
8
11
0
 
16
MugambeCEKLINJANINVlad TepeshRašoMongro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Imeimeimeime
Gost
Imeimeimeime

Vodenica bi trebala ostati u vlasnistvu opstine, a ne prodata.
Treba biti odrzavana kao kulturno i istorijsko dobro.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Вјероватно је продато јер је морало сви знамо да је комунизам био такав да је оно на шта се држава намерачи узимала на овај или онај начин. Свакако мислим да би поштено било направити договор између цркве и општине, а у корист народа умјесто трчања да се прода. Вјерујем да би ако се има разума лако нашао заједнички језик и… Više »

Vlad Tepesh
Gost
Vlad Tepesh

Jeste… ja tebi prodam nekretninu a onda se mi dogovaramo cija je…

CEKLINJANIN
Gost
CEKLINJANIN

Ako zelis biti realan, onda mi navedi da li đe na svijetu ima da tudja drzava, u ovom slucaju Srbija, ima vlasnistvo nad crkvenom bastinom u CG..zar si slijep kod ociju pa ne vidis kako prave proslavu od 100godina i vlasnistva srpske crkve u CG..pametnom a realnom, ovo je i previse.

Mugambe
Gost
Mugambe

e muke vaše – trebalo bi vam i danas kad bi legalizovali sve poslove i placalinporez

Mikac678
Gost
Mikac678

Tada su je, ovlašćeni predstavnici, iz sebi poznatih razloga, prodali 1 600 metara kvadratnih za 8 000 eura a danas se prodaje za 400 i kusur hiljada eura

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

kakav vakat takvo i placanje, nekad je ljeb bio dinar a sad po kila po eura

Mrgud
Gost
Mrgud

Prodali su je u stanju da je ni ti ne bi džabe uzeo. Posle je renovirana,a bila je ruglo. Stariji to pamte.

Vlad Tepesh
Gost
Vlad Tepesh

40 god majstore…

Locococo
Gost
Locococo

Ne damo vam svetinje! Bando

Nino
Gost
Nino

Niko ih litonjo ni nece ,samo hocemo nase crnogorsko, da nam cetnici ne borave tu !

SrbljiPlagijat
Gost
SrbljiPlagijat

A to je tvoje, jeli?! Po kojem osnovu? Ko je gradio to, da nisu došli iz Leskovca da grade?

Mongro
Gost
Mongro

Mi ih i ne tražimo jer su naše! Vi ćete vaše moći spakovati u jedan ceger.

Rašo
Gost
Rašo

Problem je Locococo, u tome što vama nije ništa sveto. Ti i takvi kao ti nemate svetinje. Prodali ste se Srbima.

CEKLINJANIN
Gost
CEKLINJANIN

Hahahha banda su bili i ostace cetnici pa ti idi na Kosovo da ih branis a ovdje mozes samo pokusati

robert
Gost
robert

Konačno su u navedenom saopstenju priznali da imaju namjeru da prodaju vodenicu. Gradjani Pljevalja znaju kome pa me cudi da nisu saopstili. To je i glavni problem cijele priče. Jedino izletište u PV više neće biti dostupno Pljevaljskoj sirotinji.

Lako je
Gost
Lako je

Neka sad crkva kupi od opštine i svi mirni i zadovoljni. Vjerujem da imaju okle, ne bi im se ni poznalo.

Nino
Gost
Nino

Ne vole oni nista crnogorsko! Istina je na nasoj strani,veliko postovanje za Golubovica!

Penzioner
Gost
Penzioner

Motel prodati a vodenicu ne treba prodavati privatniku. Riješiti imovinsko stanje i u kulturne svrhe je osposobiti.

Send this to a friend