Društvo

Kampanja Instituta za javno zdravlje: Ko istraje, toga je i megdan

Riječima Marka Miljanova i Valtazara Bogišića, Institut za javno zdravlje Crne Gore je ranije započeo kampanju kojom apeluje na na solidarno i odgovorno ponašanje tokom pandemije koronavirusa. Služeći se primjerima ljudi koji su svojim djelovanjem dali veliki doprinos društvu, Institut za javno zdravlje podsjeća da su pomenute karakteristike bile presudne u mnogim teškim i izazovnim periodima crnogorske istorije.

Kampanja je danas proširena likom princeze Ksenije i riječima “Ko istraje, toga je i megdan” koje su dio čuvene drame “Princeza Ksenija od Crne Gore”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Predstavljanje rješenja sa adaptiranim likom princeze Ksenije i riječima iz istoimene drame, nije slučajno danas realizovano.

Naime, na današnji dan 1945. godine, žene u Jugoslaviji su izborile pravo glasa, dok su Crnogorke to isto pravo dobile četiri godine ranije.

“Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore su poručili da vjeruju da će djelo i riječi princeze Ksenije biti dodatni motiv svima nama da istrajemo u zajedničkoj borbi protiv pandemije koronavirusa”, zaključuju u saopštenju.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
TealkMontenegroMila KNenadCrni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tealk
Gost
Tealk

nidje veze jedino Marko miljanov

Montenegro
Gost
Montenegro

Dajte bre neke ljekare od autoriteta, integriteta i kredibiliteta, kakvo je ovo vrijedjanje znacajnih istorijskih ličnosti Crne Gore, ovaj kičeraj, sve za visoke projektne honorare i za profite! Dje je osmisljena i sadrzajno prilagodjena komunikacija usmjerena ka mladima sa konkretnim edukativnim porukama?!? Koje ovo gromade, od strucnosti i moralnog integriteta dijele lekcije o odgovornosti, etici, licnoj, kolektivnoj, gradjanskoj svijesti, itd… Više »

Mila K
Gost
Mila K

Kakav primitivni pristup građanina-nkama CG. Kakvo potcjenjivanje zdravog razuma. Ovako nas gledaju kao pacijente, kao masku nekakve laži o tradiciji i budalastim megdanima. SRAMOTA

Nenad
Gost
Nenad

Mi smo dotrajali…

Crni
Gost
Crni

Bez ikakvog smisla je ova kampanja

Send this to a friend