Društvo

Kašćelan poželio prvacima sa Cetinja uspješan početak školovanja

Obrazovanje je ključ svakog uspjeha, a predškolsko i osnovno obrazovanje temelji na kojima se grade buduće profesije, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan pozdravljajući cetinjske prvake, njihove nastavnike i roditelje.

On je danas prisustvovao svečanostima u osnovnim školama „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“ koje su organizovane povodom prijema prvaka i početka školske godine.

Takođe je posjetio i vrtić „Zagorka Ivanović“ gdje je sa direktoricom Senkom Vuksanović obišao sve grupe predškolaca kojima je, takođe, danas prvi dan u vrtiću.

“Drago mi je što pred sobom vidim toliko nasmijanih lica i toliko ljepote, što sa vama dijelim ovaj poseban trenutak, jer sam ubijeđen da su među vama budući ljekari, advokati, moleri, keramičari, astronauti, umjetnici, a siguran sam i gradonačelnici i gradonačelnice. Ovo govorim jer vjerujem da svako dijete ovdje ima pravo i šansu na uspjeh u mjeri koju samo tokom odrastanja i obrazovanja odredi”, kazao je  gradonačelnik.

Podsjećanja radi, Prijestonica Cetinje je i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za prvake u gradskim, prigradskim i seoskim školama. Za tu namjenu lokalna uprava je izdvojila oko 6.000 eura.

2 Komentara na "Kašćelan poželio prvacima sa Cetinja uspješan početak školovanja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend