Društvo

Kašćelan sa Jankovićem: Iskustva Ljubljane o turističkim uslugama su korisna 

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem o mogućnostima za unapređenje saradnje i razmjenu iskustava u oblasti organizacije usluga i servisa koje nude lokalne samouprave.

Posebno je razgovarano o iskustvima Ljubljane u privlačenju novca iz EU fondova, upotrebi električnih vozila u užem gradskom jezgru i izmještanju saobraćaja iz centra, ali i o prednostima koje nude rješenja takozvanih pametnih gradova.

„Iskustva Ljubljane su nam važna jer smo se, ne samo iz razgovora sa gradonačelnikom Jankovićem, već i neposredno mogli upoznati sa mogućnostima primijenjenih rješenja pametnog grada. Nama su posebno bila interesantna rješenja koja se odnose na turističke usluge i komunalne servise. Posebno su nam značajna, iskustva Ljubljane u pisanju i sprovođenju EU projekata, kako bismo kroz novoosnovani tim za EU projekte Prijestonice efikasno povlačili novac iz fondova Evropske unije”, kazao je Kašćelan.

Janković je ponudio svaku vrstu stručne pomoći Kašćelanu i pozvao ga na Ljubljanski forum, koji će biti organizovan početkom oktobra.

1 Komentar na "Kašćelan sa Jankovićem: Iskustva Ljubljane o turističkim uslugama su korisna "

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend