Društvo

Kažnjena tri lokala zbog služenja alkohola maloljetnicima

Podgorica

Inspektori za turizam i ugostiteljstvo izvršili su inspekcijske preglede vezane za usluživanje alkohola maloljetnicima u ugostiteljskim objektima zajedno sa inspektorima za maloljetnike Uprave policije. Izdata su tri prekršajna naloga za pravna lica u novčanom iznosu od po 2000 eura i tri prekršajna naloga na ime odgovornih lica u novčanom iznosu od po 200 eura podnešen je i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, pred nadležnim Sudom za prekršaje u Podgorici, saopštili su iz Glavnog grada.

“Postupajući po službenoj dužnosti i na osnovu pisanih inicijativa, turistički inspektori Komunalne inspekcije su shodno članu 91 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu („ Sl. List CG,“ br. 002/18, 004/18, 013/18 i 025/19) izvršili neposredni uvid u ugostiteljskim objektima u ulicama Vaka Đurovića bb , ul. 4 jula bb, Studentskoj bb. Lamela 2-4 Podgorici i u istim zatekli istaknute naljepnice o zabrani točenja alkohola licima mlađim od 18 godina”, navode oni.

Na osnovu informacije Uprave policije – zapisnika inspektora za maloljetnike u vezi služenja alkohola maloljetnim licima, dostavljene Komunalnoj inspekciji, inspektor za turizam i ugostiteljstvo Komunalne inspekcije, podnio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Sudu za prekršaje u Podgorici, protiv pravnog lica.

“Postupajući po pisanim inicijativama, turistički inspektori Komunalne inspekcije su zajedno sa inspektorima za maloljetnike vršili inspekcijske nadzore u ugostiteljskim objektima u ulicama Vaka Đurovića i ul. Studentskoj u Podgorici. Zatekli su lica mlađa od 18 godina koja su poslužena alkoholom. Zbog navedenih prekršaja pravnim licima su izdati prekršajni nalozi u iznosu od 2.000 eura i odgovornim licima u pravnim licima 200 eura”, objašnjavaju iz Glavnog grada.

Komunalna inspekcija će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole na svim lokacijama shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u oblasti turizma i ugostiteljstva, a naročito na navedenim lokacijama, koje su u saradnji sa inspektorima za maloljetnike prepoznate kao mjesta okupljanja maloljetnih lica.

Send this to a friend