Društvo

Rekonstruisana dva lifta u glavnoj zgradi KCCG

Klinički centar Crne Gore završio je rekonstrukciju dva od četiri lifta u glavnoj zgradi.

Kako navode iz ove zdravstvene ustanove projekat je koštao 140.000 eura, a realizovan je zahvaljujući donaciji podgoričkih  kompanija „Bemax“  i  „Vodovod i kanalizacija“.

“Izvođač radova odabran je putem javnog tendera. Rekonstrukcija je započeta 16. avgusta, završena 9. oktobra, a novi liftovi su predati na upotrebu 17.  oktobra”, dodaju iz KC.

Direktorka KC Zorica Kovačević kazala je da je zadovoljna što je ovaj projekat realizovan jer je ovo  prva rekonstrukcija liftova od izgradnje glavne zgrade koja je predata na upotrebu 19. decembra, daleke, 1974. godine.

“Osim njihovog održavanja, do sada nije bilo većih ulaganja za rekonstrukciju liftova. Oni su neophodni u svakodnevnom funkcionisanju naše ustanove i veoma je značajno da su funkcionalni, sigurni i samim tim bezbjedni za zaposlene i pacijente“, kazala je Kovačević.

Dodala je da će biti definisan raspored korišćenja novih liftova, a njihovu upotrebu će nadgledati namjesni angažovan radnik obezbjeđenja.

Direktorka je uz prisustvo medicinskog direktora doc. dr Snežane Raspopović, presjednika Odbora direktora KCCG dr Jevta Erakovića i prof. dr Ranka Lazovića primila izvršnog direktora kompanije „Bemax“ Veselina Kovačevića i Mladenu Nikčević i direktora preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Vladana Vučelića.

Nakon obilaska novih liftova direktorka Kovačević je donatorima uručila zahvalnice.

 Direktorka je sa saradnicima i gostima obišla i odjeljenja koja su rekonstruisana tokom ove godine, a o čemu je javnost ranije obaviještena. Oni su iskazali zadovoljstvo na uslovima koji su obezbijeđeni na rekostruisanim odjeljenjima i najavili punu podršku menadžmentu u daljem radu. Ovoo nije prva donacija kompanije ‘Bemax’ i ‘Vodovoda i kanalizacije’ našoj ustanovi, a prema najavama  Kovačevića i Vučelića, biće ih i ubuduće”, kazali su iz KC.

A.G.

 

Send this to a friend