Društvo

Kljajević o ubistvu jelena: Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina jednog svog službenika

Jelena Kljajević

S pravom se pitamo šta rade istražni organi i nadležno tužilaštvo kada su krivolovci ostavili brojne tragove. Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina jednog svog službenika koji je učestvovao u nedavnom ubistvu jelena, a o čemu se naglas priča u Kolašinu i Beranama, kazala je direktorica JPNPCG Jelena Kljajević.

“Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) poslije deset dana od ubistva zaštićene vrste jelena u Nacionalnom parku Biogradska gora sa pravom postavlja pitanje svim nadležnim organima u vezi sa ovim zločinačkim činom prema prirodi, u kojoj je fazi procesuiranje ovog slučaja i dokle se stiglo sa utvrđivanjem identiteta krivolovaca”, saopštila je Kljajević.

Prema njenim riječima, s pravom se pitaju šta rade istražni organi i nadležno tužilaštvo “kada su krivolovci ostavili brojne tragove”.

“Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina jednog svog službenika koji je učestvovao u ovom zločinu, a o čemu se naglas priča u Kolašinu i Beranama. Ključno je pitanje, u prvom redu za službenike Uprave policije zadužene za rasvetljavanje ovih slučajeva i nadležnog postupajućeg tužioca u ovim predmetima, zašto i do kada će postojati zaštićeni krivolovci koji vrše zlodjela u nacionalnim parkovima,“ istakla je Kljajević.

Napominje da očekuju podršku svih subjekata u sprječavanju sličnih aktivnosti.

“Iznova ističemo da je JPNPCG odlučno u namjeri da zaustavi krivolov i sve nezakonite aktivnosti na prostorima nacionalnih parkova pri tom očekujuću punu podršku svih subjekata koji mogu doprinijeti efikasnijem sprječavanju ovih nezakonitih aktivnosti, kako nadležnih inspekcija, tako i službenika Policije i nadležnih tužilaštava”, zaključila je Kljajević.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Zoran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

To vas kao partiju unisti, javna pogovaranja i gradske price…pa se o jadu zabavste, ne znate sta cete.

Send this to a friend