Društvo Pacijenti ogorčeni što kod pojedinih specijalista u Kliničkom centru nekoliko sedmica ne mogu dobiti uput

Ko ima sreće ugrabi termin, ostali mjesecima čekaju na pregled

KCCG

Izabrani doktori već nekoliko sedmica nemaju mogućnost da zakažu pregled kod gastroenterologa, endokrinologa i reumatologa. Termina nema ni kod kardiologa. To potvrđuju i podaci sa sajta Kliničkog centra.

Na Internoj klinici juče je bila otvorena za termine samo hematološka ambulanta. Prethodnih dana nije bilo ni tu moguće zakazati.

Kako su Pobjedi nezvanično rekli iz domova zdravlja, tako je gotovo svakog mjeseca. Razlog je, kažu, veliko opterećenje na te ambulante.

“Svakodnevno vraćamo pacijente među kojima su i oni teški. Ne znamo kako da im pomognemo jer nemamo mogućnost da izdamo uput bez termina”,  kazao je jedan izabrani doktor koji je želio da ostane anoniman.

A juče su, treću sedmicu zaredom, vratili pacijenta koji se požalio redakciji Pobjede.

Njemu je prvi pregled za gastroenterologa u julu bio zakazan tek za 3. novembar. Nakon obavljenog pregleda u Kliničkom centru rečeno mu je da uradi potrebne analize i dođe na kontrolu za mjesec.

“U Dom zdravlja sam otišao sjutradan, dakle 4. novembra, ali termina već nije bilo. Od tada svake sedmice odem i uvijek me vraćaju sa istom rečenicom: ,,Nema još ništa, dođite ponovo za nekoliko dana“. Ko ima sreće, ugrabi termin, mi ostali moramo da čekamo i po nekoliko mjeseci. Niko ne brine da li u tom periodu može doći do pogoršanja zdravstvenog stanja”, ogorčen je ovaj pacijent.

Sagovornik Pobjede je ispričao i da godinama u Domu zdravlja nije mogao dobiti termin za ultrazvuk dojke i abdomena, te da je te preglede uvijek morao da obavi privatno.

Pobjedi su nezvanično iz Doma zdravlja rekli da se za ultrazvuk dojke i abdomena termini otvoraju samo jednom mjesečno. Dobije se termin za 50 pacijenata i oni se ispišu odmah za jedno prijepodne.

I tu je sreća ključni faktor.

Nekada izabrani doktor izda uput bez termina, pa pacijenti idu u Dom zdravlja na Stari aerodrom gdje zaposleni izlaze ponekad u susret i pojedinim pacijentima zakažu pregled.

A kako je Pobjedi ranije rečeno iz Kliničkog centra, na sajtu najveće zdravstvene ustanove svakodnevno se može vidjeti ažurirana lista čekanja za sve ambulantne preglede i dijagnostičke procedure koje se obavljaju u Poliklinici KC kako su ranije saopštili uvid u pomenute termine dostupan i medijima, i svim građanima Crne Gore.

Prema podacima sa sajta, najduže se čeka u urološkoj i neurološkoj ambulanti gdje je prvi slobodan termin moguće zakazati tek sredinom ili krajem februara.

Problem nedolazak na termin

Ljekari i uprava Kliničkog centra u više navrata su ukazivali i na problem nedolaska pacijenata na zakazane preglede ili dijagnostičke procedure, apelujući na građane da ukoliko nijesu u mogučnosti da dođu da svoj zakazani termin otkažu kako bi se oslobodio za nekog pacijenata kojem je nužno potreban.

Ranije sui z Kliničkog centra rekli i da svakog mjeseca oko 30 odsto zakazanih ambulantnih pregleda i dijagnostičkih procedura ,,propadne“ zbog nedolaska na zakazani termin. Podjednak je procenat u svim oblastima.

Oni su podsjetili da građani mogu otkazati zakazani pregled i putem broja telefona Info pulta Polikinike KCCG: 020/412-495.

12

avatar
1000
12
0
0
 
12
AlienwareNarod!!!!!SavoTrol
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alienware
Gost
Alienware

Mislite, ko uvati vezu!?

Narod
Gost
Narod

Što je narode nezadovoljni, sada imate velike plate iz Evropa sad, i još veće penzije, imate i sve ljekove iz Evropa sad, što se žalite, puni ste para, pa idite privatno se liječite! I još da vam pretekne za novu polovnu kravu i put na Kubu!

!!!!!
Gost
!!!!!

Sve što su uradili,a tek obećali junoše Evrope sad ovako će se realizovati,pa izvolite ih glasati za njihovo dobro.

Savo
Gost
Savo

Kako ono kazu…”osvjezilo”

Trol
Gost
Trol

Kako da dodjemo na termin kad nam zakazu snimanje za januar, a pregled specijaliste za decembar? Na kraju platimo privatnicima snimanje. A doktor koji je zakazao snimanje NEMA pravo da otkaze termin na koji ja, ocigledno necu poci. Dodatno – SVI pacijenti koji dolaze na kontrolu se NE zakazuju vec se pojavis zorom da te upisu, pa cekas kad bude… Više »

Poz
Gost
Poz

Uprava naravno laže, moze da ne dođe 1 pacijent maksimalno…ako su mislili da je to 30% od ukupno zakazanih pacijenata!

, , ,
Gost
, , ,

Ko ima novca nema problema. Ljekari vas tjeraju u privatni sektor jer tamo svi rade tako na vama je da izaberete hoćete li platiti u Klinički centar ili u privatnu ustanovu. Kako god, bez novca ste nagrabusili. Zovite Milojka.

Jelena 18
Gost
Jelena 18

CDM-u sam se, putem maila, obratila u ime clana poridice, onkoloskog pacijenta, koja nije imala termina za nuznu, ultrazvucnu kontrolu dojke i koja je pregled odradila zahvaljujuci projektu Glavnog grada, koji je omogucio besplatne preglede. Ova informacija nije dobila medijski prostor, ali se nadam da ce sad, ako objave komentar. Pacijenti ne mogu da se pregledaju, djaci da se griju.… Više »

oooo
Gost
oooo

Nadjes vezu i u roku od dan dva si na pregled kod specijaliste a mozda i neki fin pokloncic djeluje.

Probiotik
Gost
Probiotik

Sram vas bilo! Pojma nemate! Raspitajte se kako se to ranije radilo. Neka vas nauce, neznalice jedne!

Njegoš
Gost
Njegoš

Ništa strašno, imamo plate po 1000 eura pa možemo kod doktora privatno aaaaaaaaaaahahahahahahahhahaha

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Nije sreće nego ko ima debele veze

Send this to a friend