Društvo

Ko podmeće požare u Donjem Grblju?

Foto: Skala radio

U Donjem Grblju ovih dana gotovo svakodnevno izbije požar, pa pošto ih nije bilo kako su Kotorani navikli tokom ljetnje sezone, izgleda da ih neće faliti ove jeseni.

Vatrogasci, ali i pojedini mještani ubijeđeni su da se radi o podmetnutim požarima.

“Vatra se pali tik uz put, što jasno ukazuje na činjenicu da neko to smišljeno radi. Kada bi uhvatili i primjerno kaznili makar jednog, više se ovo ne bi dešavalo”, s ogorčenjem govori mještanin sela Višnjevo koji se slučajno zatekao na lice mjesta.

Požar u Višnjevu izbio je juče u popodnevnim satima.

Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja kazao je da su na mjesto požara odmah upućena četiri vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca.

Vatra je ugašena oko 22 sata.

Foto: Skala radio

“Na požaru je, pored ekipe Službe zaštite, bila prisutna i patrola kotorske Ispostave policije, zbog osnovane sumnje da je požar podmetnut. U momentu dolaska vatrogasaca na teren, požar nije ugrožavao objekte, a materijalna šteta na izgorjelom dijelu šume je mala. Gorjelo je nisko rastinje”, objasnio je Mandić za Skala radio.

On je podsjetio na učestale požare u posljednjih desetak dana, tvrdeći da su svi namjerno podmetnuti, počev od Trstena pa do sinoćnjeg u selu Višnjevo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miro
Gost
Miro

Bolesnik. Kad ga ufate, neka ga povedu u ludnicu, a ne u zatvor.

Selendra
Gost
Selendra

Stoka.

Send this to a friend