Društvo

Ko pokuša da izađe iz Tuzi biće uhapšen

Žitelji Tuzi su zvanično u karantinu i zabranjeno im je da izlaze zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

Hrana i ljekovi im se dostavljaju, država je poslala pomoć.

Predsjednik Opštjne Tuzi Nik Đeljošaj rekao je da će ukoliko prekrše naredbu o zabrani izlaska biće pritvoreni i protiv njih pokrenut postupak.

“Kao što ste upoznati i informisani, u okviru teritorije Opštine Tuzi je zabranjeno kretanje u cjelosti, uz to i svi izlasci vani. U početku, želim se zahvaliti građanima Malesije za poštovanje mjera da se ostane kući, ali imamo i neodgovornih pojedinaca protiv kojih su podnijete krivične prijave, a koji nijesu poštovali mjere za koje smo se vezali Besom noć prije.  Od ovog časa, na svim izlazima iz Tuzi, je udvostručen broj policijskih službenika, i za one građane koji se budu zatekli pokušavajući da prekrše mjere, biće primijenjena mjera pritvora i protiv njih će biti podnešena krivična prijava.  Nećemo dozvoliti da nekolicina neodgovornih pojedinaca, pokvare sliku koju smo pokazali kao građani”, poručio je Đeljošaj.

On je za CdM kazao da su juče građanima dostavljani hljeb, ljekovi, potprepštine za djecu, što će biti nastavljeno  i u narednim danima. Kazao je da će biti podijeljeni paketi koje je obezbijedila Vlada Crne Gore.


Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj, za CdM kaže da je stuacija u Tuzima mirna.

“Ja  sa svojom porodicom sam u svojoj kući u Tuzima, i moja saznanja su da su svi građani naše opštine u svojim domovima i da poštuju mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela kao i opštinskog štaba za intervencije. Odmah po saznanju ozbiljnosti situacije, kao i uvijek kada je bilo potrebe, naša opština je dobila podršku od strane Vlade Crne Gore i Glavnog grada”, ispričao je Gegaj.

On je pozvao građane Tuzi da ne izlaze iz svojih kuća.

“Za svoje potrebe mogu da se obrate nadležnim instancama čiji brojevi telefona su im na raspolaganju. Ovo je jedan od najtežih trenutaka koji je pogodio naš kraj. Moramo se ponašati odgovorno i budimo primjer poštovanja preporuka NKT. Ako budemo kršili te mjere mi ne samo što činimo krivično djelo nego, činimo ono što je nakritičnije – ugrožavamo svoj život i život drugih. Siguran sam da disciplinovani i složni, bez ikakve panike, možemo izaći kao pobjednici”,  kazao je Gegaj za CdM.

Zato je poručio #ostanidoma.

Opština Tuzi je imenovala koodrinatore i volontere koji će biti angažovani u novonastaloj situaciji. Spisak možete vidjeti OVDJE.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realni gradjani
Gost
Realni gradjani

Evo u karabuskom polju dijele pomoc po partiskom opredeljenju pa ako nijesi za dps ……..

Micka
Gost
Micka

Odredite patrole u Mataguze, iz Tuza dolaze po Golubovcima u poste i prodavnice da trguju. Nema ni Zecana malo ako nas dohvati, to ce haos biti. Ja ne mogu da shvatim da je narodu tesko kuci ostati. Dako ne pocrkaju od gladi.

Rufin D sloboda
Gost
Rufin D sloboda

Bravo policijo. ……

40 dana D jaje
Gost
40 dana D jaje

Teži zatvor Gvineja france od alkatraza. Toto rino cio život bio čoban čuvao ovce. Papilon je teoretski pobjegao. Al capone ubijen od stražara nije bio bolestan od sifilisa. Imate film bjekstvo iz alkatraza kako su pobjegli neki i onda zatvorili alkatraz. Obadva zatvora su muzeji za turiste.

Maks
Gost
Maks

Teba ukinuti komentare na svim portalima.

Plastika i Kese
Gost
Plastika i Kese

A ko vas šta pita, sjedite tu đe ste ni za đeste niste

Haris
Gost
Haris

A ko zaluta i ne zna da je uopšte izašao iz Tuzi, postoje li jasna upozorenja, kako pisana, tako i zvučna i na Brajevom pismu, možda je neko nepismen, slijep, gluv, ili ne prati vijesti, halooo ima li koga doma???!!!

Slavko
Gost
Slavko

Jedino ako mislite da ih hvatate kozjim stazama i alternativnim putevima kuda redovno idu. Ali za to nemate opremu, a niste ni obuceni.

Mi znamo kako
Gost
Mi znamo kako

Dajte imena ovih što su izazvali…nije valjda i odje kriv samo onaj Srbin

40 dana D jaje
Gost
40 dana D jaje

Imaju dvije verzije papilon a jedna kaže da nije ništa uradio i da mu je namešteno i da je pobjegao i napisao knjigu a a druga kaže da nije pobjegao da se udavio i da mu je brat napisao knjigu koji je dolazio jednom godišnje u posjetu.ili je nešto napravio ne znam tačno moram pitati starije društvo ovamo u italiju.

Boki
Gost
Boki

Samo hrabro Tuzi, proći će i ovo!

Sistem
Gost
Sistem

Ovaj će biti u svakom gradu u koliko se ne budu slušale preporuke….

Gorostas
Gost
Gorostas

Nedokazanog li naroda..

💞💞💞
Gost
💞💞💞

Kako izadjose oni od juce, a ko zna koliko ih je bilo. Sramota i bezobrazluk teski!!!

40 dana D jaje
Gost
40 dana D jaje

Izdržite tuzi. …….

beli
Gost
beli

Treba da su u karantinu a evo ih u Golubovce masovno dosli u trgovinu i setaju kroz Zetu. KOLIKO TREBAS BITI GLUP DA TO RADE.

036
Gost
036

Prije svega bezočan

Send this to a friend