Društvo

Komunalna policija, inspekcija i Služba zaštite i spašavanja nesmetano rade

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je danas pripadnike više službi koje su svakodnevno na terenu i uvjerio se da nesmetano obavljaju radne zadatke.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, radnici Komunalne policije danas su bili raspoređeni po svim važnijim lokacijama širom grada, a načelnik te Službe Miloš Novović istakao je da nešto više kontrola u blizini tržnica, gdje građani dolaze zbog kupovine namirnica.

“Konstatovano je da se naši sugrađani uredno pridržavaju svih preporuka i naredbi, te je još jednom naglašena izuzetna odgovornost stanovnika Podgorice, koji su pravi primjer svim stanovnicima Crne Gore u ovom dijelu”, navode u podgoričkoj upravi.

Gradonačelnik je obišao i pripadnike Službe zaštite i spašavanja, koji u okviru svakodnevnih aktivnosti vrše dezinfekciju javnih površina, sa posebnim akcentom na površine u blizini objekata zdravstva.

Komandir Službe zaštite Goran Janković rekao je da će se svakodnevno vršiti dezinfekcija prostora oko Kliničkog centra, domova zdravlja, apoteka, poslovnih banaka, i na svim mjestima gdje se može okupiti malo veći broj ljudi.

Istovremeno, Komunalna inspekcija radi na redovnom suzbijanju nepropisnog parkiranja na više lokacija u gradu.

Načelnik te službe, Branislav Radusinović, predstavio je Vukoviću aktivnosti koje trenutno sprovode i naglasio još jednom neophodnost poštovanja saobraćajnih propisa, što je posebno važno u ovakvim situacijama, budući da se mora osigurati nesmetan pristup sanitetskim vozilima domova zdravlja ili hitne pomoći, kao i svim ostalim vozilima za hitne intervencije.

“Gradonačelnik je zahvalio svim zapošljenima u sistemu Glavnog grada koji ulažu napore da, bez obzira na situaciju, sve funkcioniše redovno”, dodaju u podgoričkoj upravi.

Iz Glavnog grada su podsjetili da je Vuković u prethodnom periodu obišao radnike svih službi i preduzeća kako bi im pružio podršku za predan rad i u ovim uslovima, lično zahvalio i uvjerio se da poštuju propisane preporuke i preventivne mjere izdate od strane nadležnih zdravstvenih institucija i uprave Glavnog grada, a sve u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

“Ostani doma”, apelovali su iz Glavnog grada još jednom na sve građane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Nek se nešto radi. A šta to sami…….. zna.

Radi istine
Gost
Radi istine

Zašto samo gradonačelnik nema masku? Maskom više čuva druge od sebe, nego sebe od drugih.

Dusan
Gost
Dusan

A da mozda ne naplacujete parking u Blok 5?da dignete rampu eto posto smo svi doma?

Send this to a friend