Društvo

Komunalna policija: Iz škole nije prijavljena krađa

OŠ Branko Božović

Da je ograda sa školskog dvorišta OŠ „Branko Božović” ukradena nije prijavljeno Komunalnoj policiji, navode iz ove službe Glavnog grada. Oni ističu da u proteklih mjesec dana nijesu dobili nijednu ovakvu prijavu, ali i da to nije njihova nadležnost, piše Dan.

<<<Ukradeno 30 metara školske ograde<<<

“Poslovi Komunalne policije obuhvataju komunalni nadzor i obezbjeđivanje komunalnog reda u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast komunalnih djelatnosti i druge oblasti u kojima opština vrši sopstvene poslove ili poslove iz nadležnosti državne uprave koji su joj preneseni zakonom ili provjereni na osnovu zakona. Komunalna policija nije nadležna za postupanje kada se radi o krivičnom djelu, što je iz djelokruga nadležnosti Uprave policije, odnosno Državnog tužilaštva. Komunalna policija je ovlašćena obavijestiti drugi nadležni organ radi preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti”, saopštili su iz Komunalne policije.

Oni su istakli da u njihovom zapisniku nije bilo prijava povodom ovog slučaja.

“Uvidom u registar primljenih telefonskih inicijativa građana, kao i elektronsku bazu podataka arhive, konstatovano je da u proteklih mjesec dana nije prosleđivana ova inicijativa. Mi, bez obzira da li smo nadležni za postupanje bez izuzetaka prosleđujemo odgovore podnosiocima inicijative i ako nijesmo nadležni upućujemo na nadležne”, kazali su iz Komunalne policije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dkdk
Gost
Dkdk

KO DA PRIJAVI KADA SVI ĆUTE I BOJE SE PIJANOG DIREKTORA

Send this to a friend