Društvo

Komunalna u Novom ima pune ruke posla: Puni kontejneri kao dobar dan

Foto: Radio Jadran

Održavanje komunalnog reda, odvoženje otpada, pražnjenje kanti i kontejnera, pranje trgova i ulica i ovog ljeta su “gorući” problemi sa kojim hercegnovsko preduzeće Čistoća teško izlazi na kraj.

Slike prepunjenih kanti i kontejnera gotovo su na svakom koraku, duž Šetališta, u bilo koje doba dana ili noći, uprkos naporima zaposlenih u Čistoći.

Evidentan je i nedostatak malih kanti na nekoliko lokacija na Šetalištu, a nerijetko su potpuno devastirane i uklonjene.

Novi v.d. direktor hercegnovske Čistoće Vladimir Arsić za Radio Jadran objašnjava da je i ovog ljeta ključni problem neadekvatno parkirani automobili, zbog kojih kamioni Čistoće često ne mogu da priđu kontejnerima i da ih prazne.

Foto: Radio Jadran

“Ljudi ne shvataju suštinu problema-tamo gdje postoji problem odvoza smeća dva-tri dana, jesu upravo nepropisno parkirani automobili. Smeće se odvozi sa svih lokacija koje su pristupačne”, tvrdi Arsić.

Jedna od najkritičnijih lokacija je Sarajevska ulica u Igalu u kojoj se kontejneri tokom vikenda bukvalno nijesu ni vidjeli od smeća.

Sa druge strane, na pojedinim djelovima Šetališta i dalje nedostaju male betonske kante, iako je za nove utrošeno 12.000 eura. Uz to, dodatan problem su i vandali koji ih konstantno lome. Iako je vandalizam prijavljivan i policiji i Komunalnoj policiji, počinioci nikada nijesu pronađeni niti sankcionisani.

Prioritet u čišćenju dat je Šetalištu a ekipe tokom dana najmanje četiri puta prazne kontejnere i kante, dok u ostalim djelovima grada se to radi od tri sata ujutru do podneva, zatim od večernjih sati do jutra.

Propisane kazne za neadekvatno odlaganje otpada za pravna lica od 150 do 1.500 eura, za odgovorno lice u pravnom licu u visini do 1000 eura, a za preduzetnike do 3000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
roko
Gost
roko

ovo je ogledalo grada i nesavjesni gradjana i vozaca pa sta rade saobracajna ikomunalna policija kad jednom dobru kaznu napisu drugi put ce da razmisli gdje ce dase parkira a idrugi gdje ce smece baciti
a svi zelimo danam turisti dodju i pare ostave akad vide ovaj nered jednom dodju i nikad vise

Odoka
Gost
Odoka

Odje ima namještaja za dva, tri apartmana.

Send this to a friend