Društvo

Konkrenti oblici saradnje Podgorice i Krajove

Sa sastanka

Podgorica i Krajova imaju puno prostora za jačanje bilateralne saradnje, istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića sa zamjenikom gradonačelnika Krajove Stelianom Baraganom.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, na sastanku su precizirani konkretni oblici saradnje, kao što je potpisivanje sporazuma o saradnji dvije lokalne uprave, koji bi definisao oblasti u kojima ima najviše potencijala za partnerstvo.

Osim toga, predloženo je da Podgorica i Krajova zajednički organizuju sastanak gradonačelnika Balkana, gdje bi posebna pažnja bila posvećena Podgorici i Crnoj Gori u procesu pridruživanja EU.

Posted by Glavni grad Podgorica on Friday, September 28, 2018

Takođe, kako je naglašeno, mogućnosti saradnje u oblasti ekonomije su velike, posebno ako se imaju u vidu planovi Podgorice da intenzivira aktivnosti na međunarodnom polju u svim oblastima.

“Prvi korak na tom putu je organizacija prezentacije investicionih potencijala Glavnog grada predstavnicima diplomatskog kora i biznisa, koja je planirana u prvoj polovini oktobra“,  rekao je gradonačelnik Podgorice.

On je najavio da je u planu i formiranje Biznis kluba koji bi činili domaći i inostrani preduzetnici i investitori koji bi bili spremni da podrže projekte iz oblasti društvenih djelatnosti koji bi značajno doprinijeli održivom razvoju i urbanizaciji Podgorice.

U tom smislu, grad Krajova bi organizovao ekonomski forum na kome bi predstavili rumunske proizvode i povezali se sa crnogorskim privrednicima, rekao je zamjenik Baragan. On je iskazao spremnost da prenesu svoja iskustva u procesu EU integracija, kako bi Podgorica adekvatno odgovorila na izazove koje imaju lokalne uprave u tom procesu.

Sagovornici su se saglasili da svjetski festival poezije “Eminesku – Njegoš” treba da postane tradicionalan i podržali ideju da Podgorica dobije spomenik Mihaila Emineskua, a Krajova spomenik Njegoša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
£€$
Gost
£€$

Bacice vam mantru na Podgoricu, dje nih nadjoste!?

£€$
Gost
£€$

😈😲😎😱😩

Send this to a friend