Društvo Dugogodišnji problem

Kontejneri u Kotoru na meti vandala: Pale ih i lome i bacaju u more

U kotorskoj opštini  kontejneri su često na meti vandala. Pale ih, lome, bacaju u more, prevrću i niko ih ne želi u blizini svojih objekata.

Kotorsko komunalno preduzeće sa oko 700 kontejnera i 350 kontejnerskih mjesta na razuđenoj obali vrlo teško može da isprati sve te nepravilnosti, od kojih mnoge nijesu u njihovoj nadležnosti, kaže za Skala radio vd. direktora Komunalnog Milan Popović.

“Obično se kontejneri i njihova mjesta, boksovi, devastiraju na istim mjestima i najviše u danima praznika, kada najviše intervenišu vatrogasci, ali nikada javno niko nije zato prozvan i sankcionisan. Takođe, veliki finansijski problem predstavlja odvoženje otpada iz Kotora na regionalnu deponiju Možura u Baru, gdje se svakodnevno odvozi i do četiri ture smeća”, podsjetio je Popović.

On je kazao da je u nacrtu Prostorno urbanistički plan, sa preko hiljadu ipo primjedbi i da se ne može sa sigurnošu u ovom trenutku govoriti o mogućem prostoru za lokaciju sanitarne deponije u Kotoru.

Takođe je i problem plaćanja komunalnih usluga od strane dijela građana koji su najglasniji kada kritikuju i govore o nečistoći i odvožnji smeća a duguju i po 200, 300 i 400 eura, iako je simbolična cijena plaćanja smeća koja iznosi 3,50 eura mjesečno.

Stoga ovo preduzeće preduzima sve pravne mjere utuženja, kako fizičkih tako i pravnih lica. Dugovanja po tom osnovu od pravnih i fizičkih lica iznose preko milion eura.

“Mimo toga i potraživanja po osnovu grobnih mjesta, zatim po osnovu duga za deponovanje otpada. Budžet, odnosno prihodi kotorskog Komunalnog preduzeća su na nivou 3,5 miliona eura godišnje”, zaključio je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
biba
Gost
biba

cesto kontejneri predstavljaju opasnost za vozace. Cim duva jaci vjetar oni se nadju na sred putama paljenje kontejnera bacanje nije nista novo. to je cesta pojava

Vesna
Gost
Vesna

Ma,to sve psi rade…otrovati,kazniti sa 3000e..

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Zivim u stanu od 66 m2 i placam 10.50 eura mjesecno- kotor

biba
Gost
biba

mogli bi iz komunalnog da odrede dan kad odnose kabasti materijal pa da gradjani tada iznesu to kod kontejnera i da se istog dana odnese gdje treba. mislim da bi manje bilo haosa oko kontejnera. i treba i gradjani da znaju da se smece baca u kontejner a ne pored njega. koliko ima greski kod komunalaca toliko i kod gradjana

Veliki mali
Gost
Veliki mali

A da pošaljete nekad smetlare oko kamelije,bar svakih 15 dana?
I nije bas 3,5€!

Send this to a friend