Društvo DVOJICA SLUŽBENIKA POZITIVNI NA KOVID 19

Korona i u zatvoru

ZIKS Spuž

Dva službenika koji rade u zatvorskoj sprovodničkoj službi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pozitivna su na virus korona, potvrđeno je Danu iz te UIKS-a.

“Obavještavamo vas da su kod dva službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija registrovani prvi pozitivni slučajevi na KOVID 19. U konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, preduzete su mjere u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa”, kazali su u UIKS-u.

Naglašeno da je službenicima i zatvorenicima koji su bili u kontaktu sa zaposlenima koji su pozitivni na KOVID19 određena mjera samoizolacije, a nastavljeno je sa primjenom zaštitnih mjera među zaposlenima, kao i među zatvorenicima i pritvorenicima.

“Kada je u pitanju obezbjeđivanje kontinuiranog obavljanja poslova i radnih zadataka iz djelokruga i nadležnosti ovog državnog organa, ističemo da će Uprava za izvršenje krivičih sankcija, usljed odsustva jednog broja zaposlenih kojima je određena mjera samoizolacije, izvršiti preraspodjelu radnih zadataka između svih zaposlenih, kako bi se obezbijedilo obavljanje poslova u ovom državnom organ”,  odgovorili su iz UIKS-a na pitanje Dana.

Kako saznaje Dan, pomenuta dva službenika UIKS-a radila su na sprovođenju pritvorenih osoba na suđenja, pa su odgovor povodom ove situacije tražili i od Vrhovnog suda.

“Krajem radnog vremena smo od UIKS-a obaviješteni o ovom slučaju. Postupićemo u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela kako bismo zaštitili svoje zaposlene i stranke u postupcima”, saopšteno je Danu iz Vrhovnog suda.

6

avatar
1000
3
3
0
 
6
ljumaTosoMrgudJankoIronman
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Janko
Gost
Janko

DRPS nas sve zarazi. Službenici moraju biti članovi DRPSA, drugačije se posao ne dobija. A evo šta nam rade, od Rožaja do Spuža.

Mrgud
Gost
Mrgud

Obolje te DPS jadan,iskaču ti iz ormana,frižidera.

Toso
Gost
Toso

Janko lazes ko kad su bio mali.. nesiri dezinformacije kada nesto neznas..

Ironman
Gost
Ironman

Juce mi je ovo proslo kroz glavu.I desi se

Njegoš
Gost
Njegoš

Zatvorite je u samicu, a ključ bačite u Zetu, ne pušat je više vanka.

ljuma
Gost
ljuma

Taman tako ali i tebe ubaciti kod njih da im pravis drustvo, lakse ce im biti.

Send this to a friend