Društvo ZBOG KOVIDA, 42 SLUŽBENIKA UPRAVE POLICIJE U SAMOIZOLACIJI

Koronom zaražena i dva Veljovićeva pomoćnika

Veselin Veljović

Da je epidemija koronavirusa u punom jeku dokazuje činjenica da nije zaobišla ni visoke policijske funkcionere i službenike Uprave policije. Tako su tri najbliža saradnika direktoraUprave policije prijavili da imaju simptome Kovida 19 i u samoizolaciji su. Među njima su dva Veljovićeva pomoćnika i načelnik jednog policijskog odjeljenja (imena poznata redakciji), potvrđeno je Danu iz više izvora. Prema saznanjima Dana, 42 službenika Uprave policije su u samoizolaciji, od kojih su neki dobili, a neki još čekaju rezultate testova. Načelnici više policijskih sektora, u cilju suzbijanja virusa korona, uputi li su svoje službenike, kojima to opis posla dozvoljava, da rade od kuće.

“Službenici Uprave policije svakodnevno sprovode mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju kontrolisanja poštovanja privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela u cilju sprečavanja širenja virusa korona. Posao policijskih s lužbenika je sam po sebi rizičan, a u ovoj situaciji policijski službenici su dodatno izloženi opasnosti od virusa korona jer su oni jedna od službi koja se nalazi na prvoj liniji odbrane u zaštiti zdravlja građana Crne Gore. Policijski službenici, koji pružaju asistenciju sanitarnim inspektorima, primarno su opremeljeni zaštitnim maskama, rukavicama i odijelima. Ostalim s lužbenicima, koji imaju svakodnevni kontakt sa građanima, obezbijeđene su raspoložive količine zaštitne opreme, a u toku je nabavka dodatne opreme”, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Kako je Dan pisao ranije, dva službenika koji rade u zatvorskoj sprovodničkoj službi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija bili su pozitivni su na virus korona. Ta informacija je Danu potvrđena iz te institucije.

“Obavještavamo vas da su kod dva službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija registrovani prvi pozitivni slučajevi na Kovid 19. U konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, preduzete su mjere u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa. Službenicima i licima lišenim slobode koji su bili u kontaktu sa zaposlenima koji su pozitivni na Kovid 19 određena je mjera samoizolacije, a nastavljeno je sa primjenom zaštitnih mjera među zaposlenima, kao i među zatvorenicima i pritvorenicima, kada je u pitanju obezbjeđivanje kontinuiranog obavljanja poslova i radnih zadataka iz djelokruga i nadležnosti ovog državnog organa”, odgovorili su tada iz UIKS-a na pitanje Dana.

13

avatar
1000
2
11
0
 
10
So & TEKILAMijoNPessoDadaMama djaka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čojdanka Lalić
Gost
Čojdanka Lalić

Poznaje li neko nekoga ko je obolio od korone?

Ja.
Gost
Ja.

Zasto pitas, evo poznajem ja dvojeal nije lijepa prica uopste. Nazalost.

ivana
Gost
ivana

Vjetovace sko se ,ne daj bože, zarazi.

Dada
Gost
Dada

Poznajem ja.Neke koji su to lagano prosli,neke koji su se namucili po bolnici,a neke sam poznavala.

Jole
Gost
Jole

Dado, ti kao da si iz Bergama. Đe ih upozna toliko?

Dada
Gost
Dada

Ne bih ti pozeljela da ih I ti poznajes.

ivana
Gost
ivana

Naravno , više njih.

Pesso
Gost
Pesso

I ja poznajem,bratovog sina,nije ni znao da je imao,2dana 37.5,rekli mu da drug ima koronu,pa se testirao,ostalo , bilo mu je najteže izolacija,ostali u kući testirani bez korone

MijoN
Gost
MijoN

Što će ti taj maliciozni komentar Čojdanka, nisi neka preinteligentna osobica

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

da, poznajem

__a
Gost
__a

A vi razmisljate o otvaranju skola!?

Masina
Gost
Masina

Ja ne mogu u isto vrijeme bit roditelj, nastavnik, domaćica, zaposleni a da bilo sto od toga valja.

Mama djaka
Gost
Mama djaka

@Masina to sam i ja,al i pored toga svega zdravlje moje djece i moje porodice mi je na prvom mjestu,a od kuce radim, kuvam, i naravno ucim sa djecom

Send this to a friend