Društvo

Kotor i Budva kao Venecija, rijeka Bojana raste

Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom napravilo je pravi haos na primorju. U Kotoru je poplavljen glavni gradski trg, ulaz u Stari grad i dio saobraćajnice preko rive. Slično je bilo i u Budvi, a u Ulcinju postoji opasnost od poplava jer nivo rijeke Bojane raste.

Foto: Radio Kotor

Kako prenosi radio Kotor, u Stari grad se sinoć ulazilo preko metalnih pontona.

Foto: Radio Kotor

Saobraćaj se odvijao usporeno uz oprez vozača kako im se automobili ne bi ugasili u vodi.

Foto: Radio Kotor

U Budvi velika količina vode poplavila je ulice Starog grada a zbog obilnih padavina i mogućeg rasta nivoa mora zatvoreno je šetalište.

Kako je za RTV Budva kazao načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović nivo vode dostigao je sinoć 0,5m, a poplavljen je i jedan restoran u Starom gradu.

Foto: RTV Budva

Topljenje snijega na planinama uslijed visoke temperature vazduha, veliki dotoci u Drimu, te padavine i snažno jugo praćeno visokim talasima na moru, uslovili su da naglo poraste vodostaj u rijeci Bojani.

Terase restorana i vikendica na desnom kraku ove rijeke su pod vodom.

Meteorolozi u Albaniji su upozorili da narednih dana, posebno 8. marta, u regionu južno od Skadra može doći do poplava, a što svakako treba da zabrine sve one koji žive u delti Bojane.

Jak vjetar je i juče na primorju izazvao mnoge probleme – padale su fasade sa zgrada, a more se izlilo na magistralu u Risnu.

<<<Nevrijeme u Crnoj Gori, na primorju padale fasade sa zgrada>>

Meteorolozi za danas predviđaju da će danas biti umjereno do potpuno oblačno, s kišom povremeno, a mjestimično se očekuju pljuskovi i grmljavina.

Send this to a friend