Društvo

Izgorjela dva stana u centru Kotora, povrijeđeni vatrogasci

Bilans sinoćnjeg požara na krovu palate Bjeladinović su dva izgorjela stana na četvrtom spratu u potkrovlju.

“Nema stradalih u ovom požaru, a dva vatrogasca kotorske Službe zaštite i spašavanja su povrijeđena i ukazana im je pomoć u kotorskom Domu zdravlja”, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir službe zaštite i spašavanja.

Od sinoć od 23 sata do jutros u 9 sati kotorski vatrogasci su se borili sa vatrom koja je zahvatila krovnu konstrukciju palate Bjeladinović na glavnom gradskom trgu.

Nakon što je požar lokalizovan jutros oko 3 sata, a stanari evakuisani, ponovo je planuo krov od stare drvene građe, gorjele su grede i komini na krovu.

“Kompletna jedinica kotorskih vatrogasaca zajedeno sa dobrovoljcima iz Perasta sa svim raspoloživim sredstvima su gasili ovaj požar”, kazao je Mandić, zahvaljujući svima koji su im bili na pomoći.

Predjednik opštine Kotor Željko Aprcović koji je sve vrijeme bio uz vatrogasce pohvalio je njihovu požrtvovanost i ponovio da jedna nevolja ne dolazi sama, ali da su se građani Kotora i stanari zgrade čiji je krov bio u plamenu ponašali civiilizovano, ljudski i u skladu sa naredbama i propisima nadležnih u situaciji epidemije korona virusa koja za sreću nije još zabilježena u Kotoru.

On je posebno istakao gest konzulice Hrvatske u Kotoru Jasminke Lončarević koja ga je i saopštila mu da saosjeća sa gradom u kome stanuje i žali zbog ove nevolje.

Zoran Vučinović, načelnik Komunalne policije je za Skala radio kazao da je kotorska Komunalna policija u skladu sa propisima Nacionalnog koordinacionog tijela na terenu i da građani Kotora i u ovoj situacioji poštuju sve propise i socijalnu distancu.

“Naši vatrogasci su pravi heroji”, kazao je on.

Dodaje da su posao dezinfekcije grada zamijenili sticajem okolnosti gašenjem ovog velikog požara u kome im je Komunalna policija bila na usluzi.

“O uzrocima požara izjasniće se nadležni”, kazao je Maksim Mandić.

Požar u Kotoru, stari grad, Trg od oružja 02.04.2020. u 7 sati

Gepostet von SKALA RADIO am Mittwoch, 1. April 2020

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
🐕🐕🐈🐈KiperKotor BokaKotor odje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🐕🐕🐈🐈
Gost
🐕🐕🐈🐈

🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒 SVAKA NJIMA CAST

Kiper
Gost
Kiper

SVAKA ČAST ZA VATROGASCE

Kotor Boka
Gost
Kotor Boka

Bogu dragome hvala da niko nije stradao
Ostalo ce se sve nadoknaditi

Kotor odje
Gost
Kotor odje

Bas mi je zao sto je ovoj divnoj porodici stradao krov nad glavom
Bogu hvala da niko nije stradao

Send this to a friend