Društvo

Kotor zasijao za Novu godinu, turisti oduševljeni

Kotor je prethodnih dana obukao svoje novogodišnje ruho. Grad je okićen, svijetli, a postavljene su i novogodišnje figure koje su izazvale posebnu pažnju brojnih posjetilaca, posebno turista, piše portal Boka news.

Foto: Boka news

Potpredsjednica opštine Kotor i koordinatorka tima za kićenje grada Ljiljana Popović Moškov kaže da se na ukrašavanju radilo sedam dana i za to je izdvojeno 50.000 eura.

“Veliku pomoć pružili su nam naši sugrađani , djeca osnovne i srednje škole, vatrogasci, komunalci, zaposleni iz lokalne uprave. Nikome nije teško da da svoj doprinos da naš grad izgleda lijepo za predstojeće praznike”, dodaje ona.

Kotor nikada nije ovako bio okićen i sređen. Djeca su oduševljena, kao i gosti koji posjećuju ovaj primorski grad.

Foto: Boka news

 

Popović Moštrokol navodi da se za ukrašavanje grada prethodnih godina izdavajalo oko 15.000 eura.

Foto: Boka news

“Jeste da je potrošeno duplo više sredstava, ali neka građani sami procijene. Mislim da je novac pametno utrošen i da se to vidi. U ovom duhu ćemo nastaviti, naš krajni cilj je da u narednim godinama okitimo i zidine. Počeli smo sa uređenjem i osvjetljavanjem balkona, a imamo nove figure po gradu”, ističe ona.

Foto: Boka news
Foto: Boka news

Prema njenim riječima, i sljedeće godine će nastaviti u tom duhu.

Foto: Boka news

“Iduće godine ćemo se fokusirati na zidine i kupovinu nekih novih stvavri koje će uljepšati naš grad”, zaključila je potpredsjednica kotorske opštine.

Send this to a friend