Društvo

Kotorani protestuju u petak: Postali smo topovsko meso u eskalaciji nasilja

Kotor

Kotorani će u petak u pet do 12 organizovati protest na Trgu od oružja, ispred Stuba srama,  zbog bezbjednosne situacije u ovom gradu, čestih ubistava i obračuna.

“Kotorski građani i građanke postali su topovsko meso u eskalaciji nasilja na koje država već godinama nije u stanju da pruži adekvatan odgovor“, poručili su organzatori, a prenosi radio Kotor.

Ovo je, kako navode, samo dio poruke koju grupa građana želi da uputi nadležnim organima kroz miran protest pod nazivom „Pravo na miran i siguran život u Kotoru”.

Kako je za Radio Kotor danas kazao Živko Jevtović, ispred grupe građana koji organizuju protest, žele skrenuti pažnju vlasti na svim nivoima na katastrofalnu bezbjednosnu situaciju u gradu.

“Ciničnim izjavama o povoljnoj bezbjednosnoj situaciji, u momentu kada je na brutalan način ugašen još jedan mladi život, vrijeđa se naš osjećaj ugroženosti i straha za elementarnu sigurnost u Kotoru i tuga i spomen na stradale, bez obzira na to kako ih premijer naše države kvalifikovao. Ako zaista država zna kako, kao što je nedavno naglasio, onda ona ili ne može ili neće da se obračuna sa nasilnicima i ubicama koji ostaju neprocesuirani i slobodni. Sa tim se kao građani/ke ovoga grada ne možemo i nećemo pomiriti. Ne pristajemo na strah i normalizaciju nasilja koja se politikom nekažnjivosti zločina sprovodi već dugi niz godina. Tražimo pravdu za ubijene, sigurnost za građane/ke Kotora i odgovornost nadležnih za situaciju koja je daleko od povoljne i koja nas sve direktno ugrožava”, kaže se u najavi ovog događaja.

Send this to a friend