Društvo

Kotorski spasioci pronašli povrijeđenog starca iz Orahovca

Foto: Skala radio

Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja pronašli su nakon dva dana potrage povrijeđenog starca Ivana Vukotića (82) iz Orahovca.

Vukotićev nestanak rodbina je prijavila 12. avgusta u popodnevnim satima, javlja Skala radio.

Po saznanjima koja su imali kotorski spasioci, Vukotić se iz pravca Orahovca uputio prema vrhu brda, tj. prema Gornjem Oravcu i Cucima gdje mu se gubi svaki trag.

Nakon višesatne pretrage po nepristupačnom terenu, pretraga je obustavljena zbog mraka. Nastavljena je sljedeće jutro kada su kotorski spasioci pozvali u pomoć kolege iz Tivta koji su pokušali da lociraju Vukotoća sa dronom.

„Kako dron nije dao očekivane rezultate, juče smo, u popodnevnim satima, združenom akcijom pripadnika kotorske Službe zaštite i spašavanja, DVD iz Perasta, kotorske policije, kotorske Komunalne policije sa potražnim psom i Službom zaštite i spašavanja iz Herceg Novog kao i Avio helikopterskom jedinicom MUP-a Crne Gore krenuli za nestalom osobom. Do mraka je pretražen jedan veliki dio terena, ali bez uspjeha. Dogovorili smo se da danas, u 4 ujutro Službe zaštite iz Kotora, Cetinja i Avio helikopterska jedinica MUP-a, kao i mještani okolnih sela krenemo u opsežnu potragu za nestalom osobom. Akcija je urodila plodom i jutros oko 9 sati uspjeli smo da pronađemo Ivana Vukotića.

Starac je bio u dehhidriranom stanju, a avio helikopterska jedinica jr pomogla da ga spuste povrijeđenog, jer nije sam mogao da hoda niti da se uz pomoć spasilaca spusti do Orahovca.

4 Komentara na "Kotorski spasioci pronašli povrijeđenog starca iz Orahovca"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend