Društvo

Kotorski vatrogasci iz kanjona spasili mladi ruski par

FOTO: Skala radio

U kanjonu Škurde iznad Kotora, sinoć su kotorski vatrogasci izveli akciju spasavanja dvoje zalutalih turista ruskih državljana.

Kako je komandir Službe zaštite i spasavanja, Maksim Mandić kazao za Skala radio, nakon dojave iz Operativno komunikacionog centra, u 20 sati i 25 minuta, da su dvije mlađe osobe zalutale u reonu kanjona Škurde, sedam vatrogasaca podijeljenih u dvije grupe uputili su se u potragu za njima.

“Lociranje izgubljenih turista olakšalo je to što su imali internet konekciju i mobilnim telefonom su uspjeli poslati lokaciju”, kazao je Mandić.

Kotorski komandir je objasnio da je jedna ekipa išla samim kanjonom, a druga kanicama preko Špiljara do kuće Perovića, kako bi i sa te strane došli do kanjona.

“Nakon sat i deset minuta, spasioci su uspjeli doći do zalutalih turista, spustiti ih i doveli u Kotor. Mjesto na kome su se nalazili bilo je veoma riskantno i nepristupačno za njih, jer su došli do vodopada rijeke Škurde, odakle se sami ne bi mogli bezbjedno vratiti”, objasnio je Mandić.

Kompletna akcija je trajala do 23 sati i 30 minuta kada su se spasioci sa mladim ruskim parom spustili na Tabačinu i doveli ih do Službe zaštite i spasavanja, a odatle ih vatrogasnim vozilom prevezli do Radovića gdje borave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
neko iz mase
Gost
neko iz mase

akcija je bila toliko opasna da je ravna spasavanju macke s drveta

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Zlim ljudima bas zatrebali dragi vatrogasci pa da vidimo oce li tada omalovazavati vas posao.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

I te kako opasna.Smisli sam svoje ime ne prepisuj

Ljuma
Gost
Ljuma

Sve pohvale.

Jaaablan
Gost
Jaaablan

Bravo momci vi ste za primjer.Vatrogascima povecati plate barem oni se uvijek nadju da spase nekoga

Rvatina
Gost
Rvatina

Ma na takve ne treba trosit resurse, ostavit ih nek dehidriraju i ciao miki… Al dobro vi prljavogorci volite ruske prangije primat pa neka vam

Jaaablan
Gost
Jaaablan

Budalo kako to pises.Ti mrzis izgleda sebe pa onda i sve oko tebe.

Pjer
Gost
Pjer

Kanjon Skurde hahaha e ni to nijesam znao.Mislite ono Kanjon Kolorado,Kanjon Tare,Pive i sl

dr.Konstantin
Gost
dr.Konstantin

Geografiju u ruke tuljane.

Send this to a friend