Društvo

Kotorsko komunalno preduzeće izradilo cegere

Kotorsko Komunalno preduzeće nedavno je izradilo platnene kese, odnosno cegere.

“Zakon o upravljanju otpadom Crne Gore, predviđa zabranu upotrebe plastičnih kesa i u skladu sa tim DOO Komunalno Kotor je izradilo platnene kese/cegere, koje ćemo donirati zaposlenima u organima lokalne samouprave, javnim preduzećima, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama na teritoriji naše opštine, a sve u cilju podizanja svijesti građana kako bi smanjili upotrebu plastičnih kesa”, kazao je direktor ovog preduzeća Milan Popović.

Kako je dodao, cilj ove akcije je da se smanji korištenje plastičnih kesa koje imaju negativan uticaj na životnu sredinu, ali i nedopustivo je da Crna Gora kao ekološka država i Kotor kao turistički grad, konstantno ima problema sa kesama koje se nesavjesno bacaju svuda.

Takođe, i predlog Zakona o upravljanju otpadom koji je u proceduri predviđa zabranu upotrebe plastičnih kesa i velike novčane kazne za nepoštovanje istog.

Novčane kazne kreću se u rasponu od 500 eura do 20.000 eura za pravno lice, od 500 do 6.000 eura za preduzetnike, od 30 do 2.000 eura za fizičko lice.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Maris
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maris
Gost
Maris

Hoce li ih biti u prodaji

Send this to a friend