Društvo Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva odbrane i Asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore

Krapović: Angažmanom društvenih aktera raditi na podizanju svijesti o značaju sektora bezbjednosti i odbrane

Foto: MoD

Ministar odbrane Dragan Krapović i predsjednik Asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore Dragan Radulović, potpisali su Memorandum o saradnji, koji predstavlja osnovu za učešće u projekatima od značaja za obje strane.  Iz resora su naveli da naglašeno je da će se kroz implementaciju zajedničkih aktivnosti, između ostalog, raditi i na promociji NATO i Evropske unije.

Krapović je, kako stoji u saopštenju, istakao važnost saradnje sa Asocijacijom, s obzirom na prirodu njenog djelovanja, ali i činjenicu da je potrebno angažovanje što većeg broja društvenih aktera kako bi zajedničkim naporima radili na podizanju svijesti o značaju sektora bezbjednosti i odbrane.

“Ovaj vid poslovne saradnje važan je aspekt u suočavanju sa bezbjednosnim izazovima koji se stalno mijenjaju i zahtijevaju sveobuhvatne pristupe, čemu će doprinijeti ekspertiza članova Asocijacije, posebno u oblasti sajber bezbjednosti i kritične infrastrukture”, kazao je Krapović.

Iz MoD su naveli da Krapović i Radulović izrazili su očekivanje da će saradnja rezultirati brojnim inovativnim projektima i inicijativama.

“Asocijacija menadžera bezbjednosti Crne Gore je organizacija koja se bavi bezbjednosnim poslovima u javnom i privatnom sektoru. Njen rad je, između ostalog, usmjeren na razvoj i unapređenje korporativne bezbjednosti i upravljanje bezbjednosnim rizicima, pružanje stručne pomoći privrednim društvima i državnim institucijama u izradi bezbjednosnih planova kritične infrastrukture, zaštite lica i imovine, zaštite i spašavanja, kao i sajber bezbjednosti”, naveli su iz resora Krapovića.

Asocijacija je, dodaju, dio Udruženja za korporativnu bezbjednost Jugoistočne Evrope.

Send this to a friend