Društvo

Krivi vandali: Iz naših džepova preko 110.000 eura za saniranje

Gradsko preduzeće “Čistoća“ je od početka mandata ove gradske uprave izdvojilo oko 110.440 eura samo za saniranje devastirane komunalne opreme i objekata koji su u nadležnosti ovog društva, izjavili su iz Glavnog grada.

Kako kažu, te intervencije se odnose na oštećene kontejnere, rustične korpe, niše i betonske korpice, zamjenu vrata, prozora i sanitarija u javnom toaletu u Kraljevom parku, metalne kontejnere, velike i male metalne korpe za otpatke, vrata na javnom toaletu na Bulevaru Sv Petra Cetinjskog…

“Vandali najčešće ispisuju grafitima mobilijar, ali i kradu točkiće sa kontejnera, obijaju vrata javnih toaleta, uništavaju sanutarije, lome prozore…”, napominju iz Glavnog grada.

Tako je naprimjer, kako podsjećaju, na javnom toaletu na Bulevaru Sv. Petra Cetinjskog ukradeno petoro vrata čija zamjena je koštala građane oko 1.250,00 eura.

“Za tri mjeseca 2014. godine šteta pričinjena nesavjesnim djelovanjem pojedinaca je skoro 12.000 eura. U 2015. godini ta cifra je iznosila 50.482,34 eura dok je u 2016. smanjena na 25.424,37 eura. U tekućoj godini, do početka septembra, za ovu namjenu je utrošeno 22.597,72 eura”, navode u saopštenju.

Glavni grad na kraju upućuje apel svim sugrađanima da čuvaju zajednička dobra, jer bi bilo svrsishodnije da su ova sredstva uložena u nove sadržaje, umjesto što su opredijeljena za obnovu postojećih.

B. M.

Send this to a friend