Društvo

Krivične prijave zbog crkve na Rumiji i bilborda u Budvi

Crnogorski pokret podnio je Vrhovnom tužilaštvu Crne Gore dvije krivične prijave, protiv Srpske pravoslavne crkve, Mitropolije crnogorsko-primorske, zbog radova na limenoj crkvi na Rumiji, te protiv N.N. lica, potpisanih kao “Srpski narod Boke”, zbog isticanja bilborda u Budvi i plakata po Boki Kotorskoj, kojima pozivaju građane na proslavu 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja, pod nazivom „Pokoljenja djela sude 1918- 2018″.

<<<Novi poduhvat MCP: Cementiranje krađe istorijskog nasljeđa<<<

Kako su saopštili iz CP, prijavu protiv MCP podnijeli su zbog krivičnog djela devastacije i prisvajanja kulturnog dobra, a u vezi sa krivičnim djelom raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje, odnosno radova na nelegalnom limenom objektu na vrhu Rumije, koji Mitropolija sada, oblaganjem kamenom, namjerava da iz privremenog objekta transformiše u trajni.

“Tim činom izvršila je devastaciju i prisvajanje kulturnog naslijeđa i krivično djelo raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje, upereno protiv Crnogoraca katoličke vjere, Crnogoraca uopšte, pripadnika islama i Albanaca”, smatraju u Crnogorskom pokretu.

<<<Bilbordima u Budvi ponovo se provocira javnost<<<

Druga prijava podnijeta je zbog bilborda na kojima je odštampana slika srpskih dobrovoljaca iz Amerike pred odlazak na Solunski front 1916. godine.

“Ovim plakatom namjerno se podstiče i izaziva nacionalna mržnja slavljenjem zločina prema Crnogorcima i Crnoj Gori, koji su 1918. godine bili meta zločiničkih pohoda srpske vojske i žandarmerije. Ovo krivično djelo je i u neposrednoj vezi s krivičnim djelom ugrožavanja nezavisnosti”, navode u CP.

U tom udruženju su istakli da je na Rumiji, na nadmorskoj visini od 1595 metara, od davnina kultno mjesto na kome se nalazi jedinstven sakralni objekat ,na kome se tradicionalno, na Trojičin dan, vrši sakralni obred, neprekidno, bar 2500 godina.

“To mjesto je bilo simbol suživota i vjerske tolerancije tog kraja, koje su posjećivali njegovi stanovnici sve tri konfesije. Postavljanjem limenog objekta helikopterom vojske nekadašnje Srbije i Crne Gore u vrijeme Vojislava Koštunice upravo se htjelo narušiti taj sklad i reći svima – ovo je sad srpsko! Vlada Crne Gore je prije 12 – 13 godina naložila SPC da ukloni nelegalni objekat, odgovor je da je objekat ostao do današnjih dana i još se danas, pokazujući ignorantski odnos prema državi Crnoj Gori i njenim institucijama, oblaže kamenom”, obrazložili su u Crnogorskom pokretu.

Kako ističu, i jedan i drugi povod za tužbu vrlo jasno govore da akteri navedena dva krivična djela direktno provociraju i izazivaju državu i većinsku Crnu Goru, sa željom da pokažu nemoć i odsustvo snage Crne Gore da ih spriječi u svojoj destrukciji.

“Zabrinjavajuće je da državno tužilaštvo po službenoj dužnosti ne pokreće postupke protiv direktnog izazivanja nacionalne mržnje, nacionalne netrepjeljivosti, vjerskih antagonizovanja i mržnje, provokacija i ugrožavanja građanskog mira, devastiranjem i uzurpacijom tradicionalnog mjesta nacionalnog i vjerskog suživota, mjesta koje predstavlja nematerijalno kulturno dobro, i slavljenjem okupacije Crne Gore, njenog nestanka kao države, masovnog i zvjerskog ubijanja Crnogoraca svih vjera, crnogorskih Albanaca, silovanja, paljenje kuća, ljetine, uništavanja kulturnih dobara”, naveli su u CP, zatraživši od državnog tužilaštva da odgovori na njihove ranije podnijete tužbe.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko K.
Gost
Marko K.

Crnogorski pokret je glavni remetilacki faktor u CG. Haos koji su planirali da izazovu kod crkve na Zlijebe prilikom pomena generalu Drazi, dozivio je fijasko i ispali su smijesni jer je tri puta vise vjernika prisustovalo pomenu . Ipak su mjestani Zlijeba zahvalni Crnogorskom Frontu jer im se turizam udvostrucio i selo je postalo popularno pogotovo za turiste iz Srbije,… Više »

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Bogomi ja ne procita da ste poapsili one te postavise letke NIKAD VISE 1918…! A dokle cete nam naturat da aminimo vase lazi imamoli mi to pravo da mislimo drugacije….Bogomi za vrieme TITA nieste pominjali ovu 1918

Crnogorac.100%
Gost
Crnogorac.100%

Smetala im Limenka sad im smeta Kamenka e ugaseni dome Crnogorski….Kud se djede postenje i obraz ovoga naroda…

W C
Gost
W C

Ne bi da vrijeđam nikoga ali čisto tehnički gledano ovo je fušeraj.

Hamzija
Gost
Hamzija

Napokon cemo moci da se vratimo nasoj staroj tradiciji uznosenja casnog krsta na Rumiji, cim se jabuka razdora postavljena na vrhu Rumije ukloni.

CPC
Gost
CPC

Sve porusit CRKVE na prostoru Crne Gore pod hitno okrenut se islamskoj alahovoj pravednoj vjeri

Baki
Gost
Baki

Df bot, ili jos gore SPC bot. Vi mora da ste dio novog trenda, hakeri u mantijama.

Muhamed III
Gost
Muhamed III

Bravo! Da svi budemo muslimani! Superiška.

Mladen
Gost
Mladen

Kakvi su ovi jadnici iz ovog pokreta. Crna Gora je sva srpska i bice tako dok je svijeta. Pa puknite dusmani…

bravo
Gost
bravo

Živio Crnogorski pokret! Momci, svaka čast!

Donji grbalj_st
Gost
Donji grbalj_st

Neka Mladene, zna se gdje je Srbija.
Kome je odjen usko, put pod noge.
Svetosavsko cudoviste pokazuje svoje
imperijalno i burzoasko-feudalno
lice, sa Jovanom prceljavim na celu srbadije Barske !
Zadrigle popove u kacu, pod poklopac!

Dado
Gost
Dado

Konačno se mora stati na put veliko Srpskom šovinizmu

Montenegro
Gost
Montenegro

Jel se ovo Kozar is Harema oglasava

Dado
Gost
Dado

Zarad svih poginulih,ugnjetavanih,i ponižavanih Crnogoraca u periodu 1918-1929 god drzavaCrna Gora je u obavezi da zabrani ove sramne skupove.

Svisunasi
Gost
Svisunasi

A sto cete sa onima koji su ih “ugnjetavali i ponizavali ” a bili su ubjedljiva vecini u crnoj gori toga vremena ?

mimi
Gost
mimi

Treba krivicnu prijavu podnijeti protiv svih koji su glasali za ulazak u NATO.

Zoran
Gost
Zoran

Podržavam zahteve crnogorskog pokreta.

dali
Gost
dali

i ovo je Crna Gora a samo mi nije jasno što se oglašavaju Muslimani kao da se radi o njihovoj svetinji ne stavljajući u stranu njih mislimane da je ovo pitanje izmedju države Crne Gore i pravoslavnog življa a to što je ovo bitno za suživot nije tačno već se na ovom mitu sad prave politički poeni jer pravoslavci se… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

SVE STE NAM UZELI….SVE STE NAM DEVASTIRALI….SVE STO SE MOGLO OTET OTELI STE CRNOGORCIMA….POSTALI SMO STRANCI U SVOJOJ DRZAVI…STO JOS OCETE DA SE ISELIMO I DA VAM I SVOJ DOM DAMO…dps-spc….JA SAM IZGUBIO NADU..JA NE VIDIM SVIJETLO U MRACNOM TUNELU..SVE STE ZATROVALI…(himna vam se ne svidja..Crnogorski jezik je cigric..)…Sve ste nam uzeli devastirali..falsikovali..Kad procitah ovaj..Texts…pa mazgama iznosite materijal..osta sam nijem..Kad… Više »

Nihad K
Gost
Nihad K

Ko ti je sta uzeo ? Uzimate vi od Bosnjaka sve….Crna Gora je bila 4 sela oko Cetinja ostalo je sve bilo Otomansko carstvo…Eno vam sahat kula govori o obrazu na objekat koji nasi preci sagradise stavljate krst…Ciji je Vezirov most kad se sagradio i ko ga sagradi Njegos i Car Dusan i Lazar

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opet ovi fasisti

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Mislim na ove “crnogorce”, da ne bude zabune

SrbIN
Gost
SrbIN

Samo za dudukljane 🇷🇸👊🇷🇸👊🇷🇸👊🇷🇸👊🇷🇸👊🇷🇸👊🇷🇸👊🇷🇸👊🇷🇸👊🇷🇸👊

Neka to
Gost
Neka to

samo za GRS_PK-PK-PK-PK-PK-PK.valjda znas sta znaci PK

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Ocigledno je da beko iz vrha vlade aminuje ove piteze i mozda sijelom i finansira ove bilborde nije tajna da je vecina dps prosrpski orijentisana. Iliti cuvene posrbice

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Poturice.

ako
Gost
ako

Zivio crnogorski pokret

Milo
Gost
Milo

Mitropolit je rekao”ko srusi taj hram srusio ga bog i njega i njegovo potomstvo”

Przi
Gost
Przi

Da njemu krene isplatu da radi ne bi dva dana sastavio.

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Konačno razumna reakcija! Na vrijedjanje se ne reaguje osmijehom, kao što to radi trenutna nijema vlada. Ko je protiv CG i Crnogoraca pod mač!

Ljubo
Gost
Ljubo

MARKOVICU MARKOVICU

100% MNE
Gost
100% MNE

Ima li ovo iđe u svijet da crkva tuđe države u našu državu radi što god hoće? Pripravljanje nam bogomolje (istoriju), gradi i zida đe joj odgovara, stranci u matijama nam krste đecu, vijore se strane zastave po bogomoljama, na freskama su neprijatelji naše države, ustupaju manastire za slavljenje izdaje 1918…. Ne priznaju ništa crnogorsko. Ima li države da na… Više »

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Tebi je neko krstio djecu???Jedino ako ih nisi u udbu ponio da ih zanina veljovic.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

A sto ce nama drzava G-dine Markovicu!?!

Anonimus
Gost
Anonimus

Evo bilo je i u Ukrajinu, ali neće više…

Niko bitan
Gost
Niko bitan

E sram vas bilo i sve vas stiglo dje najviše boli. . Mi smo pravoslavni narod a kroz istoriju se dobro zna s kime su crnogorci najviše ratovali…zar sad ti isti da nam kroje kapu, zastavu…još malo ćemo i vjeru mijenjati kako je krenulo…pi bitange jedne…nema nego smo bitange..imate li račune da platite izađete u grad obučete djecu za školu.… Više »

anoniman
Gost
anoniman

smeta vam bilbordi a ne smeta vam sto je boka kotorska i cijelo primorije okupirano od strane sjevernaka i podgoricana sto su svu obalu unistili i starosedioce iscerali ako iko treba da se odvoji od crne gore toje boka kotorska i cjelo primorje

Mima
Gost
Mima

Pa ti se odvoji, ako ti basta.

Mugabe
Gost
Mugabe

“basta” Ostatak A-U?

Serdar
Gost
Serdar

A vidi se da nisi od praga vidio dalje…ko si ti i ko je šta okupirao…svakj čovjek na ovoj zemlji moze da živi gdje hoće na ovoj zemlji ako ispunjava uslove koje zakon i ta zemlja propisuje seljoberu…ti si okupiran od svog mozga…sty bi trebalo da pričaju njemci, francuzi, švajcarci…gdje ima milion ljudj i nacija i žive normalno…a ti misliš… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Ne smetaju oni nama no mi Bokelji njima.Da mogu sve bi nas istrijebili.Ali trt.Ne damo se .

Emi
Gost
Emi

A vama da nije severnjaka vi ljudi ne bi ni imali! Cast izuzecima (Vi ne spadate u toj grupi) Srdacan pozdrav za sve ljude a poseban za SEVERNJAKE…

marius
Gost
marius

Kako to da vam smetaju sjevernjaci i Podgoricani, a ne smetaju izbjeglice i stranci koji vas nacionalizmom zatrovase. Vi primorci ste vazda bili miran,radan i kulturan narod, koji nikad nikakvu mrznju sirio nije, a danas samo, nezvisna Boka, srpska Boka… Toga prije bilo nije. Po meni to bi trebalo da ti vise smeta .

Nikola
Gost
Nikola

90% pravih Bokelja to misli.Nikad nije bilo gore zivjeti u Boki.Sve to treba vratit na sjever.

Mark
Gost
Mark

Vlada naredila da.se.objekat ukloni sa Rumije i on do danas nije uklonjem.A sto ga onda drzava ne ukloni.Cist dokaz da DPS duva u istu tikvu sa MPC.evo 30 godina.Dosta.su zla.zajedno donijeli

caka
Gost
caka

Zato što niko ne smije da udari macom na crkvu, svako ima familiju. Oni veliki Crnogorci Bobo Bogdanović pokojni , Aco Martinović i ostalo što su kamenovali Amfilohija i manastir 90-ih pođi na CT pa pitaj kako su prošli.

Sonja
Gost
Sonja

Samo vi dajte pasoše Srbima pa se čudite kako ovo kako ono

Dusan
Gost
Dusan

E jes vala su se nadavali pasosa srbima,ti ne znas sta pricas..

Mima
Gost
Mima

Evo na primer ti!

Dusan
Gost
Dusan

na primer?Pa ti si srpkinja sestro moja😘😘

HN-CG
Gost
HN-CG

A sto ova Crnogorska ne izadje i srusi vlast u Budvi no se uhvatili u kolo sa cetnicima.Prodali im pricu da bilbordi i proslava nema veze sa skupstinom,a svi ce na celu sa Krapom biti u prvim redovima.No su vam ocito fotelje milije od obraza,je li tako Purko,prof.Jelusic i ostali “veliki”Crnogorci.

Boban Bg
Gost
Boban Bg

Ne radi se o partiji pod imenom Crnogorska, nego o Crnogorskom pokretu!

naravno
Gost
naravno

Boban Bg, treba se nadati da se Crnogorski pokret uključi u redovnu političku scenu, imao bi pristalice, već ih ima.

Nikac
Gost
Nikac

A dje je tuzioc da podnese tuzbu?

Terra nova
Gost
Terra nova

Dzaba njima prijave kad drzava ne reaguje sama no su ih pustili da zaj…..ju sve odreda i rade za inat svima. Ruši drzavo, ako mislis da opstanes, jer ovi nece stat dok ne sruse i samu drzavu !!!

Dusan
Gost
Dusan

Uzmi sendvicic ti mali mišiću,da bolje branis drzavu..

Terra nova
Gost
Terra nova

Moga bi kupit i tebe i sve tvoje kretenu. Nisam u nijednu partiju i samo volim svoju drzavu koju bi ste vi cetnici prodali za šaku brasna sto vam dijeli Amfilogije pukovnik.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ти само мислиш да можеш купит све људе, а у ствари прикриваш да си се јефтино продао. Ситна продана душо Ти не волиш ни родитеље, а камо ли ЦГ него завараваш себе јер Ти тако тренутно одговара финансијама. Иначе сваки Четник више воли ЦГ од тебе и таквих.

Anonimus
Gost
Anonimus

Na sreću svih nas, a naročito nevine djece, žena i starih, četnike smo uklonili, a ovi poČetnici su dobri samo u ispijanju piva i busanju u grudi… čak ni da pjevaju ne znaju….

Nikac
Gost
Nikac

Preazem da Anastasija izvede modni performans kad Amfilohije zavrsi posa.

Spartanac
Gost
Spartanac

Stisnite M pa ju srusite nijedan normalan nece to uraditi jer Onaj odozgo sve vidi i vraca pa kad on bude poceo da vraca i rusi onome koju srusi nece mu bit dobro!!!!Da je neciji drugi objekat nebi se bunili sta se sve radi za internes i za pozicije!!!!

a eeeee
Gost
a eeeee

Spartanac, hahaha, Svaki normalni Crnogorac bi srušio ono tehničko ruglo na planini koja je pravi simbol suživota vjera u CG. Građena je “za iinat” Crnogorcima i drugim nacijama… Bog takvu gradnju ne odobrava, jer, Bog je ljubav! Nijeste je gradili u ime Boga, no u ime Amfilohija i veljessrbstva, a to je veeeeeeeelika razlika. Pozdrav.

Spartanac
Gost
Spartanac

Kada je izgradjena vec neka stoji A jeli djamija u Baru imali dozolu kad se gradila???i na koje mjesto je gradjena?!To ti ne smeta Pozdrav

Kako da ne
Gost
Kako da ne

Molim vas, ako nije problem, pođite do Krašića i vidite šta su djeca ministara iz Vlade radili po primorju i kako su oduzeli obalu mještanima koji tamo žive par vjekova. O uništenju priobalnog života (rakovi kojih je bilo uz obalu gdje su im kuće) da ne pričam. Molim vas, tužite te tipove.

Dusan
Gost
Dusan

Da su stavili krst nedje tuzili bi ih,inace je sve dozvoljeno..A i djecu ministara niko ne smije da dira,oni su zasticeno dobro Crne Gore..

Mugabe
Gost
Mugabe

Krasici su naseljeni uglavnom Srbima vikendasima iz BGa, pa mogu da im otimaju. hehehe

Dusan
Gost
Dusan

Cu Crnogorski Pokret?Kakva je ovo NVO sad?Manje drzave a vise pokreta jos nisam vidio..A u mjesto stojimo 30 godina..

Mima
Gost
Mima

U zadnje vrijeme amfilohije Risto je više izgradio zgrada nego plehanih kućica! Više se isplati.

Mima
Gost
Mima

Nego kako! E sad, dobro razmislite kome da te prijave uputite. Sprovedite istragu a svakog ko javno veliča taj genocid nad Crnogorskim narodom i crkvom, naj strožije kaznit. Pa neka oni tumače istoriju po njihovom (što im nije strano).

Dusan
Gost
Dusan

Aj ne dipr stara da te zamolim..

Mima
Gost
Mima

Prvo Dušane jako si prost, drugo slijep si i neobrazovan i kao glavna tvoja mana je to što si ti kao većina srba. A to je, da ne vidite ono što vam ne odgovara.

Dusan
Gost
Dusan

Naravno da sam prost sa prostim ljudima,jer bi vas duze objasnjenje zbunilo😘

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Nacionalne i vjerske mrznje? Kome smeta pravoslavna crkva u pravoslavnoj drzavi!?

Anonimus
Gost
Anonimus

Tipična poluistina kojom se diče posrbice, na nivou djeteta iz vrtića… Vi ste ovdje okupatori, ali neka, još malo pa nestalo… A vama se smiješi jevrejska izreka “dabogda imao pa nemao”. Ono kao sa Kosovom… I još nešto, poslije Antilopija doći će neki koji je za više saradnje sa nama, kao u srećna komunistička vremena…. pa neka vas sada zaboli… Više »

Mugabe
Gost
Mugabe

Anonimus prolupao skroz… ili je istina ili nije legendo ahhahaha

Anonimus
Gost
Anonimus

Evo Mugabe, da ti nacrtam, očigledno nisi prevazišao nivo osnovne: Mickey kaže kone smeta pravoslavna crkva u pravoslavnoj državi – nama smeta pravoslavna crkva kada nije crnogorska, to zna i istina je. A onda pokušava da provuče da je Crna Gora pravoslavna država što je netačno, mi živimo u gradjanskom društvu, sa sve budistima i ateistima koji imaju ista prava… Više »

Mugabe
Gost
Mugabe

AHAHAH sto ste drustveno odgovorni eeee! Dje ste bili za te prijave kad se devastiralo primorje, Podgorica i cijela CG??

Zeletin
Gost
Zeletin

Nije Rumija Srpska nego Crnogorska,i na njoj treba da bude crkva,jer u Cg je 80 posto pravoslavaca i ne mozemo cio zivot cutat da ne uvrijedimo druge koji su i ciji su preci cio zivit borili protiv Crne Gore

a eeeee
Gost
a eeeee

Zeletin, pa, što rade Srbi na Rumiji, trebalo ih je davno katapultom nazad….

Normalno
Gost
Normalno

Većinski dio stanovništva koji je glasao za nezavisnu Crnu Goru su pravoslavci. Nisu samo muslimani i katolici glasali.Kao da je bitno ko gradi Crkvu. Spc ili Cpc.Ako je medjuvjerski sklad ne znam što smeta Crkva.

Mima
Gost
Mima

Bitno je, bitno je!!!

Pamćenje
Gost
Pamćenje

“Većinski dio stanovništva koji je glasao za nezavisnu Crnu Goru su pravoslavci.” – Nije. Mada se sada svi prave da su bili za nezavisnu Crnu Goru.

Anonimus
Gost
Anonimus

Srbi ne glasaju ono što zaista misle, već ono što misle da će glasati većina. Zato će im SNS vladati još 100 godina.

Mugabe
Gost
Mugabe

Ne bulazni Stara da te zamolim ahahhaha Pravoslavlje je izvorno Hriscanstvo-Katolicizam, koje nakon Velike Sizme ostaje dosljedno 😉 Treba ipak malo da proucis zasto je doslo do raskola. Muci jado, jos na Karpatima imaju Srpska i Crnogorska “plemena”. Ti ces da me ucis istoriju hahah

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Smeta zbog toga što je kult Vladimira Dukljanskog stariji od katoličanstva, islama i pravoslavlja a pogotovo nema nikakve veze sa svetosavljem. Tako da je srpska crkva najmanje pozvana da gradi na Rumiji.

Mugabe
Gost
Mugabe

Od pravoslavlja nije sigurno! Pravoslavlje je izvorno Hriscanstvo i Jovan Vladimir je prvi Srpski svetac. Potomak Belojevica iz Travunije, ali ti nemas pojma nista o tome. Pronadji naucni rad Tibora Zivkovica ako ne vjerujes Konstantinu VI i LPD.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Mugabe. Pravoslavlje nastaje podjelom hrišćanstva 1054 godine. A Vladimir je ubijen 40 godina ranije. A vi Srbi ste stariji od amebe pa si vjerovatno u pravu.

Anonimus
Gost
Anonimus

Mugabe ajd polako, proglašavate ljude svecima kao što mi dajemo ordenje. Čudno da Teslu niste proglasili svecem. U doba Vladimira vi ste bili susjedi koji su se tek doselili.

off
Gost
off

to je kao onaj klip, kumare dje oce da zidaju na kruzni tok. ne mozes da posadjujes objekte dje ti je volje pa sve i da si crkva i to pravoslava. vidi ovoga ispod sto je prokomentarisao da posljednih 2000 godine dolaze pravoslavci, tolko pravoslavlje ne postoji.

cojstvo
Gost
cojstvo

Kako bi normalno djelovao i pisao nenormalno da je gore napravljena kapela ili ‘ne daj Boze’ dzamija

Budimo realni
Gost
Budimo realni

На Румији је била некад црква кoју су срушили тако да ти успоредба Не пије воду.

razocarani
Gost
razocarani

Pod HITNO Podnijeti krivicne prijave proni tkz.CP, zbog Falsifkovanja Istorije u VEZI dogadjaja iz 1918 god.Koji kedan od najznacajnijih datuma Crnogorske istorije ,Potomci Petrovdanskih,, Crnogoraca,,pokusavaju da joj daju sasvim DRUGU konotaciju. Takodjer, danasnjim Saoostenjem i ,,Prijavom,,bez imalo ,,IH AZA,Crnogorsku Teritoriju,Planinu RUMIJU,koju je prisvojila teritoriju ,,CRNOGORACA i ALBANACA,, Volio bih,da se jedan od clanova te ,,PARTIJE,,podvrgne GENETSKOJ ANALIZI,i Videcemio da su… Više »

naprijed
Gost
naprijed

Ako je star 2500 godina onda su poslednjih dvije hiljade stalno dolazili pravoslavci, poslednjih hikjadu katolici I nekoliko stotina godina islamizirani hriscani

Da, da...
Gost
Da, da...

Puštite krivične prijave. Mučite to grdilo sa Rumije.

razocarani
Gost
razocarani

Bit ce ona na Vrhu Rumije,dok je VIJEKA i SVIJETA.

Ljuta
Gost
Ljuta

Odredbom čl.716. Opšte imovinskog zakona iz 1888. godine,bilo je propisano da su imaoci svojinskih prava crkve, manastiri i druge ustanove kojima je ta sposobnost priznata po unutrašnjem vjerskom pravu. Dakle, vjerske zajednice su po propisima koji su bili na snazi prije II Svetskog rata bile i mogle biti nosioci prava svojine na nepokretnostima. Sva imovina SPC MCP je 1957. godine… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Ko o čemu SPC o imovini. Ne o teologiji, ne ne…

No comment.
Gost
No comment.

cuvajte se Boga!

xyz
Gost
xyz

A tako je lijepa bila limena crkva,bas steta sto ovo rade sa njom.

novixnov
Gost
novixnov

Ruši pa tuži

Bokelj
Gost
Bokelj

Nije vama u Crnoj Gori strano rušenje crkvi.
Najvise zadojeni komunistickom ideologijom i bogoborci ste bili i ostali.
Proci ce i ova vasa histerija.

herceg novi
Gost
herceg novi

@bokelj.Ti si Bokelj iz Bileće i ti si Amfijev projekat koji će trajati taman koliko i mimoze iz Bileće…

Mugabe
Gost
Mugabe

Novljaninu a okle si ti sljego u Boku? Sa Zubaca ili Cuca?

Bokelj
Gost
Bokelj

Ja sam Bokelj sa korjenima u Boki 360 godina.
A tvoj komentar govori da si ti dodjoš u Boku!

Dusan
Gost
Dusan

Herceg Novi ,ti si poturica😘😘Ali mi volimo poturice,nismo kao vi fasisti koji bi crkve da ruse..

Mima
Gost
Mima

Bokelj a kažeš”…vama u Crnoj Gori…”?! Ni sam ne znaš koliko ovo govori o tebi!

Bokelj
Gost
Bokelj

Ne!To govori o “vama iz Crne Gore” koji na Boku gledate kao lisica na kokošku!

Mima
Gost
Mima

Ne gladamo mi na Boku kao tudju, nego onako kako je i kako će vazda bit! A ti se vrati okle god da si dojavio.

Bokelj
Gost
Bokelj

Mima,nemoj me ti vracati “odakle sam” jer ni ja tebe ne “vracam” kad u Boki šljegnes!!
To sto je “vazda vaša bila”,upravo govori da svojatate nesto sto kroz istoriju nije nikad “vaše” bilo.
Jednog dana,imace Boka ekonomsku i kulturnu autonomiju od “vas”.
Uostalom,ko kaze da su “procesi” zavrseni?
A cini mi se da i Evropa podrzava regionalizacije?

Boka bay
Gost
Boka bay

Crnogorci su u kotorski stari grad ulazili na mala vrata sa benova i konacili sa magaradima i time sto su donijeli da prodaju ispred starog grada unutra nisu smjeli..totalno drugi narod

znalac
Gost
znalac

Boka bay, ne pričaj gole gluposti: Je l ono ruski carski izaslanik Petar Tolstoj nađe da tu Boki žive Crnogorci, ili je slagao svog cara? Što misliš? Prije tri vijeka?

Dusan
Gost
Dusan

Ni sama ne znas koliko si antipaticna..

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ako sruše crkvu, nedaj Bože, cijela Crna Gora treba da ustane i u startu riješi problem. Jer bi to značilo pad Crne Gore i našeg temelja pravoslavlja.

hahahaha
Gost
hahahaha

Crnogorka, ne predstavljaj se lažno, a još manje lupaj “kao Maksim…”

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Bez obzira na politiku to bi bio udar na Crnu Goru, i na Crnogorce. Ubijanje naše kulture, vjere tradicije. Izlazak na svetu nam planinu, Rumiju, pod veli krst đe nosimo krš da ispunimo zavjet našeg Kralja Crnogorskom, Sv. Vladimira. A on će se tada sam vratiti kao što je i otišao.

Send this to a friend