Društvo BUDVA: KAKO ODBORNIK DF-A VIŠE OD DECENIJE SPREČAVA IZGRADNJU STAMBENO-POSLOVNOG OBJEKTA PORED NJEGOVE PORODIČNE KUĆE U PODKOŠLJUNU

Krivokapić: Pribilović govori o javnom, a bori se samo za svoj interes

Budva

Odbornik DF-a u Skupštini opštine Budva Đorđije Pribilović najavio je da će Upravnom sudu predati žalbu na rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma kojim mu je ranije odgovoreno da zidanje stambeno-poslovnog objekta pored njegove porodične kuće u Budvi zadovoljava tehničko -urbanističke uslove DUP-a „Podkošljun“.

Vlasnik parcele na kojoj je predviđena gradnja tog objekta Jovo Krivokapić i investitor Siniša Jovanović tvrde, međutim, kako je Pribilović svjestan da će ta žalba pasti, ali da on na taj način samo kupuje vrijeme do stupanja na snagu novog zakona po kome svi dosadašnji DUP-ovi prestaju da važe.

Pribilović već duže od deceniju, na različite načine kroz predstavke i žalbe, ali još više kroz svoj politički uticaj kao nekdašnjeg važnog člana DPS-a, a danas “sive eminencije” Demokratskog fronta sprečava da se na parceli od 1.750 kvadrata, kod rijeke Građevica u budvanskom naselju Podkošljun, izgradi stambeno-poslovni objekat koji je regularno upisan i planiran DUP-om.

Sve je počelo 2008. godine kada je vlasnik zemljišta, Jovan Krivokapić, predao idejni projekat na ovjeru kod glavnog gradskog arhitekte, a Pribilović, čije se zamljište graniči sa Krivokapićevim, zatražio i dobio rješenje stranke u postupku.

“Tražio sam zakonski put da ostvarim svoja prava i našao sam ga u istom tom DUP-u „Podkošljun” u kome se navodi da urbanistička parcela na kojoj je predviđena gradnja te vrste mora biti široka 30 metara u svim pravcima. Ta parcela ne zadovoljava te uslove, jer u najvećem dijelu nema čak ni pola od toga. Ona je pored korita rijeke Grđevice, uzana je i duguljasta. Ja osporavam urbanističke uslove, jer znam koje su oni urbanističke uslove dobili i kakav je njihov idejni projekat. Sada imam mogućnost žalbe Upravnom sudu i ja ću ići na tu žalbu”, rekao je Pribilović za Pobjedu.

Sa druge strane, vlasnik zemljišta Jovo Krivokapić ističe da Pribilovićevi navodi nijesu tačni. On tvrdi da parcela zadovoljava sve uslove predviđene gradnje, da je u potpunosti u skladu sa DUP-om, da ima sve potrebne papire i navodi da Pribilović ulaganjem novih žalbi zapravo samo kupuje vrijeme do 2020. godine kada stupa na snagu novi zakon po kome se poništavaju svi postojeći DUP-ovi.

“Njemu odgovara da se taj postupak odugovlači jer tako kupuje vrijeme do tog zakona. Onda se rade novi DUP-ovi i pitanje j e šta će i kako biti ucrtano. Upravni sud će da odbije žalbu i on to zna, ali time samo kupuje vrijeme do poništenja DUP-a”, navodi Krivokapić.

Ističe i da Pribilović, kao odbornik u budvanskom lokalnom parlamentu, ima obavezu da štiti javni, a ne svoj privatni interes.

“A on je lični interes stavio isped funkcije i građana. Ovim što radi, Pribilović čak i svojim biračima oduzima mogućnost da grade, jer nije riječ samo o mom slučaju. To što on radi je zaista prevazišlo svaku mjeru”m ističe Krivokapić.

Dodaje i da mu Pribilović još od 2008. godine osporava gradnju i da je sve došlo do toga da je čak i plac, vrijedan milion eura, prepisao na ime investitora, vjerujući da će tako prevazići problem.

“Želio sam da izbjegnem taj antagonitzam sa Priblovićem. Tražio sam i našao investitora za plac koji vrijedi milion. Prepisao sam plac na građevinsku kompaniju „Aura vitalis” samo da bih eleminisao taj antagonizam između mene i Pribilovića. Međutim, to se nije ni približno desilo”, ispričao je Krivokapić Pobjedi.

Vlasnik građevinske kompanije „Aura vitalis” Siniša Jovanović navodi da zbog samovolje Đorđija Pribilovića ispaštaju dvije porodice, ali i opština Budva.

“Već osam mjeseci su nam zarobljene pare. Ispašta i opština, jer porez i komunalije ne možemo da platimo”, kaže Jovanović.

Dodaje da su tri puta pokušali da razgovaraju i prevaziđu problem sa Pribilovićem.

“Lijepo smo pričali i molili ga tri puta, ali to nije dalo nikakve rezltate. On očigledno ima neki svoj interes i zadovoljava se sa našom nesrećom. Parcela je čista, nemamo nikakvih tereta, gradimo strogo u svom. Čak smo se odmakli od njegove parcele metar i po, a ne moramo ni toliko. Pribilović, da zaista vjeruje da je u pravu, mogao je da uloži sve žalbe i da se na sve žalbe odgovori kroz mjesec. Ne, on ide žalbu po žalbu; prvo jedan potez, pa je sljedeći potez revizija, pa žalba na revizuju, pa kad mu odgovore da su ispunjeni svi uslovi, onda on ulaže neku novu žalbu i sve tako, u nedogled”, navodi Jovanović.

Upozorava i da će zbog problema sa Pribilovićem biti prinuđen da tuži i opštinu.

“Ukoliko nam ne obezbijedi mogućnost gradnje u nekom doglednom roku, mi ćemo biti primorani da angažujemo advokata i da krenemo sa opomenama pred tužbu”, zaključio je Jovanović.

Carević: Opština nema nikakvu odgovornost

Predsjednik opštine Budva Marko Carević smatra da ta lokalna samouprava nema nikakvu odgovornost kada je riječ o opstrukcijama sa kojima se suočava kompanija „Aura vitalis“.

“To je lični problem gospodina Pribilovića. To nema nikakve veze sa opštinom, ni sa Demokratskim frontom. Postoji profesionalni odnos, a postoji i lični. Dakle, ja u tome ne vidim bilo kakvu odgovornost opštine. Gospodin Pribilović kao i svaki građanin ima pravo da koristi sve ono što mu zakon dozvoljava”, rekao je Carević Pobjedi.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MotikaSova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Motika
Gost
Motika

Ma divni ste svi , tako mi toga vašega “javnog interesa”. 😂 Nije Bolnica , nije objekat kulturnog tipa , nije škola..aj vozdra javne interesdžije

Sova
Gost
Sova

Kako može biti javni interes izgradnja stambene zgrade u Budvi? Da li ste normalni? Ovo, zaista, nije uobičajeno razmišljanje. Najveći problem Budve je ogroman broj stambenih zgrada. Izgradnja još jedne je bruka i sramota.

Send this to a friend