Društvo

Krstionica je nelegalna i mora se ukloniti

Pavle Radulović

Što se tiče Ministarstva i mene lično, krstionica na Ostrvu cvijeća je nelegalni objekat i dijeliće sudbinu svih ostalih nelegalnih objekata, dakle biće uklonjena, poručio je ministar održivog razvoja i turizma .

On je kazao da za krstionicu postoji rješenje o rušenu i naglasio da je taj nelegalni objekat izgrađen na krajnje nekorektan način.

“Taj objekat ne samo da je izgrađen bez potrebne dokumentacije, nego ga nema ni u planu. Pričamo o objektu od 11 kvadrata i o upravnom postupku kojim se donose ova akta, koje je u toku i koji obezbjeđuje pravnu sigurnost građana”, rekao je Radulović u intervjuu Pobjedi.

Ministar kaže da je zadovoljan primjenom zakona o planiranju i izgradnji, i naglašava da su donesene revolucionarne promjene koje se već vide u prostoru, prvenstveno zbog kontrole kvaliteta i onog što se planira i gradi kroz ono što se projektuje.

“Ono što su bile neke dječje bolesti pokazalo se da se u hodu rješavaju. Ovaj zakon je poptuno novi institut, jer ovakav vid administrativnog napora do sada nije postojao u lokalnim upravama koje bi trebalo da odrade zahtjeve za legalizaciju. Prema zadnjim inforamcijama 50.000 zahtjeva je pristiglo, odziv je bio ogroman. Ni najveći optimisti nijesu to očekivali. Oko pola je obrađeno, većina je vraćena na dopunu i postupak ide dalje. Kako vrijeme bude odmicalo doći ćemo do toga da znamo sve što se dešava u prostoru i da ga u potpunosti kontrolišemo”, naveo je on.

Nema bungalova na Crnom jezeru

Radulović je naglasio i da se u potpunosti odustalo od postavljanja bungalova na Crnom jezeru.

“Na kolegijumu smo donijeli odluku da od rampe prema tamo nema privremenih objekata. Ovo Ministarstvo vodi politiku u nekoliko pravaca planiranje prostora, komunalna infrastutkura, turizam i zaštita okoline. Iz najbolje namjere smo probali da tamo napravimo neku ponudu, ali se ispostavilo da građanima Žabljaka to ne samo da ne treba, nego su eksplicitno bili protiv. Jedino što je nama smetalo je način na koji su oni artikulisali nezadovoljstvo. Izaći i reći da neko sječe šumu da bi postavio limene kontejnere je bilo potpuno deplasirano. Mislim da smo dokazali da je to bio ružan i politički spin i da niko nije imao namjeru da se bavi s tim”, istako je on.

Prema njegovim riječima to je plan privremenih objekata i s njim je bilo lakše operisati nego da se radilo o konkretnom urbanističkom planu, koji je zakon za prostor.

“Uostalom, nema potrebe da se radi bilo što na silu. Ugovor sa firmom Eksplorer će se modifikovati. Oni imaju ugovor o zakupu resotrana i mogućnosti postavljanja bungalova ukoliko studija zaštite životne sredine to dozvoli. Nijesmo ni došli u priliku da pravimo elaborat. Po praznicima je zakazan sastanak, pa ćemo da vidimo kako ćemo izaći iz te priče”, najavio je ministar.

Ministar održivog razvoja i turizma tvrdi da postoji veliko interesovanja investitora za gradnju na Žabljaku, ali da je zbog svih ovih dešavanja stvoreno je “neprijateljsko okruženje” .

“Važno je da mi na Žabljaku aktivno radimo. Hotel “Durimitor” se radi na mjestu bivšeg vojnog odmarališta. Umjesto Mediterana se gradi hotel koji će, kako smo saznali od investitora, najvjerovatnije biti u lancu Čedi. Radi se o baltičkoj firmi koji ima domaćeg partnera. Suština je da će na Žabljaku koji, trenutno nema nijedan krevet sa pet zvjezdica, do kraja 2020. imati 300 kreveta te kategorija. Aktivno promovišemo hotel “Jezera” i “Planinku” koji su na fantastičnoj lokaciji”, smatra Radulović.

Plastične kese biće zabranjene

On je najavio da je zauzet definitavan stav i da će plastične kese biti zabranjene u Crnoj Gori.

“Nećete ni moći kupiti PVC kesu. Brzo ćemo izaći sa zakonom o komunalnim djelatnostima. Htjeli smo da zabranimo plastičnu ambalažu, ali je to ozbiljan korak, pa ćemo prvo krenuti sa pričom dobrovoljnog odlaganja PVC ambalaže dok ne nađemo načina da tehnički riješimo tzv. nacionalni kod, da bismo mogli da uvedemo klasičnu kauciju i otkupljujemo flaše kupljene u Crnoj Gori. Sve što uđe u Crnu Goru moraće da ima nacionalni kod. Fabrike koje prozvode PVC kese moći će ih samo prodavati van Crne Gore. Administrativno to nije jednostavno, ali sva ova priča i zabrana kesa i flaša bez značajnog unapređenja kulture življenja neće imati efekta”, zaključio je Radulović.

106

avatar
1000
56
50
0
 
69
Car🇷🇺RomanovCinik🇮🇱Zlo🐂JuneNinaGen. Dukljanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Kakve crkve takvi i vjernici- lazu, kradu zvona, ubijaju…

Nina
Gost
Nina

Imaju ovi sto je cuvaju dovoljno dinamita(cuveni ribolov dinamitom),pa nek doniraju da se drzava ne trosi.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Svi Ristovi talibani
Pjevati će pjesme tužne
Kad ne bude krstione
Sklepane i tako ružne😎

jovan
Gost
jovan

Tako je sokole prvo SVE PONTE ,NELEGALNE KUĆE , VILE KAO I ZGRADE I SVAKAKO i ovo što nazivaju krstionica. Jest da nije vaše i ono zlo na Rumiji što iritira poštene ljude.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A vala će lećeti “svetinja” uvis, vama Ristovim talibanima u inat 😬 Šta ćete onda, da nećete zaratiti, a?

Izazvana
Gost
Izazvana

Fašisto, kad srušiš sve nelegalne objekte po Crnoj Gori koje su napravili tvoji šefovi i poslodavci, ona ruši krstionica. Do tada, prste k sebi

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

Tebe i ostale iz vlade pod hitno treba ukloniti.

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Radulovicu sram te bilo prvo napravite plan nove krstijonice i pomozite finansiski izgradnu iste pa ovu rusite nema nasa sveta Mitropolija Crnogorska novca za bacanje mislite malo racijonalno i dobrobitno za sve.Plan stare krstijonice ima negde u Hrvatskoj pa ne sjedite skrstenih ruku,nego prije rusenja da se odgovarajuca podigne

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Radulovicu jesi li ti normalan? Pa gdje si bas danas,na Veliku Subotu,nasao da pricas o rusenju krstionice? Vjeruj mi,da bez velikog cuda,vjerni narod Boke ti to nece dozvoliti,ni po koju cijenu.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kako vas nije sramota! Pa vi ste crkva, institucija, a zakon ne poštujete! I onda se poredite sa nekakvim Verigama. Vi kažete da ste hiljadugodišnja crkva, a sami sebe upoređujete s kafančinama odjuče. Nevjerovatni ste, ristići! Mada vam crkva i jeste kafanskog tipa, ruku na srce.😎

Mitar
Gost
Mitar

Dragi Ministre, bravo i treba da se srusi! Sta cete da uradite sa nelegalno izgradjenom lukom na rtu Veslo, koja je nanijela 1000 puta vise stete i devastirala obalu? Cutimo, jer je”izvidjac radiva” vas clan! Deset godina i milion prijava- nikom nista. Samo nemojte reci da je tamo uvijek postojala luka i da je spasavao stanivnike za vrijeme velikog pozara.l,… Više »

Prc CG
Gost
Prc CG

Pa sto je ne srusite junaci??????Da imate ista ljudsko u sebi nebi uopšte oko toga buku dizali ,nego pokušavate političke poene da skupite…ali džaba vam je tone vam dos brod.

Titograd
Gost
Titograd

Dogodine u Prizrenu…hahahahahahah…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograd, lijepo je da i ti znaš da je Dogodine u Prizrenu!

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Titograd, vidim da i vi albanci ste naucili ono sto vam sledi, dogodine u prizrenu.

GoranM
Gost
GoranM

Vidim da se selektivno rusi sve nelegalno pa sto i ovo na red dodje.Svaka cast.Znaju oni dobro da je ovo samo lajanje u prazno,to je zadnja stvar na koju smijete udariti crnogorci.Budite dobri da ne spominjete 2019.jer se jos nijeste oporavili od 1918.

Panda
Gost
Panda

Čuvaj se ti da te ovaj odozgo ne lajkuje..Legalizovano je mnogo toga pa može i krstionica od tri kvadrata..Nema potrebe za tenzijama,imate vi pametnija posla..
Da je vječna CG.

Ljuma
Gost
Ljuma

Neka je ne treba se rusiti,jos malo Ce sve inače pripasti CPC.

Send this to a friend