Društvo

Krstionica je nelegalna i mora se ukloniti

Pavle Radulović

Što se tiče Ministarstva i mene lično, krstionica na Ostrvu cvijeća je nelegalni objekat i dijeliće sudbinu svih ostalih nelegalnih objekata, dakle biće uklonjena, poručio je ministar održivog razvoja i turizma .

On je kazao da za krstionicu postoji rješenje o rušenu i naglasio da je taj nelegalni objekat izgrađen na krajnje nekorektan način.

“Taj objekat ne samo da je izgrađen bez potrebne dokumentacije, nego ga nema ni u planu. Pričamo o objektu od 11 kvadrata i o upravnom postupku kojim se donose ova akta, koje je u toku i koji obezbjeđuje pravnu sigurnost građana”, rekao je Radulović u intervjuu Pobjedi.

Ministar kaže da je zadovoljan primjenom zakona o planiranju i izgradnji, i naglašava da su donesene revolucionarne promjene koje se već vide u prostoru, prvenstveno zbog kontrole kvaliteta i onog što se planira i gradi kroz ono što se projektuje.

“Ono što su bile neke dječje bolesti pokazalo se da se u hodu rješavaju. Ovaj zakon je poptuno novi institut, jer ovakav vid administrativnog napora do sada nije postojao u lokalnim upravama koje bi trebalo da odrade zahtjeve za legalizaciju. Prema zadnjim inforamcijama 50.000 zahtjeva je pristiglo, odziv je bio ogroman. Ni najveći optimisti nijesu to očekivali. Oko pola je obrađeno, većina je vraćena na dopunu i postupak ide dalje. Kako vrijeme bude odmicalo doći ćemo do toga da znamo sve što se dešava u prostoru i da ga u potpunosti kontrolišemo”, naveo je on.

Nema bungalova na Crnom jezeru

Radulović je naglasio i da se u potpunosti odustalo od postavljanja bungalova na Crnom jezeru.

“Na kolegijumu smo donijeli odluku da od rampe prema tamo nema privremenih objekata. Ovo Ministarstvo vodi politiku u nekoliko pravaca planiranje prostora, komunalna infrastutkura, turizam i zaštita okoline. Iz najbolje namjere smo probali da tamo napravimo neku ponudu, ali se ispostavilo da građanima Žabljaka to ne samo da ne treba, nego su eksplicitno bili protiv. Jedino što je nama smetalo je način na koji su oni artikulisali nezadovoljstvo. Izaći i reći da neko sječe šumu da bi postavio limene kontejnere je bilo potpuno deplasirano. Mislim da smo dokazali da je to bio ružan i politički spin i da niko nije imao namjeru da se bavi s tim”, istako je on.

Prema njegovim riječima to je plan privremenih objekata i s njim je bilo lakše operisati nego da se radilo o konkretnom urbanističkom planu, koji je zakon za prostor.

“Uostalom, nema potrebe da se radi bilo što na silu. Ugovor sa firmom Eksplorer će se modifikovati. Oni imaju ugovor o zakupu resotrana i mogućnosti postavljanja bungalova ukoliko studija zaštite životne sredine to dozvoli. Nijesmo ni došli u priliku da pravimo elaborat. Po praznicima je zakazan sastanak, pa ćemo da vidimo kako ćemo izaći iz te priče”, najavio je ministar.

Ministar održivog razvoja i turizma tvrdi da postoji veliko interesovanja investitora za gradnju na Žabljaku, ali da je zbog svih ovih dešavanja stvoreno je “neprijateljsko okruženje” .

“Važno je da mi na Žabljaku aktivno radimo. Hotel “Durimitor” se radi na mjestu bivšeg vojnog odmarališta. Umjesto Mediterana se gradi hotel koji će, kako smo saznali od investitora, najvjerovatnije biti u lancu Čedi. Radi se o baltičkoj firmi koji ima domaćeg partnera. Suština je da će na Žabljaku koji, trenutno nema nijedan krevet sa pet zvjezdica, do kraja 2020. imati 300 kreveta te kategorija. Aktivno promovišemo hotel “Jezera” i “Planinku” koji su na fantastičnoj lokaciji”, smatra Radulović.

Plastične kese biće zabranjene

On je najavio da je zauzet definitavan stav i da će plastične kese biti zabranjene u Crnoj Gori.

“Nećete ni moći kupiti PVC kesu. Brzo ćemo izaći sa zakonom o komunalnim djelatnostima. Htjeli smo da zabranimo plastičnu ambalažu, ali je to ozbiljan korak, pa ćemo prvo krenuti sa pričom dobrovoljnog odlaganja PVC ambalaže dok ne nađemo načina da tehnički riješimo tzv. nacionalni kod, da bismo mogli da uvedemo klasičnu kauciju i otkupljujemo flaše kupljene u Crnoj Gori. Sve što uđe u Crnu Goru moraće da ima nacionalni kod. Fabrike koje prozvode PVC kese moći će ih samo prodavati van Crne Gore. Administrativno to nije jednostavno, ali sva ova priča i zabrana kesa i flaša bez značajnog unapređenja kulture življenja neće imati efekta”, zaključio je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Kakve crkve takvi i vjernici- lazu, kradu zvona, ubijaju…

Nina
Gost
Nina

Imaju ovi sto je cuvaju dovoljno dinamita(cuveni ribolov dinamitom),pa nek doniraju da se drzava ne trosi.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Svi Ristovi talibani
Pjevati će pjesme tužne
Kad ne bude krstione
Sklepane i tako ružne😎

jovan
Gost
jovan

Tako je sokole prvo SVE PONTE ,NELEGALNE KUĆE , VILE KAO I ZGRADE I SVAKAKO i ovo što nazivaju krstionica. Jest da nije vaše i ono zlo na Rumiji što iritira poštene ljude.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A vala će lećeti “svetinja” uvis, vama Ristovim talibanima u inat 😬 Šta ćete onda, da nećete zaratiti, a?

Izazvana
Gost
Izazvana

Fašisto, kad srušiš sve nelegalne objekte po Crnoj Gori koje su napravili tvoji šefovi i poslodavci, ona ruši krstionica. Do tada, prste k sebi

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

Tebe i ostale iz vlade pod hitno treba ukloniti.

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Radulovicu sram te bilo prvo napravite plan nove krstijonice i pomozite finansiski izgradnu iste pa ovu rusite nema nasa sveta Mitropolija Crnogorska novca za bacanje mislite malo racijonalno i dobrobitno za sve.Plan stare krstijonice ima negde u Hrvatskoj pa ne sjedite skrstenih ruku,nego prije rusenja da se odgovarajuca podigne

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Radulovicu jesi li ti normalan? Pa gdje si bas danas,na Veliku Subotu,nasao da pricas o rusenju krstionice? Vjeruj mi,da bez velikog cuda,vjerni narod Boke ti to nece dozvoliti,ni po koju cijenu.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kako vas nije sramota! Pa vi ste crkva, institucija, a zakon ne poštujete! I onda se poredite sa nekakvim Verigama. Vi kažete da ste hiljadugodišnja crkva, a sami sebe upoređujete s kafančinama odjuče. Nevjerovatni ste, ristići! Mada vam crkva i jeste kafanskog tipa, ruku na srce.😎

Mitar
Gost
Mitar

Dragi Ministre, bravo i treba da se srusi! Sta cete da uradite sa nelegalno izgradjenom lukom na rtu Veslo, koja je nanijela 1000 puta vise stete i devastirala obalu? Cutimo, jer je”izvidjac radiva” vas clan! Deset godina i milion prijava- nikom nista. Samo nemojte reci da je tamo uvijek postojala luka i da je spasavao stanivnike za vrijeme velikog pozara.l,… Više »

Prc CG
Gost
Prc CG

Pa sto je ne srusite junaci??????Da imate ista ljudsko u sebi nebi uopšte oko toga buku dizali ,nego pokušavate političke poene da skupite…ali džaba vam je tone vam dos brod.

Titograd
Gost
Titograd

Dogodine u Prizrenu…hahahahahahah…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograd, lijepo je da i ti znaš da je Dogodine u Prizrenu!

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Titograd, vidim da i vi albanci ste naucili ono sto vam sledi, dogodine u prizrenu.

GoranM
Gost
GoranM

Vidim da se selektivno rusi sve nelegalno pa sto i ovo na red dodje.Svaka cast.Znaju oni dobro da je ovo samo lajanje u prazno,to je zadnja stvar na koju smijete udariti crnogorci.Budite dobri da ne spominjete 2019.jer se jos nijeste oporavili od 1918.

Panda
Gost
Panda

Čuvaj se ti da te ovaj odozgo ne lajkuje..Legalizovano je mnogo toga pa može i krstionica od tri kvadrata..Nema potrebe za tenzijama,imate vi pametnija posla..
Da je vječna CG.

Ljuma
Gost
Ljuma

Neka je ne treba se rusiti,jos malo Ce sve inače pripasti CPC.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“Što se tiče Ministarstva i mene lično, krstionica na Ostrvu cvijeća je nelegalni objekat i dijeliće sudbinu svih ostalih nelegalnih objekata” Ovaj dio rečenice mu je tačan. Svi ili većina nelegalnih ojekata su u fazi legalizacije i ostaće pa kome mrsko kome milo.

b
Gost
b

VJESTACKO DIZANJE TENZIJA .

anoniman
Gost
anoniman

ministru krstionica i manastir smetaju a ne smetamu bungalovi i hotel na isto to ostrvo cvijeca ili ako hocete prevlaku koji su unisteteni pogoto vo hotel ne radu unistene plaze put za ostrvo cvijeca u katoastrofalnom stanju to ministru ne smeta nego mu smeta krstionica i manastir sramota

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Ministar je antihrist hahaha

Turbo Supra
Gost
Turbo Supra

A sta je sa lokalom verige. Jel on legalan? Hahahahahaha ajde bar ovaj komentar pustite

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ono je montažni objekat. 🙂

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Mozda i njega obloze limom.

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Jeste, kako ne.. ono je Milovo ruglo

Чкаља
Gost
Чкаља

Овима ништа није Свето. Зато су га и пустили низ воду.

Gost
Gost
Gost

Ministre ti da je uklanjaš? A kome smeta, osim što je dobra tema za produbljivanje animoziteta i sukoba. Imaš li se čime važnijim baviti mimo uklanjanja krstionice Ministre?.. Zašto npr. krstionica kao dio vjerskog objekta ne bi mogla proći legalizaciju kao hiljade i hiljade drugih nelegalnih objekata po CG? Zato da ne naruši elitni turizam je li? A nema normalnog… Više »

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Zivjela SPC! Zivio Vladika!

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Živio! Na mnogaja ljeta!

Cheese
Gost
Cheese

Od rusenja svetinje nece bit nista. Neka se ne bruka ministar.

Sigurica
Gost
Sigurica

„Polaaakote” tek je pustio bradu, naočari, šubara,… koka(in)rda,…

vojvoda mandić
Gost
vojvoda mandić

Toooooo, Sigurica, legendo!

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Prvo sruši Milove Verige, pa zatim vrati zvona sa crkvi, i sruši još mnogoo nelegalnih objekata.. mada krstionicu svakako nećete uspjeti jer je NE damo!

mojsilović
Gost
mojsilović

Oni bi da se polijemo benzinom da nas mogu nanjušit, opasan smo antidržavni elemenat. Ministre! Vrati nam ona zvona!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ne treba tebi zvono, već čaktar!😁

KasabaPodgorica
Gost
KasabaPodgorica

Znaci idu i Verige i Gorica!

Micko
Gost
Micko

Đukanović: Ponosni smo na bogatstvo različitosti u našoj viševjerskoj zajednici-e svaka vam cast.

dagy
Gost
dagy

Svakim danom ovi narod je sve veca banda i bitanga

trebjesa
Gost
trebjesa

Što mi ne objavite komentar, a reklamirate se kao profesionalan medij. Pi

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

SAD SU SE POCELI JAVLJATI OVI STO SU PLACENI DA STITE OKUPACIJU SPC
IPAK PRAVDA CE POBIJEDIT TJ.C.G.
NECE STRANAC VLADAT CRNOGORCIMA

Bokelj
Gost
Bokelj

Upisi opet prvi osnovne da prodjes osnove pismenosti, pa se onda vrati da komentarises.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Gospodine Raduloviću, vi dobro znate da će krstionica ostati, kao i crkva na Rumiji.

ZDS
Gost
ZDS

Hoce, isto kao Zvezdina titula 😂

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sine tisućljetnje kulture, onda smo još sigurniji da krstionica ostaje.

Poučak
Gost
Poučak

Oprem: Tisuća je sveslovenska riječ. Hiljada je grčka riječ.

slavko
Gost
slavko

Stvarno!?

Legalna
Gost
Legalna

Da se vi pitate, davno bi ste je oburdali. Krstionicu i crkvu na Rumiji prvenstveno cuva strah od Boga.
Kroz istoriju se nijesu nesto slavno proveli svi oni koji su rusili bogomolje, bilo koje vjere.

brkoo
Gost
brkoo

Imate vi ministre puno prioritetnijeg posla od rušenja krstionice. Bolje bi vam bilo da sagledate devastaciju i poharu obale i države koju ste omogućili i izvršili.

razocarani
Gost
razocarani

Радуловићу,видим да те красе Хришћанске врлине.Нашао си,баш данашњи дан,Дан Ускршних празника,да најавиш своје рушилачке нагоне,и то баш према ВЈЕРѕсКИМ објектима. Зашто ,Радуновићу,ако ти се већ руши,не узе за почетак,један од 100.000 нелегалних објеката,него УДАРИ ,баш на ОНО,нашта нијеси смио ни помислити ових дана. Ја сам Атеиста,али имам ПУНО поштовање према СВИМ религијама и њиховим Богомољама. Зато ти предлажем,Министре,стрпи се мало,има… Više »

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Pa ateisti po prirodi stvari moraju biti najveći vjernici tj. najveći vjerski fanatici da bi vjerovali u ateističke teorije i hipoteze. Zato se i pronalazite sa ovima obučenima kao za maškare što su ubijali narod u pojam kroz Srednji vijek i još uvijek imaju uspjeha u tome.

Pinokio
Gost
Pinokio

Razoč[email protected] dosta vode i kreći se.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Razočarani a ni riječi u ove Blagadane o četničkom vođi Mandiću
na riječi poruke mira i ljubavi, citirat ću g.da pred Bogom i narodom ;
Letjet će glave ….
a sokole ?

CiNick
Gost
CiNick

Nelegalno podignut objekat je samo objekat. Da bi imao namjenu mora bit LEGALAN. Dakle, predmet rušenja ne može bit “krstionica”, već je to samo nelegalno izgrađen objekat., koji kao takav mora bit srušen.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Srecan Uskrs Crnogorcima i svim pravoslavnim manjinama u Crnoj Gori!

Rus
Gost
Rus

Hvala. Ko bi se nadao da cete se sjetiti nas Rusa.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Malo je u CG Rusa, uglavnom Hazardi sa Ruskim drzavljanstvom.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije uskrs nego Vaskrs. I zasto nijesi cestitao Pravoslavnoj VECINI?

Pantelija
Gost
Pantelija

Ti, Stara, iz pravoslavne većine si prešao u NVO CPC, sa ateistoma da evivačeš!

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

TKZ.KRSTONICA TREBA DA SIBOLIZUJE SVE STA JE DOSAD URADENO U NEGIRANJU CRNOGORSKOG NARODA,CPC,CRNOGORSKE DRZAVE OD STRANE OVIH STO SU NAM NAJAHALI NA LEDA I POLAKO NAS GUSE DA NAS UGUSE

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tkz ili tzv, sibolizuje ili simbolizuje……?

ZDS
Gost
ZDS

Platićete sad za sve što je Čović zakuvao, njemu se žalite i pišite mu na albanskom obavezno 😉

vjecna da je
Gost
vjecna da je

krstionica hahhahhaha kakav jeziv naslov….prostor za otimanje novca na pjenu od mor…..nego dajte im privremenu jednogodisnju dozvolu ka maltezu i trokaderu itd da bar izvucu ulozeno pa neka sami uklone posle sezone …..

Dada
Gost
Dada

Pa konacno ministe predji sa rijeci na djelo!

Dada
Gost
Dada

Pa pokazi ministre konacno sa riječi na djelo ove izjave.
Četnici predvođeni Ristom Radovicem politickim komesarom ucjenjuju I dizu bunu oko lamina od crkava dje im.nije mjesto a jis manje vrijeme.

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Živjela SPC i naš Amfilohije Radović!!!!!

Goci
Gost
Goci

Do 7 noćas, amin

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Ti stvarno misliš da su četnici.

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

DAO SAM KOMENTAR NEGATIVAN ZA TKZ. KRSTONICU BEZ UVREDLJIVO PO BILO KOG CDM U 9 h NIJE HTIO OBJAVIT STAVIO SE NA STRANU ONIH KOJI GAZE PREKO CRNOGORSKE ISTORIJE

Maki
Gost
Maki

Ne razumijem potrebu krstionice a krsti se u crkvu, manastiru i hramu to je dovoljno

Čapur
Gost
Čapur

Srusit cete je kad i trokadero…

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Znači odoše Ristini markeri zajedno sa plastičnom ambalažom. Biće nešto od ovog Montenegra.

Boka kotorska
Gost
Boka kotorska

Ministre moj napaceni,sta cemo sa bazenom u Perast izgradjenim u more?

Djuki
Gost
Djuki

Tu je postojao bazen, njegoš je redovno dolazio da se kupa jednom godisnje kad bi sišao u perast. Srušen je za vrijeme velikog rata.

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Hahaahahahahaahhaahahha, bravo! 😀

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Njegoseva banja, tako su ga zvali u ono vrijeme.

Zlo🐂June
Gost
Zlo🐂June

Bazen ne moze izazvati nacionalne trzavice, politicki objekat moze.

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Papir svasta trpi.Do sada drzava nije imala snage da realizuje vecinu resenja koje je donijela o uklanjanju nelegalno podignutih obkekata.
Zato treba prvo reci opa pa skociti a ne obrnuto.

Gradjanka
Gost
Gradjanka

Da bi se znao red – prvo papir!
Ministre, podrska!

Vjernik
Gost
Vjernik

Koje papire trazis?je li samo za krstionicu ili za sve objekte na moru. Kad mogu vile,mogu i vjerski objekti,bilo koje vjere,jadnako bih podrzao!

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Bravo, treba na setaliste 5 Danica minaret posaditi.

CG4Nahije
Gost
CG4Nahije

Ovo za kese ako ne slazete bice prava stvar koja je neophodna nasoj Crnoj Gori

Slučajnost
Gost
Slučajnost

Eno je brane kao mostove u Beogradu u svoje vrijeme.

Vlado MNE
Gost
Vlado MNE

E da vidimo smijete li se suprotstaviti ristu radovicu? (Namjerno malim slovima, stavio bih i jos manja da moze)

Nobody knows
Gost
Nobody knows

Ovim komentarom si baš lijepo opisao samog sebe. Bravo.

Vlado MNE
Gost
Vlado MNE

To je moj problem…kako ti nick kaze aj polako kod KACAVENDE…

Kikiriki
Gost
Kikiriki

vlado ( stavio bih najmanja samo da mogu, ona sto se jedva i mikroskopom mogu vidjeti)

Ekologija
Gost
Ekologija

Zabrana kesa znači prodaja papirnih kesa. Proizvodnja papirnih kesa znači sječu šume. Reciklaža ne pokriva ni pola posječene šume.

Olio
Gost
Olio

Papirne kese bi se pravile od recikliranog papira/kartona, sto znaci da bi morao da se odvaja smece u svakom domacinstvu( papir/plastika/ mijesano) ….koliko vidim idu ka evropskim standardima

mojsilović
Gost
mojsilović

Mi se u Crnoj Gori ističemo po reciklaži ne samo u Regionu već i u cijeloj Evropi da ne kažem Svijetu.

Migulin
Gost
Migulin

Recikliramo kadrove koji su davno za otpis!

Blok 5
Gost
Blok 5

Cegeri ekologu.

Pinokio
Gost
Pinokio

[email protected] ako ti Rusi pročitaju komentar znaj da će te ukrasti.

Vlastimir
Gost
Vlastimir

Skloni li ti onoga što se polio benzinom. Pa da dalj pričamo.

Miki
Gost
Miki

Što je ne ostavite do oktobra da odradi sezonu

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Brutalno👍

Jaaaaaa
Gost
Jaaaaaa

Ne sprdaj se. Ne mozete 5 objekata u BD ukloniti a ne krstionicu. Na Kanenovo 3 godine ne mozete ukloniti

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Zabraniti Beogradu da širi uticaj u susjrdstvu. Mi u BiH ih se ne možemo trsiti.

ND
Gost
ND

Šta bi ovo?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

To je neki tvoj.
Kukavica skrivena iza ekrana, a ja sam ” mali milion” ostavljao svoje lične podatke ovdje.
Bogumi ND-u, bitan element IQ-a je sposobnost opažanja razlika, što se odnosi i na comment.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Koje podatke, ko si ti uopšte?

LGBT
Gost
LGBT

Bosanac❤

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Malo śutra.

...
Gost
...

Vakat je! Vakat, Generale!

Bokelj
Gost
Bokelj

General Mojkovčanin iz Katuna. Zar vi imate internet gore u ta brda ?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Bokelj 4×2=?

Send this to a friend