Društvo

Kruzer Crown Princess u Hercegnovskom zalivu

foto: Radio Jadran

Neobičan prizor jutros je privlačio poglede Novljana i gostiju koji se odmaraju u djelu Hercegnovskog zaliva na Savini i u Meljinama. Kruzer kompanije Princess Cruises, koji plovi pod imenom Crown Princess, usidren je nedaleko od Luke Zelenika.

U agenciji Boka Adriatica, koja se bavi agenturom, a preko koje je kruzer i došao u Boku kazali su nam da je brod usidren zbog nepovoljnih vremenskih uslova, odnosno pojačanog sjevernog vjetra, koji se očekuje u popodnevnim časovima.

Prvobitni plan bio je da brod posjeti Kotor, kao jednu od atraktivnih kruzig destinacija, ali se od toga odustalo. Na sidru u Zelenici biće samo dok se ne ukrca posada, a nakon toga će napustiti zaliv.

Iako se moglo pomisliti da je Herceg Novi konačno ucrtan na mapu kruzing destinacija, to ovoga puta nije slučaj. Međutim, u Boka Adriatic agenciji su optimistični da bi se tako nešto u budućnosti moglo dogoditi, jer Luka Zelenika zadovoljava uslove prihvata velikih kruzera.

Inače, Crown Princess je kruzer dužine 290 metara, na njemu se nalazi 19 paluba, a može da primi 3080 putnika, koje opslužuje 1200 članova posade.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend