Društvo

Kurgaš i Hodžić podržali vjernike u odbrani krstionice

foto Radio Tivat

Više stotina vjernika iz svih gradova Boke prisustvovao je svenoćnom bdeniju i svetoj liturgiji u krstionici “Suza Njegoševa“, na Miholjskoj Prevlaci. Time su šestu noć vjernici nastavili masovna molitvena okupljanja na ostrvu u nastojanju da spriječe najavljeno rušenje krstionice, što su u noći 1. na 2.aprila bezuspješno pokušale jake policijske snage izvršile blokadu Miholjske Prevlake.  Podršku vjernicima u odbrani krstionice, uz Ivana Strugara najboljeg kik boksera u sportskoj istoriji Crne Gore i poznatog boksera Nikolu Sjekloću, dali su juče i članovi organizacionog odbora građanskog protesta „97.000 Odupri se“ Mirsad Kurgaš i Demir Hodžić, prenosi Radio Tivat.

Mirsad Kurgaš, član pokreta „97000 odupri se“ poručio je da ne podržava rušenje toj vjerskog objekta.

“Režim policiju koristi selektivno. U ovom konkretnom slučaju angažuju jake policijske snage, a radi se o situacijama gdje je to zaista nepotrebno, gdje sve treba da ide jednim zakonskim, pravnim putem i da se završi taj pravni postupak, a koliko sam shvatio to nije urađeno. Tako da sa pravnog aspekta ima mnogo manjkavosti. Takođe, ovdje je u pitanju jedan vjerski objekat i u takvim situacijama treba voditi računa da se ne povrijede vjerska osjećanja. Nijesam siguran da ovdje nije u pitanju stvaranje dodatnog animoziteta prema jednom narodu i da je ovdje na djelu onaj oprobani metod „zavadi pa vladaj“, istakao je Kurgaš, dodajući da je dovoljno osvrnuti se na okolinu krstionice i vidjeti mnogo toga što je izgrađeno nelegalno.

“Čak i laik može prepoznati koliko ima objekata koji su izvjesno bespravno izgrađeno, a ne isključujem mogućnost i da pojedini objekti imaju dokumentaciju koja je dobijena na osnovu koruptivnih radnji“, naveo je Kurgaš osuđujući desant policije na Miholjsku prevlaku.

Krstionicu su posjetili i članovi organizacionog odbora „Odupri se“ Demir Hodžić, Danijela Đurišić i Nikola Grdinić.

Hodžić je kazao da postoje dva razloga zbog kojih je posjetio krstionicu u Tivtu.

“Prvi je iz solidarnosti prema vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, one solidarnosti koja nam je svima uvijek potrebna, a posebno u ovim istorijskim vremenima nadolazećih promjena na bolje za našu domovinu Crnu Goru. Drugi razlog je taj da kriminalcima na vlasti jasno stavimo do znanja da mjesto gdje se ljudi mole ne može biti razlogom za rušenje i razlogom za preusmjeravanje teme sa gorućih socijalnih pitanja koja se tiču svih građana Crne Gore bez obzira na vjeru i naciju, tj da je preče da kriminalci na vlasti razmišljaju o rušenju onih vila i hotela nelegalno sagrađenih od tajkuna koji pljačkaju našu domovinu i sprezi sa kriminalcima na vlasti još više osiromašuju sve nas i pravoslavce, muslimane, katolike – sve građane“, naveo je Hodžić na svom Fejsbuk profilu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Jeftin politicki potez opozicije

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Nista se drugo nije ni ocekavalo nego da su SPC i organizatori protesta u ljubavi

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Bog vam pomoga Braćo!

Geograf
Gost
Geograf

Kurgaš branio čemprese a oni na kraju ošegani.Ovo je dobar znak !

Marko K.
Gost
Marko K.

Bokelji cuvaju krstionicu i danju i nocu. Nadam se da ce ova svetinja nadzivjeti sve nas a pogotovo sada kada je osveštana.

Emi
Gost
Emi

Ovaj hodzic (najmerno malim slovima) u svakoj supi motodjija. NEMA STRANKE PARTIJE STO JE NIJE PROSAO…sigurno je imao 97000 RAZLICITIH misljenja.
Tesko toj crkvi koju mali hodzic brani.

Prcko
Gost
Prcko

Da neće i oni da je iskoriste?

Torsades
Gost
Torsades

Do sada sam imao kakvog takvog respekta prema dijelu građanskog protesta kao iskrenog revolta dijela poniženih i obespravljenih građana. Poslije ovog ne dam ni prebijene pare za sve vas. Treba vas gaziti !

Egzodus
Gost
Egzodus

Bi li voljeli i njih da asimilirate kao cempresare ?

kontraš
Gost
kontraš

Propada protest pa daj da probamo ove iz tivta da angazujemo u nasu korist

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Mirisem li ja to neko osnivanje politicke partije ?

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Ovima da dusko knezevic naredi da brane radovana karadzica morali bi poc greote

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sad kad ove 2 moralne gromade ulete s nekom nvo za zastitu krstionica pa namlate para od grantova i donacija

Leart
Gost
Leart

Bravo heroji,sve iskoristite za sopstvenu promociju

Cetinje
Gost
Cetinje

Niko normalni nece podrzat rusenje ni jednog vjerskog objekta dez obzira na vjeru,to mogu samo bezboznici

Pravnik
Gost
Pravnik

Ako je “vjerski objekat” podignut u novije vrijeme mimo ikakvih dozvola, onda može da se ukloni.

Send this to a friend