Društvo Direktorica Doma starih Nikšić podnijela krivičnu prijavu protiv predsjednika Upravnog odbora

Lalatović tvrdi: Zečević me ucjenjuje, inicirala sam njegovu smjenu

Anđela Lalatović

Direktorica Dom starih Nikšić Anđela Lalatović podnijela inicijativu za smjenu predsjednika Upravnog odbora Zdravka Zečevića, kao i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i ucjene.

Lalatović u izjavi za CdM tvrdi da od Zečevića trpi pritiske i ucjene koje se odnose na sprovođenje kadrovske politike u Domu starih.

“Naime, Zečević je zloupotrijebio službeni položaj kada je 21. juna ove godine došao u prostorije Doma starih i dostavio mi spisak kandidata koje je potrebno zaposliti u Domu starih, među kojima su: Krsto Jakić koji je konkurisao na radno mjesto medicinski tehničar, Nina Đuranović je takođe konkurisala na pomenuto radno mjesto, Jasmina Todorović koja je konkurisala na radno mjesto servirke i  Biljana Kovačević na radno mjesto radno okupacionog saradnika, o čemu posjedujem dokaz koji ću dostaviti i tužilaštvu. Nakon moje jasne i izričite namjere da ga upoznam da time krši zakon a samim tim ulazi u nadležnosti direktora ustanove, demonstrativno je napustio kancelariju, nakon toga i ustanovu”, kaže Lalatovićeva.

Potom su, ističe, donijete odluke o izboru kandidata ali među njima nisu bili pomenuti.

“Ne dugo zatim, 31.07. 2023. godine, predsjednik UO Zečević je zatražio od člana UO Rajka Vučetića da mu se dostavi sljedeće, citiram: “Akt o sistematizaciji i spisak zaposlenih u JU Dom starih Nikšić po svim osnovama”. Istog dana putem e-maila poslat je odgovor gospodinu Zečevicu i članovima UO sljedeće sadrzine: “Poštovani predsjedniče, poštovani članovi UO, koristim priliku da vas pozdravim i da vas obavijestim sljedeće: Kako mi je dana 31.07.2023. godine zatraženo od strane člana UO gospodina Vučetića, putem viber prepiske, a po zahjevu Predsjednika UO gospodina Zečevića, da dostavim akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kao i spisak zaposlenih u JU Dom starih Nikšić, da je donošenje navedenog akta u nadležnosti direktora, kao i oglašavanje slobodnih radnih mjesta i raspoređivanje zaposlenih, pa mi nije jasna ni svrha ni razlog zbog čega Predsjednik UO traži uvid u navedenu dokumentaciju. Takođe, mi nije jasno ni zbog čega predsjednik dokumenta traži preko posrednika, ukoliko se naša komunikacija oduvijek bazirala na principu kvalitetne obostrane saradnje. Kako su vaše nadležnosti kao organa upravljanja jasno definisane Zakonom o SDZ i Statutom ove javne ustanove, molim vas da se od danas pa ubuduće pridržavate isključivo vaših ovlašćenja. Ovim putem bih skrenula pažnju da postoje poslovi koje UO treba pravovremeno da obavi, te u duhu dobre saradnje koristim priliku da vas pozovem da vaš rad bude fokusiran na te obaveze. Za sve dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate. O čemu takođe posjedujem dokaz”, napominje Lalatović.

Ona naglašava da je neposredno nakonnjenog  e-maila održana je sjednica istog dana UO kojoj su prisustvovali: Zečević, članovi Upravnog odbora Rajko Vučetić i Ivanka Marković,  i pomoćnik direktorice Svetozar Nikolić, na kome ih je upoznala sa Poslovnikom rada UO i Statutom ustanove, kao i njenim ovlašćenjima kao rukovodioca ustanove, a i o ovlašćenjima predsjednika UO i još jednom podsjetila na grubo kršenje Zakona, i Statuta, kao i sa mogućnošu krivične odgovornosti Zečevića, zbog, kako kaže, navedenih zloupotreba ovlaščnja, o čemu mogu da posvjedoče prisutni na toj sjednici.

“Sve sa ciljem demonstiranja lične sile, Zečević je nastavio sa ucjenjivačkim namjerama i dalje, da bi se ne dugo zatim obratio jednoj od zaposlenih u našem Domu, insistirajući na tome da se kako  tvrdi prikloni  drugima zaposlenima koji su mu prema njegovim kriterijumu lojalni. Inače, meni kao rukovodiocu ove ustanove nije poznata činjenica da u Domu postoje zaposleni koji su lojalni nekome u bilo kom smislu osim u profesionalnom”, ističe Lalatović.

Zečević je, po izjavi Lalatović, informisao  zaposlenu (čije ime će saopštiti ukoliko bude potrebno) u Domu o daljim nezakonitim radnjama koje namjerava sprovesti, a o imenu te zaposlene,  ukoliko bude potrebn.

“Ističem i da je nakon očiglednog pritiska na nju,  zaposlena vidno uznemirena upoznala rukovodstvo ustanove sa navedenim, o čemu takođe posjedujem dokaze, i sve će biti dostavljeno pravovremeno tužilaštvu. Kako se očigledno radi o teškoj zloupotrebi službenog položaja predsjednika UO Doma starih, i očiglednom kršenju javnog i društvenog interesa, kao i urušavanju integriteta direktora ustanove predlažem njegovu smjenu i pozivam tužilaštvo da utvrdi sve relevantne činjenice u skladu sa svojim nadležnostima”, zaključila je Lalatović u izjavi za CdM.

A.O.

13

avatar
1000
11
2
0
 
13
JusticijaProgresMNELanNema drzave
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Justicija
Gost
Justicija

Da li je ovo gospođa direktorica koja je kandidatima koji su ispunjavali uslove propisane konkursom govorila :’ Neka me tuži onaj ko želi uvid u dokumentaciju osobe koja je primljena’ .
Koga čovjek da tuži kad se radi o političkim zaposlenjima. Pametnome dosta.

Progres
Gost
Progres

Ma ne vjerujem da demokrate partijski zapošljavaju to ih je samo zli glas ubijo…

MNE
Gost
MNE

Zdravko Zecevic, bivsi DPSovac, brat mu je vodja navijaca CG, uvukao se Momu Koprivici, pa ga ovaj zaposlio i u Opstinu i u Dom Starih.
I ova Lalatovićka je sa DPSom šurovala.
A sad o jadu zabavljaju Demokrate.

Lan
Gost
Lan

A sta je opis poslova za radno mjesto “okupacioni saradnik” 😀

Nema drzave
Gost
Nema drzave

Je li ovo o a sto aminka i lakira preko sajta doma starih..🤣🤣

Љешанска нахија
Gost
Љешанска нахија

Одма све то у затвор стрпати

no1
Gost
no1

Svaka cast.

Sox
Gost
Sox

Svaka ti čast,samo toliko.

Milooo
Gost
Milooo

Nesloga u naaarooodoooj vooolji…

Coaaa
Gost
Coaaa

Znaci gospodja doktorics bi da radi bez kontrole i nikome ne polaze racune???

Vuk
Gost
Vuk

Hahahaha, ču Lalatović, Zečević, Vuković (Demokrate). Šta Nikśić doživljava

dpero
Gost
dpero

Ulucari i lokalni sisbjari na vlasti a ovajVukovic iz demokrata postavio tetku za direktoeicu vrtica,pa jw smijwnjena zbog nepravilnisti i osudjena uslovnom kaznom,sti se moze provjeriti!!

Nada Bojanić
Gost
Nada Bojanić

Tačno sve!

Send this to a friend