Društvo

Liberalna partija osuđuje medijsku hajku na novinarku Dušku Pejović

LP

Liberalna partija oštro osuđuje medijsku hajku na novinarku Javnog servisa Dušku Pejović, koja je već danima na udaru raznih političkih, parapolitičkih i drugih centara moći iz države i regiona.

“Pejović se nalazi na udaru zbog profesionalnog obavljanja novinarskog posla, dopadalo se to nekome ili ne, i kritičkog istupa prema političkim liderima u emisijama, koji su kao javne ličnosti to dužni da trpe i da daju sve odogovore javnosti, naročito na javnom servisu. Infantilan je i licemjeran selektivni pristup zahtjevima da mediji budu kritički orijentisani i propituju namjere i motive nosilaca političke moći, ali po pravilu onih drugih”, saopštili su iz LP.

To, kako ističu, u značajnoj mjeri govori i o karakteru politike koju nudi dojučerašnja opozicija u Crnoj Gori a aktuelna parlamentarna većina okupljena oko tri koaliciji, koje očigledno ne trpe nikakve kritike i preispitivanja njihove ispravnosti i u svemu što im ne odgovara vide skrivene motive umjesto da daju građanima odgovore na očigledna pitanja i nedoumice.

Liberalna partija apeluje na nadležna tijela zadužena za zaštitu novinara ali i na zakonodavne institucije i izvršne organe, da konkretno zaštite Pejović i sankcionišu govor mržnje, šaljći poruku da prijetnjama i ličnu nema mjesta u Crnoj Gori.

“Iako je i LPCG kao dio vlasti često kritički djelovala prema Javnom servisu pokušavajući da koriguje određene popuste bez namjere da uređuje emisije i rad novinara, baš na ovom slučaju i na ovaj način pokazaće se da li je i drugima važnija zaštita javne riječi i nezavisnost novinara do koje smo uvijek držali, ili je lična sujeta i partijski interes na prvom mjestu novoj većini”, navode iz ove stranke.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
PatriotaJovanka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Gospodji Pejović je jedna od najboljih novinara u regionu . Poštovanje za visoki profesionalizam i to dokazuje gledanost svih emisija koje ste radili

Jovanka
Gost
Jovanka

Ne dajte Crnu Goru,liberali!

Send this to a friend