Društvo

Light Painting na bjelopoljskom trgu

Inspirisan novogodišnjim ukrašavanjem bjelopoljskog trga, NVO aktivista i multimedijalni umjetnik Željko Đukić je upotrebom napredne fotografske tehnike “Light Painting” napravio nekoliko fotografija koje, kako kaže, daje na poklon svim građanima Bijelog Polja.

Light Painting ili “slikanje svjetlom” je tehnika fotografisanja u kojoj se sa izvorom svjetlosti (lampe, baterije, prskalice), uz duže vrijeme ekspozicije, crtaju određeni oblici kako bi se dobili zanimljivi efekti.

“Ove godine se lokalna uprava stvarno potrudila da na drugačiji način ukrasi grad u susret Novoj godini. Primijetio sam da veliki broj građana objavljuje fotografije sa trga na svojim profilima društvenih mreža. To me je inspirisalo da sa svojim drugarima Milošom Pavićevićem i arhitektom Nikolom Terićem odvojimo dvije noći kada smo isprobali fotografsku tehniku Light Panting”, kaže Đukić.

Prvi put upotrebljava ovu tehniku pa kaže da nije siguran koliko su fotografije uspješne.

“Ali smatram da smo dali još malo veselog raspoloženja gradskom trgu, spomeniku palih borcaca, gradskoj fontani i spomeniku Rifata Budrdžovića. Spomenuću da je hladno vrijeme uticalo na naš entuziazam, želju i volju da napravimo vrhunske fotografije jer smo radili po noći kada su temperature ispod nule. Planiramo uskoro da ponovimo akciju i na drugim lokacijama u gradu”, poručuje Đukić.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mido
Gost
Mido

Duga ekspozicija.

Send this to a friend