Društvo

Lijepa akcija tri Tivćanke: Za sedam dana napravile više od 1.300 maski

Od 17. marta, kada je dobila poziv Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, iz radionice tivatske kreatorke Radojke Tepavac u volonterskoj akciji “Od srca srcu” sašiveno je i podijeljeno više od 1.300 zaštitnih maski. U humanoj akciji sa Tepavac rade još dvije Tivćanke, Sonja Gardašević i Biljana Golub. One su, uz sve kućne obaveze, prve u Tivtu krenule sa šivenjem zaštitnih maskih za Tivćane.

“Asistentkinja Opštinskog tima Sanela Fišer je preuzela od mene prvu količinu urađenu tokom noći i podijeljena je tamo gdje je bilo i najpotrebnije”, istakla je Tepavac.

Od tada su, kako kaže, krenule jačim tempom, pa se radilo dan i noć, skoro bez predaha.

Maske su odlazile na brojne važne adrese od Doma zdravlja Tivat, Opšte bolnice Kotor, Dječjeg doma Mladost u Bijeloj, preko Elektrodistribucije Tivat, Kotor, Herceg Novi, Budva, Bar i Ulcinj, zatim većih marketa u Boki, pa do rizičnih grupa stanovništva i pripadnika raznih službi na terenu.

Tepavac objašnjava da se sve dijelilo po prioritetima Opštinskog tima, a da je ostatak dijeljen građanima, koji su se javili za pomoć.

Tepavac, kako kaže, sa timom izrađuje klasične medicinske maske po svim propisanim uslovima u njenom salonu, koji se prije svakog početka rada čisti i dezinfikuje, a potom se sa maskama na licu i zaštitnim rukavicama kreće u posao.

Nakon završetka, maske se na visokoj temperaturi pređu peglom i jakom vodenom parom, pakuju se u najlonske folije i spremne su za isporuku.

Tepavac ističe da je, birajući materijal sa saradnicama, insistirala na pamuku 100 odsto i veselijim dezenima, a radiće istim tempom dok god to bude potrebno

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
IstinaŠporki ubljaninSistemPrc CGValeRossi46
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šporki ubljanin
Gost
Šporki ubljanin

Žene DPSa

Istina
Gost
Istina

Što je to važno okle su!
Zar je najvaznija humanost neće maske dijeliti po politickoj pripadnosti

Sistem
Gost
Sistem

Bravo…

Prc CG
Gost
Prc CG

Svaka čast ali je dokazano da te maske nemaju nikakvu funkciju,prema tome trebalo bi zabraniti da se prave i da pojedinci stiču nekakve pojene na tome.Dokazano da vise štete nego pomažu!!!!!!

ValeRossi46
Gost
ValeRossi46

Svaka cast dame i svaka sreca da vas prati!!! Dako se neko sjeti i ovo da uradi u Podgorici jer pored sve volje i novca ne mozemo doci do istih (ja sam narucio deset komada na internetu ali s obzirom da je transport medjunarodni stao nedje su zapele i ko zna kad ce stici) 🤔 A i nasa posta nije… Više »

Vasojevich
Gost
Vasojevich

Svaka čast .!

Send this to a friend