Društvo

LIVE: Najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

Prema posljednim podacima Instituta za javno zdravlje u Crnoj Gori je 85 građana inficirano koronavirusom, dok je pod nadzorom 6.278 osoba. Do sada je koronavirus registrovan u devet crnogorskih gradova od čega najviše u Tuzima i Podgorici.  Predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović juče je upozorio da Crna Gora ulazi u kritičnu fazu, jer se od naredne sedmice očekuje vrhunac epidemije.

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

21.00

Savjet za građansku kontrolu rada policije je po sopstevnoj inicijativi provjerio postupanje policijskih službenika Centra bezbjednosti Budva prema svešteniku Goranu Baćanu, koji je danas obavljao bogosluženje u manastiru Reževići. Savjet ocjenjuje da su policijski službenici u svim preduzetim radnjama prema svešteniku postupali profesionalno i savjesno.

<<<Savjet za građansku kontrolu: Policija prema svešteniku u Reževićima postupila profesionalno>>>

19.59

Navijačka grupa Ultra Crna Gora danas je zajedno sa Vojskom Crne Gore osposobila Bemax arenu za smještaj 150 lakše oboljenih od koronavirusa, piše na njihovoj Facebook stranici.

<<<Bemax arena opremljena za oboljele od koronavirusa>>>

19.30

Direktorica tivatskog Doma zdravlja Jasminka Anđelić kazala je u današnjem obraćanju sugrađanima da nema mjesta panici, s obzirom na to da je u tom gradu juče potvrđen prvi slučaj virusa COVID-19

<<<Direktorica tivatskog Doma zdravlja: Nema mjesta panici>>>

18.55

Ministarstvo prosvjete objavilo je raspored emitovanja za drugu sedmicu “Uči doma” projekta. Raspored je, kako su naveli, isti za prvih pet razreda koji se emituju na TVCG.

<<<Pogledajte raspored emitovanja za drugu sedmicu Uči doma projekta>>>

18.10

Institut za javno zdravlje je saopštio da je od jutrošnjeg presjeka, analizirano je 26 testova među kojima nije bilo pozitivnih slučajeva.

<<<Nema novih slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori>>>

17.22

Zbog kršenja mjere samoizolacije policija u Herceg Novom je podnijela krivičnu prijavu protiv bezbjednosno interesantnog lica koje je odmah po rješenju sanitarnog inspektora sprovedeno u karantin.

<<<Bezbjednosno interesantna osoba prekršila mjere samoizolacije u Novom>>>

17.12

U vremenu kada nam je solidarnost prijeko potrebna i kada posebno moramo da vodimo računa da se ne zloupotrebljava teško stanje, izazvano epidemijom koronavirusa, odnos državnih organa prema porodici Nebojše Medojevića je veoma nekorektan i predstavlja klasičnu zloupotrebu trenutne situacije, saopštio je Klub odbornika DF-a u obraćanju predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću.

<<<DF pisao Brajoviću zbog slanja Marine i Nebojše Medojevića u karantin>>>

16.55

Kotorska policija jutros je na jednom seoskom groblju zetekla i legitimisala četiri osobe, od kojih je jedno svešteno lice M.B. obavljalo vjerski obred.

<<<Na seoskom groblju u Kotoru sveštenik obavljao vjerski obred>>>

15.55

Mnogo toga je promijenila pandemija koronavirusa. Izolacija, karantin, odvojenost od voljenih, život u četiri zida, prilagođavanje. Iščekivanje kada će ovo sve konačno da prođe. Isidora Minić je prešla put od izolacije u Italiji do sadašnjeg karantina u Podgorici. Koronavirus se pojavio, promijenio živote svih nas. I Isidorin je… Nije lako, jasna je. Ali, organizovala je svoj život koji u zatvorenom traje više od 20 dana. Uči, trenira, zadaje sebi što više obaveza, jer tako je lakše prebroditi dan.

<<<Isidorin život u karantinu, odvojenost od voljenih, put od Italije do Crne Gore>>>

15.31

U Crnoj Gori ima 620 hiljada stanovnika. Hoćemo da nas ima više a ne manje, kazao je danas premijer Duško Marković.

<<<Marković: Najteže tek predstoji, hoćemo da nas ima više a ne manje>>>

15.3o

Izvršni odbor Turističke organizacije (IO TO) usvojio je jednoglasno predlog predsjednika Ivana Obradovića da februarske naknade članova IO budu usmjerene na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i na taj način simbolično doprinesu daljoj borbi protiv koronavirusa.

<<<Izvršni odbor TO Tivat donira februarske naknade>>>

15.05

Budvanska policija uhapsila je jutros svešteno lice zbog kršenja privremene mjere o sprječavanju širenja virusa Covid19, saopšteno je na Twitter nalogu Uprave policije.

<<<Sveštenik uhapšen u Reževićima, služio liturgiju uprkos zabrani>>>

15.02

Crveni krsti Crne Gore je veoma aktivan u pružanju pomoći i podrške građanima koji su pogođeni situacijom sa korona virusom. Tako je do danas različitim vidovima asistencije obuhvaćeno 4750 porodica/pojedinaca, a od toga su podijeljeni humanitarni paketi za 2900 najugroženijih porodica, volonteri su obavili nabavku ili druge obaveze za 950 osoba (starijih, hroničnih bolesnika, osoba sa invaliditetom i ljudi u izolaciji), dok je psiho-socijalnu podršku dobilo 900 osoba.

<<<Crveni krst Crne Gore zahvaljuje svima koji su do sada donirali pomoć>>>

14.55

Š.K. iz Rožaja zadržan je u pritvoru do 72 sata, jer je sinoć oko 23 sata u svom automobilu prevozio još dva lica, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilašta.

<<<Rožajac u pritvoru 72 sata: U automobilu prevozio dvije osobe>>>

14.28

Sve gradske službe i preduzeća su i tokom prethodne nedjelje odgovorno obavljali radne zadatke dajući svoj puni doprinos u trenutnoj situaciji.

<<<Sve gradske službe u Podgorici odgovorno obavljaju svoje zadatke<<<

13:49

U Kliničkom centru Crne Gore je preminula druga osoba pozitivna na koronavirus. Iz KCCG-a je saopšteno da je pacijent star 79 godina bio bez znakova teškog oštećenja respiratorne funkcije i nije bio kandidat za respirator.

<<<U Crnoj Gori umro srčani bolesnik pozitivan na Covid 19<<<

11.52

Medicinska oprema koju je juče Crnoj Gori donirao vlasnik Adriatic Propertisa i Universal Capital Banke Petros Stathis već jutros je raspoređena medicinskim ustanovama širom Crne Gore.

<<<Medicinska oprema koju je donirao Stathis upućena zdravstvenim ustanovama<<<

11.38

U okviru kampanje Instituta za javno zdravlje #OstaniDoma, UNICEF i Udruženje Roditelji pokrenuli su izazov #IgrajSeDoma i pozvali roditelje da im šalju kratke video-snimke raznih igara s djecom predškolskog uzrasta, do jednog minuta trajanja.

<<<UNICEF i Udruženje Roditelji poručuju: Ostani doma i igraj se doma<<<

10:48

Biram Crnu Goru predložila je nekoliko mjera koje bi Vlada Crne Gore trebalo da usvoji po hitnom postupku.

<<<Biram Crnu Goru: Sada moramo misliti šta će biti nakon epidemije koronavirusa<<<

10:34 

Dekan medicinskog fakulteta Miodrag Radunović saopštio je za TVCG da je angažovano 70 studenata medicine da pomažu kolegama iz Instituta za javno zdravlje.

<<<Studenti medicine pomažu kolegama iz Instituta<<<

10:27

Košarkaški klub Budućnost Voli donirao je 22.000 eura NKT-u za borbu protiv epidemije koronavirusa.

<<<KK Budućnost Voli donirao 22.000 eura<<<

9:30

Učenici odjeljenja V-a Osnovne škole “Štampar Makarije” iz Podgorice donirali su NKT-u novac koji su prikupili za izlet na
Cetinju i obilazak Narodnog muzeja Crne Gore.

<<<Čista petica iz solidarnosti: Osnovci iz Podgorice donirali novac NKT-u<<<

8.50

Islamska zajednica u Crnoj Gori, posredstvom NVO Horizonti koja djeluje pod njenim okriljem, obezbijedila je pomoć u osnovnim životnim namirnicama za 200 najugroženijih porodica sa područja opštine Tuzi.

<<<Islamska zajednica podijelila pakete za 200 porodica iz Tuzi<<<

8.03

U ovom trenutku podrška države je neophodna da bi opstali, zadržali radna mjesta i izvukli se iz sadašnje situacije, saopštili su Pobjedi vlasnici i menadžeri kompanija u čijem sastavu posluju restorani, distributeri pića i frizersko-kozmetički saloni. Oni poručuju da planiraju da zadrže radnike i obezbijede im plate, ali od države traže subvencije, kao i ukidanje i smanjenje pojedinih poreza i taksi.

<<<Frizerski saloni i restorani u nezavidnoj situaciji: Teško ćemo se izvući bez podrške države<<<

7.39

Iz Instituta za javno zdravlje jutros je saopšteno da je Crnoj Gori do sada 85 građana inficirano koronavirusom i da je pod nadzorom 6.278 osoba.

<<<Do sada u Crnoj Gori 85 zaraženih koronavirusom<<<

7.34

Svi hirurzi, ginekolozi, anesteziolozi, instrumentari i babice Opšte bolnice Bar smješteni su u izolaciju, a umjesto njih rade doktori iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), saopštio je za „Dan” šef Kriznog medicinskog štaba koje je formiralo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, doktor Ranko Lazović.

<<<Hirurzi i babice iz barske bolnice u izolaciji, testiraće i porodilje<<<

7.16

Cijeli svijet posljednjih mjeseci bije bitku sa pandemijom koronovurisa. Broj oboljelih i umrlih, u svijetu i regionu iz dana u dan raste. I dok skoro sve države pokušavaju da što prije pronađu načine kako da zaustave širenje ove pošasti, srpskim tabloidima, to nisu udarne vijesti. Redakcije tih medija su kao i prije pojave COVID-a 19, opsjednute Crnom Gorom i njenim predsjednikom Milom Đukanovićem.

<<<I u jeku koronavirusa Crna Gora i Đukanović na udaru srpskih tabloida<<<

12

avatar
1000
8
4
0
 
11
FixOnajkojiznaNk13BrziDtwo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fix
Gost
Fix

20% ovoga naroda je retardirano i bezobrazno ja sam danas prosa marezom puno po dvoje troje al stotinu

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Pa ko mislite da sahranjuje pokojnike.Mislite li da to rade sveštenici ili jedan sveštenik i supruga pokojnika i to su dvije osobe ili da se pokojnici sahranjuju od strane jednog sveštenika i jednog grobara,a da familija to gleda kući pute drona.Znate i sami da se sanduk u raku ne može spustiti bez najmanje 4 osobe,tako da 4 osobe moraju najmanje… Više »

Nk13
Gost
Nk13

Kada ce rezultati med radnicima iz bara? Zar ovo nije previse cekanja ili se nesto krije od javnosti?
Da su u pitanju celnici vlade sigurno bi rezultati bili odma!

Aliens
Gost
Aliens

Proljece , suncan dan zivnuo narod u Podgorici , ne staje se , setaju penzioneri , djeca jedva docekala da ne rade skole vise po ulicama , ja stvarno ne znam da li iko od nadleznih ovo primjecuje, ovo je strasno.Pod hitno uvesti policijski sat.

cetinje
Gost
cetinje

Dobro rece Karl Bilt iz EU fondova “Vucicu pravite cirkus sa Kinezima”sa pomoci maskama i rukavicama”a EU posla 100 miliona eura i to se ne pominje,ali Vucka “ponijese”emocije pa rece” Hvala mom bratu Dji Pingu,mom dobrom prijatelju predskedniku Kine”,ali “ODGOVORI”Biltu Ane Brnabic “bolje bi bilo Biltu da pazi svoj posao”-SPRDNJA od prvih zvanicnika Srbije. Ovo je bilo 27.03.2020 na konferenciji… Više »

Brzi
Gost
Brzi

Što ne komentarišete odbijanje respiratora sram vas bilo.

🙏🙏🙏🙏
Gost
🙏🙏🙏🙏

Sve su zatvorili ali gradilista nece, nekom iz vlade to odgovara…

Orion
Gost
Orion

Najbolje da sve stane, zar je to toliko tesko razumjeti da bi to bio kolaps za bankarski sektor preko koga idu krediti, treba zivjeti i posle Korone.Eto reci mi da komplet ekonomiju zaustavino od cega mislis da zivi ovaj narod? blago vam u pamet takvim.

JERONIMO
Gost
JERONIMO

Sto ste se dohvatili gradilista po vazdan, pogledaj danas u Podgorici na ovaj suncan dan koliko je naroda na ulici, to niko ne primjecuje.

Dtwo
Gost
Dtwo

Rasova se saginjati neće!

Raki
Gost
Raki

U zatvorenim prostorima se siri virusa ne napolju

Raki
Gost
Raki

Zatvaranje ljudi je srednjovjekovna mjera

Send this to a friend