Društvo

LIVE: Najnovije o COVID 19 u Crnoj Gori

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljela je 241 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 7294 osoba. Najviše zaraženih je u Podgorici. Juče je u Klinici Codra rođen zdrav dječak čija je majka pozitivna na koronavirus.

Interaktivni grafikon broja novooboljelih i ukupnog broja oboljelih po danima

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

19.43

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegrame saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu, kraljici Ujedinjenog Kraljevstva Elizabeti II, predsjedniku Njemačke Franku Valter Štajnmajeru, kralju Filipu od Belgije i kralju Holandije Viljem-Aleksanderu povodom više hiljada žrtava u tim zemljama izazvanih pandemijom koronavirusa COVID-19.

<<<Đukanović izjavio saučešće Trampu, Štajnmajeru, Elizabeti II i kraljevima Filipu i Viljem-Aleksanderu<<<

19.10

U akciju pomoći Crnoj Gori zbog pandemije koronavirusa uključio se i Nikola Mirotić.

<<<Mirotić donirao 50 hiljada eura<<<

19.02

Pandemija izazvana novim koronavirusom utiče na desetine hiljada ljudi, saopštio je danas predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments Ahmet Erentok, ističući da im je prioritet da pomognu i osiguraju zdravlje i bezbjednost zaposlenih, klijenata, poslovnih partnera i društva u cjelini.

<<<Azmont Investments posvećen zdravlju društvu, zaposlenih, klijenata i gostiju<<<

18.38

Kako se komunicira strategija Nacionalnog koordinacionog tijela najbolje pokazuje današnji dan kada je Glavni grad bio pun šetača, saopštili su danas iz Ujedinjene Crne Gore, ističući da se na trenutak stvarao utisak da je kriza prošla i da više nema opasnosti.

<<<Ujedinjena Crna Gora: Pun grad šetača, plašimo se da relaksiranje ne platimo skupo<<<

18.11

Podgorička policija danas je zbog kršenja mjere kućne samoizolacije u karantin sprovela Ljiljanu Milanović (59), suprugu Ljubiše Milanovića, savjetnika u Ambasadi Srbije, nezvanično saznaje CdM.

<<<Supruga savjetnika u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiše Milanovića sprovedena u karantin<<<

17.06

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je Osnovnom sudu podnijelo je optužne predloge protiv Lj.I.Đ. C.,A.V.S.B.D.R.L.I. i S. I. i Z. Đ. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

<<<Podgoričani se okupili u stanu uprkos zabrani, podignut optužni predlog<<<

17.00

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, poručio je da je danas Svjetski dan zdravlja i posvećen je medicinskim sestrama i babicama.

<<<Medicinske sestre i babice od neprocjenjive važnosti za zdravstveni sistem<<<

16.55

Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje u Crnoj Gori je trenutno od koronavirusa oboljela 241  osoba.

<<<Još dvoje oboljelih od koronavirusa, ukupno 241<<<

16.33

Kompanija Domaća Trgovina, u čijem sastavu posluju Aroma marketi i Conto diskonti, danas je donirala 10 tona hrane Crvenom krstu Crna Gora.

<<<Kompanija Domaća trgovina donirala 10 tona hrane Crvenom krstu<<<

16.18

Vaši kućni ljubimci su srećni što ste doma – budite odgovoran vlasnik i u vrijeme epidemije virusa COVID19, saopšteno je na Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

<<<Preporuke vlasnicima kućnih ljubimaca za vrijeme trajanja epidemije>>>

15.31

Policija u Podgorici je protiv maloljetnika B.L (17) i E.H. (15) podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su pokupšali da više puta da počine krađu, i da su prekršili mjere zabrane kretanja.

<<<Tinejdžeri osumnjičeni da su prekršili mjere zabrane, pokušali i da kradu>>>

14.09

Opšta bolnica Danilo I na Cetinju dobila je vrijednu donaciju od 50.000 eura za podršku ove Ustanove u borbi protiv epidemije koronavirusom.

<<<Radojičić: Donaciju od 50.000 eura uložićemo u adaptaciju i rekonstrukciju prostora i nabavku medicinske opreme<<<

13.51

U cilju zahtjevne borbe za očuvanje najvrednijeg – života i zdravlja građana Crne Gore, a u znak solidarnosti i podrške toj zajedničkoj borbi Crnogorski operator tržišta električne energije COTEE će na žiro račun NKT-a uplatiti 10.000 eura.

<<<Crnogorski operator tržišta električne energije uplatio 10.000 eura, donacija i od zaposlenih i sindikata<<<

13.48

Predstavnici Sindikata bezbjedonosnih institucija Crne Gore kojeg čine sindikati Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Policijske akademije i Vojske Crne Gore u cilju pomoći zaposlenih u ovom sektoru kao i zaposlenih u zdravstvenim institucijama, pridružuju se uplatama pomoći – donaciji NKT radi nabavke dijela zaštitne opreme u iznosu od 5.000 eura.

<<<Sindikat bezbjedonosnih institucija uplatio 5.000 eura<<<

13.07

Zaposleni u okviru EPCG grupe – Elektroprivredi Crne Gore, Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu i Rudniku uglja Pljevlja, doniraće jednu dnevnicu, a menadžment i Odbori direktora dio svoje mjesečne zarade, Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

<<<Zaposleni u okviru EPCG grupe donirali 140.000 eura>>>

12.45

U Kliničkom centru Crne Gore se liječi 19 pacijenata koji se liječe od infekcije COVID19 virusom. Tri pacijenta su na respiratoru, saopštio je direktor Kliničkog centra Centra Jevto Eraković.

<<<Tri pacijenta na respiratorima, troje otpušteno kući<<<

12.30

Radi cjelovitog informisanja javnosti, koja je tokom protekla dva dana meta zlonamjernih tvrdnji o navodnom nestanku dvije tone medicinske opreme i raznih teorija zavjere saopštavamo da je sva medicinska oprema koju je Crna Gora kupila za zaštitu zdravlja i života građana u posjedu naše zemlje i da je njen veći dio isporučen, navode u Vladi.

<<<Nema izgubljenih tona medicinske opreme<<<

12.23

Epidemiju koronavirusa koja hara svijetom tabloidi i srodni paramediji iskoristili su za ono što najbolje umiju – širenje teorija zavjere.

<<<Teorije zavjere: Ko nam je smjestio COVID-19?<<<

12.04

Policija je u Beranama kaznila vozača koji je upravljao vozilom na putnom pravcu između dvije opštine iako za to nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

<<<Kažnjen sa 400 eura zbog kršenja zabrane međugradskog prevoza<<<

11:38

Uz pomoć Turističke organizacije (TO) Bar koja je obezbijedila materijal, NVU Žene Bara velikog srca za opštinske službenike i građane Bara napravile i podijelile preko 5.000 zaštitnih maski.

<<<Žene Bara velikog srca sašile i podijelile 5.000 maski<<<

08.37

Svaki čovjek je dragocjena vrijednost naše Crne Gore, poručio je premijer Duško Marković.

<<<Marković: Svaki čovjek je dragocjena vrijednost Crne Gore, uz vas smo<<<

08.36

U Crnoj Gori je trenutno 239 osoba oboljelo od korona virusa, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje.

<<<Od sinoć još šest pozitivnih na koronavirus, u Crnoj Gori oboljelo 239 osoba<<<

08.03

Ovako izgledaju heroji, zapamtite ih! Tako je na svojoj Facebook stranici napisala jedna Podgoričanka, pokazujući na Mihaila i Alisu, mladi tim bolnice Codra, koji je juče na svijet donio bebu prve trudnice pozitivne na Covid 19 u Crnoj Gori.

<<<Ovako izgledaju heroji<<<

07.35

Virus korona nije nastao u kineskoj tradicionalnoj kuhinji, već je proizvod neke druge kuhinje, smatra Dragan Roganović Šomi, jedna od podgoričkih legendi.

<<<Podgorička legenda Šomi: Mene vala nije strah<<<

07.25

Vlada treba da ponudi tromjesečni paket mjera koji će pokriti zarade u privatnom sektoru zavisno koliko je djelatnost ugrožena u ovim okolnostima da li uopšte rade zbog epidemije korona virusa ili im je aktivnost smanjena. Ključni cilj je da očuvamo zaposlenost i pomognemo mikro, mala i srednja preduzeća. Oni čine 95 odsto ukupnog broja preduzeća sa više od 70 odsto zaposlenih, izjavio je za Dan potpredsjednik SDP-a Raško Konjević.

<<<Vlada mora otpisati obaveze firmama koje nisu radile<<<

07.20

Izvršni direktor Luke Kotor Branko Kovačević, nalazi se u samoizolaciji jer je imao kontakt sa osobom zaraženom korona virusom. On je to potvrdio Pobjedi.

<<<Izvršni direktor Luke Kotor u samoizolaciji<<<

07.15

Institucija ombudsmana samo na redovnoj fiksnoj telefoniji bilježi više od 100 poziva od početka pandemije korona virusa, dok je njihov broj na mobilnoj telefoniji još veći, a građani su se, između ostalog, žalili na otkaz ugovora o radu i nepoštovanje odredbe o zabrani otkaza tokom korišćenja trudničkog bolovanja i porodiljskog odsustva, kao i generalno na mjere samoizolacije, rekao je za Pobjedu zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković.

<<<Trudnice ostale bez posla<<<

07.10

Prijedlog izmjena Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja jedan je u nizu zakona koje bi zajedno, Vlada i Skupština, trebalo da utvrde i usvoje u cilju hitnog definisanja ozbiljnih mjera za ublažavanje posljedica pandemije korona virusa, kaže za Pobjedu Aleksandar Damjanović, nezavisni poslanik i šef Posebnog kluba poslanika.

<<<<Damjanović: Mijenjati zakone iz oblasti rada, socijalne i dječje zaštite<<<

07.00

Poljoprivrednim proizvođačima i stočarima iz Malesije nije zabranjeno da rade na imanjima i za to im nijesu potrebne nikakve potvrde, tvrdi Nikola Camaj, direktor Komunalnog Tuzi.

<<<Do njiva bez potvrda, ali uz poštovanje distance<<<

06.54

Na području opština Plav i Gusinje epidemiloška situacija zasad je stabilna, a građani se pridržavaju propisanih mjera.

<<<Niti kud idu, niti im ko dolazi<<<

06.50

Postoje uslovi za održavanje sjednice Skupštine Crne Gore, naravno, samo sa aktima koji su direktno vezani za aktuelnu društvenu situaciju povodom epidemije, kazao je u razgovoru za Dan šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

<<<Rakočević: Sjednica samo o temama vezanim za koronu<<<

06.40

Pjevač Bojan Delić iskoristio je vrijeme sveopšte izolacije da podigne duh i razmakne teške oblake koji su se posljednjih nedjelja nadvili nad crnogorskim i svjetskim nebom. Tako je nastala numera “Do pobjede”, koju je prvenstveno posvetio borbi crnogorskih ljekara i medicinskih radnika u borbi protiv virusa korona, ali svima koji se ponašaju odgovorno i pomažu brzom razrješenju situacije.

<<<Delić: Svi hoće i žele da pomognu, a ja to najbolje umijem kroz muziku<<<

06.30

Sedmice koje dolaze i razvoj epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom u svijetu i kod nas daće odgovor o dinamici istražnih aktivnosti nafte i gasa u crnogorskom podmorju, saopšteno je Dnevnim novinama u Upravi za ugljovodonike.

<<<Koronavirus diktira i dalji tok istraživanja nafte u Crnoj Gori<<<

06.20

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), kada je riječ o korona virusu, epidemiološka situacija je povoljna (1.799 oboljelih, od kojih je prema posljednjim podacima, preminulo 10 osoba), a među stanovništvom nema panike, kaže za Dnevne novine Rejhan Nišić koji se trenutno nalazi u ovoj zemlji gdje radi kao profesor matematike.

<<<U Emiratima svi poštuju mjere i nema panike zbog koronavirusa<<<

06.10

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kaže da su žitelji ovog grada poštovali mjere zabrane kretanja što je rezultiralo stagnacijom broja zaraženih i biće poštovane sve dok budu trajale, jer je očigledno da one daju rezultate.

<<<Đelošaj: Svi su shvatili da smo potrebni jedni drugima<<<

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Markisa1dzonatanšofro bildeEmanon
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Markisa1
Gost
Markisa1

Bogami kad vidite ove setace kao danas u podgorici lele nama. Prebrzo smo se opustili. Bice muke ako ovako nastavimo, ali sta ocekivati kad smo ludi narod….

dzonatan
Gost
dzonatan

bogami ako ovako još par dana nastavi ispravismo krivu!

šofro bilde
Gost
šofro bilde

Oćemo Šofra. I kvote.

Emanon
Gost
Emanon

Molim vas zna li iko kada ce biti maski i rukavica da se kupi u Tivtu? U prodavnicama vec dve nedelje radnici svaki dan peru maske jer se ne mogu nabaviti. Po mogucnosti rukavice po normalnim cenama a ne 30e za pakovanje! Hvala puno!

Send this to a friend