Društvo

LIVE: Najnovije o COVID 19 u Crnoj Gori

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljele su 174 osobe. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 6.375 osoba. Do sada je koronavirus registrovan u devet crnogorskih gradova, najviše u Tuzima i Podgorici. U izolaciji zbog opasnosti od koronavirusa nalazi se 237 zdravstvenih radnika.

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

21.53

Avion sa 19 tona medicinske opreme sletio je večeras u Crnu Goru.

<<<U Crnu Goru sletio avion sa 19 tona medicinske opreme<<<

20.35

Timovi predstavnika Crvenog krsta Tivat, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i Udruženja Egipćana podijelili su danas pakete namirnica i sanitarno-higijenskih sredstava za 114 porodica romske i egipćanske populacije u Tivtu.

<<<Romskim i egipćanskim porodicama u Tivtu uručeno 114 paketa pomoći<<<

19.54

Crnogorski državljani danas su u Frankfurtu uz pjesmu i igru čekali let ka Crnoj Gori.

<<<Pogledajte kako su Crnogorci čekali let iz Frankfurta za domovinu<<<

19.20

Sveštenici će naći način, u dogovoru sa organima javnoga reda, da opštenarodne molitve služe u hramovima privremen bez prisustva većine naroda, saopšteno je danas iz Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke i mileševske.

<<<Sveštenici će naći način da molitve služe bez prisustva većine naroda<<<

19.05

Zapad banka AD Podgorica saopštila je danas da je zajedno sa akcionarima, Lijom Morokhovskom, Vadimom Morokhovskim i Vladimirom Kostelmanom u znak solidarnosti i podrške borbi protiv KOVID-a 19 uplatili su danas na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti 100.000 eura.

<<<Zapad banka i njeni akcionari donirali NKT-u 100.000 eura<<<

18.46

Šefica Operativnog štaba za koordinaciju realizacije mjera za sprečavanje širenja koronavirusa Vesna Miranović pozvala je čelnike svih lokalnih samouprava da preduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi naša zemlja i u predstojećem periodu nastavila da se uspješno suočava sa pandemijom koronavirusa.

<<<Miranović: Svi moraju bez preispitivanja slušati ljekare i poštovati mjere<<<

18.37

Popularni sestrinski muzički duo iz Bara, Anđa i Slađa, pozvao je danas sve građane Crne Gore da ostanu doma.

<<<Anđa i Slađa apeluju: Ponosne smo na vas, ostanite doma<<<

18.17

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević predložio je danas set ekonomskih mjera kako bi se pomoglo građanima i privredi da prevaziđu krizu koja je nastala epidemijom koronavirusa.

<<<Carević predložio set ekonomskih mjera za prevazilaženje krize<<<

18.13

Nakon 20 dana velike borbe sam pobijedio koronu. Nije bilo lako. Sad je sve u redu. Ponosan sam što nikoga nijesam zarazio, porodicu, prijetelje i svoje kolege sa posla nijesam doveo u opasnost, kazao je prvi izliječeni pacijent od koronavirusa Mihailo Vukić (46).

<<<Izliječni pacijent kroz suze: Pobijedio sam koronu, sjedite kući, ne trebaju vam inhalatori, respirtori, infuzije<<<

17.56

Od jutrošnjeg presjeka u devet pa do 17:50 časova analizirano je 16 uzoraka od kojih je 14 bilo pozitivno na novi koronavirus, i u Crnoj Gori su do sada od COVID 19 oboljele 174 osobe. Novooboljeli su registrovani u Podgorici četiri, Nikšiću devet i Herceg Novom jedan, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<Od jutros još 14 pozitivnih na koronavirus, 174 oboljela u Crnoj Gori<<<

17.44

Na Institutu za bolesti djece u Podgorici liječi se dječak star tri godine koji je obolio od koronavirusa.

<<<Od koronovirusa obolio i trogodišnjak<<<

17.25

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković poručio je da se mora otkriti kako je spisak sa imenima osoba oboljelih od COVID19 došao u javnost.

<<<Mora se otkriti kako je spisak sa imenima oboljelih od COVID19 došao u javnost<<<

17.21

Radnici Sportskog centra Berane pripremaju sportsku halu za privremenu bolnicu, u nadi da će nam posao biti uzaludan, navodi se na FB stranici ovog sportkog objekta.

<<<Radnici SC Berane pripremaju sportsku halu za privremenu bolnicu<<<

17.00

KC Jevto Eraković je kazao da je dobra vijest da je danas otpušen prvi pacijent izliječen od koronavirusa.  21 pacijent hospitalizovan, 16 na Infektivnoj klinici i pet na Intenzivnoj klinici.

<<<Eraković: Otpušten prvi pacijent izliječen od koronavirusa<<<

16.29

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore najoštrije osuđuje objavu spiska zaraženih i oboljelih od koronavirusa na društvenim mrežama, što predstavlja ne samo stigmatizaciju već i kršenje prava na privatnost ovih osoba.

<<<Ombudsman: Objavljivanje spiska krši pravo na privatnost oboljelih<<<

16.18

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom navoda da je na drustvenim mrezama objavljen spisak na kom se nalazi preko 60 imena osoba koja su, navodno, zarazene koronavirusom COVID-19, kao i njihovi lični podaci.

<<<Formiran predmet zbog navoda o spisku oboljelih od koronavirusa<<<

15.42

Državni tuzilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici i okrivljeni D.L. zaključili su sporazum o priznanju krivice koji je Osnovni sud u Podgorici usvojio rješenjem i na osnovu sporazuma donio presudu, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

<<<Zbog prevoza više od dvije osobe u vozilu optuženom dva mjeseca kućnog zatvora<<<

15.35

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordicionog tijela za zarazne bolesti, Milutin Simović iskazao je poštovanje i zahvalnost građanima za snažnu podršku i Vladi u formiranju NKT i NKT-u na donošenju seta mjera koju je iskazalo čak 95 odsto građana Crne Gore.

<<<Simović zahvalio građanima za snažnu podršku Vladi<<<

15.31

SDP Tivat zahtijeva od lokalne vlasti definisanje seta mjera podrške lokalnoj privredi i građanima u stanju potrebe, koje bi za cilj imale ublažavanje posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa.

<<<SDP: Izdvojiti 250 eura za socijalno najugroženije porodice u Tivtu<<<

15.30

U svrhu pomoći zdravstvenom sistemu Crne Gore da djeluje u suzbijanju širenja koronavirusa, Addiko Bank AD Podgorica uplatila je 15.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Donirana sredstva biće raspoređena za nabavku zaštitne i medicinske opreme i sprovođenje svih potrebnih aktivnosti za realizaciju donesenih mjera prevencije.

<<<Addiko banka donirala 15.000 eura<<<

15.08

Negativna dešavanja koja su nas zadesila pokazala su koje je mjesto znanja u ovom društvu: na pijedestalu. Vi ćete nas voditi kroz mirne periode, ali i ovakve situacije, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović povodom Dana studenata.

<<<Šehović: Kriza pokazala da znanje treba da bude na pijedestalu<<<

14.40

Građani Crne Gore, moji dragi prijatelji, počeću sa osvrtom na glavnu temu koja dominira razgovorom u svakom domu i porodici u proteklih nekoliko sedmica. Vaša i moja zemlja, naš evropski kontinent, u krajnjem i čitav svijet, se suočavaju sa pandemijom koronavirusa COVID-19. Ovo je najveći zdravstveni i medicinski izazov sa kojim se naša generacija suočila. Sve zemlje, male i velike, su u borbu sa ovom prijetnjom upregle sva sredstva koja su im na raspolaganju.

<<<Kemp građanima Crne Gore: Čast mi je što provodim ove teške dane među ovim narodom<<<

14.32

Građanski pokret URA najoštrije je osudio čin objavljivanja spiskova osoba zaraženih novim koronavirusom (COVID19), koji od jutros kruži internetom.

<<<URA: Država se igra sa dostojanstvom građana<<<

14.18

Letom Montenegro Airlines-a iz Podgorice je otputovalo 50 državljana Crne Gore sa boravkom u Evropskoj uniji kao i 31 državljanin Sjedinjenih Američkih Država, kao i građani Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Luksemburga, Nizozemske, Belgije, Rumunije, Portugala, Hrvatske, Srbije, Australije, Švedske, Danske, Islanda, Švajcarske, Rusije, navode na Tviteru Vlade.

<<<Iz Podgorice otputovalo 50 državljana Crne Gore koji žive u državama EU<<<

14.01

Mjere koje je Nacionalno koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore predlagalo zbog opasnosti od širenja koronavirusa imaju podršku skoro svih građana Crne Gore, a najveća je podrška zabrani svih privatnih i javnih okupljanja (97 odsto), samoizolaciji (97 odsto), karantinu (97 odsto) i zatvaranju ugostiteljskih objekata (96 odsto).

<<<Istraživanje: Mjere fizičke i društvene distance podržava 92 odsto građana<<<

13.55

Projekat „COVID-19 Slučaj Crne Gore“ će sa stručnog i naučnog aspekta obraditi izuzetno složen i veliki problem sa kojim se suočava Crna Gora i biće dokaz da i u vrlo komplikovanim situacijama, crnogorska država i njene institucije pokazuju razboritost u pristupu problemu.

<<<Projekat COVID-19 Slučaj Crne Gore dokaz da država pokazuje razboritost<<<

13.49

Crnogorska Vlada najoštrije je osudila objavljivanje imena osoba oboljelih od COVID19.

<<<Vlada: Ispitati gdje je izvor spiska oboljelih, identifikovati ko je objavi<<<

13.34

Policija u Podgorici je zbog kršenja mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja od 19 do 5 časova u cilju sprječavanja širenja korona virusa uhapsila Š.T. (21), S.D. (21), S.S. (20) i D.A. (20).

<<<Podgorica: Mladići uhapšeni zbog izlaska iz kuće, poslati u UIKS na 30 dan<<<

13.06

Institut za Javno zdravlje Crne Gore danas je lansirao mobilnu aplikacija za prijavu simptoma i zdravstvenog stanja, koja je dio šireg integrisanog sistema za upravljanje informacijama u vezi sa pandemijom virusa korona u Crnoj Gori.

<<<Aplikacija Instituta za javno zdravlje za prijavu simptoma i zdravstvenog stanja<<<

12.45

Internetom kruži spisak oboljelih od COVID19. Predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić apeluje na sve koji su ga dobili da ga ne prosljeđuju dalje i tako zaštite oboljele.

<<<Procurio spisak oboljelih od koronavirusa; Raonić: Policija hitno da sprovede istragu<<<

12.30

Kontigent od 19 tona medicinske opreme, koju je kupila Vlada Crne Gore, ukrcan je u avion u Pekingu i već je posebnim komercijalnim letom upućen ka Crnoj Gori, objavljeno je na Twitter nalogu Vlade.

<<<U Crnu Goru stiže kontigent od 19 tona medicinske opreme<<<

12.10

Bjelopoljcu (Z.Đ.) određen je pritvor do 30 dana zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

<<<Bjelopoljcu pritvor 30 dana jer je uprkos zabrani otvorio lokal<<<

Takođe, dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu, nakon saslušanja osumnjičenih S.D. i G.B. iz Podgorice, donio je rješenje o zadržavanju u trajanju do 72 sata.

<<<Više osoba zadržano zbog kršenja zabrane međugradskog saobraćaja<<<

A osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju podnijelo je optužne predloge protiv više osoba zbog postojanja sumnje da su izvšili krivično djelo nepstupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

<<<Podnijeti optužni predlozi protiv više osoba zbog otvaranja lokala, izazivanja panike<<<

11.05

Građani u najvećem broju poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela o suzbijanju širenja COVID 19, ali ima i neodgovornih pojedinaca.

<<<Građani uglavnom poštuju mjere, zabranu izlaska prekršilo 37 osoba<<<

11.02

Neregelia i Montenomaks, kompanije Nelt Grupe koje posluju na crnogorskom tržištu, donirale su 20 hiljada eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, za borbu protiv epidemije koronavirusa.

<<<Nelt grupa donirala 20.000 eura<<<

10.58

Javni funkcioneri u Ministarstvu rada i socijalnog staranja donirali su 50 odsto martovske zarade Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za borbu protiv Covid 19.

<<<Funkcioneri i zaposleni u Ministarstvu rada donirali 5.723 eura<<<

10.51

Ambasadori država članica EU akreditovanih u Crnoj Gori i šef Delegacije EU Aivo Orav poručili su u zajedničkom obraćanju da će biti uz Crnu Goru i u dobrim vremenima, ali i onda kada se suočava sa nedaćama.

<<<Orav i ambasadori EU: Uz Crnu Goru smo i kada se suočava sa nedaćama<<<

10.20

Privredna komora Crne Gore poziva građane da, naročito u vremenu pandemije, prioritet u kupovini daju domaćim proizvodima.

<<<Budite zdravi, kupujte domaće<<<

10.13

Kompanija Urion donirala je Kliničkom centru Crne Gore respirator i gasni analizator, a vrijednost donacije je 35.000 eura.

<<<Donacija Uriona vrijedna 35.000 eura<<<

10.00

Praksa prijema građana svake druge subote u Opštini Herceg Novi, koja se sprovodi od jula 2017. godine, odlaže se do daljnjeg, odnosno dok traje epidemija korona virusa.

<<<Prijem svake druge subote: Umjesto neposrednog kontakta građani da se obrate mejlom<<<

09.07

“Situacija na Vrelima Ribničkim je izazovna, zbog velikog broja kontakata, velikog broja članova porodice. Preduzeli smo već prve mjere i nastavićemo sa mjerama koje ćemo sprovoditi u cijelom naselju. Moramo tamo pojačati naše napore, ali sve ćemo uraditi u našoj moći da se spriječi širenje bolesti i zato smo stavili u samoizolaciju ljude koji su nastanjeni u toj zgradi”, istakao je Mugoša.

<<<Mugoša: Niko nije kriv što se razbolio, situacija ne Vrelima Ribničkim izazovna<<<

09.01

Od jučerašnjeg presjeka u 18 pa do devet časova jutros analizirana je 114 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na novi koronavirus. Novooboljeli su registrovani u Podgorici 10, Baru dva, Nikšiću dva, Danilovgradu jedan i Herceg Novom jedan, saopšteno je jutros iz Instituta za javno zdravlje.

<<<Od koronavirusa u Crnoj Gori oboljelo 160 osoba<<<

07.32

U Porodilištu Kliničkog centra Crne Gore od pojave prvog pacijenta u Crnoj Gori kod koga je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19 (17. mart) do juče obavljen je 121 porođaj i rođeno isto toliko beba, kazao je za CdM Ivan Đukić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

<<<U vrijeme korone rođena 121 beba, nijedna majka nije bila inficirana virusom niti pod nadzorom<<<

07.19

Nakon što je potvrđen slučaj infekcije korona virusom u podgoričkom naselju Vrela Ribnička, Nacionalno koordinaciono tijelo naložilo je hitnu izolaciju zgrade u kojoj stanuje četrnaestočlana porodica zaraženog. Moguće je, kako saznaje Pobjeda, da se već danas u punu izolaciju stavi i čitavo naselje, jer se procjenjuje da je otvoren još jedan klaster inficiranih.

<<<Opasnost od svete kašičice<<<

07.07

Liberalna partija predlaže da se privremeno obustave svi ovogodišnji kapitalni projekti, uključujući najveći, a to je izgradnja prioritetne dionice istorijskog poduhvata auto-puta Bar-Boljari i sva budžetska sredstva opredijeljena za tu svrhu preusmjere za spašavanje privatnog sektora i dodatnu pomoć zdravstvenom i penzijsko-invalidskom sistemu.

<<<Popović predlaže: Obustaviti izgradnju prve dionice auto-puta<<<

07.00

U Ministarstvu prosvjete još ne znaju da li će upis u vrtiće biti organizovan u maju, kako je to bilo svake godine.

<<<Lekić: Sada ne možemo precizirati kada će biti upis u vrtiće<<

06.45

Institut IFIMES je od organizacije koja je citirana u regionalnim medijima  poput Slobodne Evrope i N1 televizije, Al Džazire, došao do toga da se sa naslovne strane Vijesti spusti tamo gdje im je i mjesto: da ga sada relevantnim smatraju jedino Sputnjik, srpski tabloidi i IN4S, tvrdi za CdM politički analitičar Ljubo Filipović.

<<<Filipović: IFIMES relevantan samo za srpske tabloide<<<

06.35

Doktor Snežana Barjaktarević Labović, specijalista higijene, ističe da je higijena u ovom trenutku jedna od najznačajnijih preventivnih mjera. Ona preporučuje da se građani o svemu informišu isključivo na sajtovima Instituta za javno zdravlje.

<<<U trgovinu ići sa platnenim torbama<<<

06.20

Slavu bi trebalo proslaviti u okviru male porodične zajednice dok ne prođe situacija s virusom korona, poručio je podgorički paroh, protojerej Predrag Šćepanović. On je u sinoćnjoj internet litiji pozvao na poštovanje preporuka zdravstvenih institucija.

<<<Slava da bude u najužem krugu porodice<<<

06.15

Vlade Velike Britanije i Crne Gore, dvije zemlje koje su među rijetkim zemljama koje nisu uvele vanredno stanje, moraće da razmotre da li su mjere koje uvodimo srazmjerne prijetnji od širenja infekcije i na koji način možemo ostvariti ravnotežu između uticaja navedenih mjera na zdravlje građana, uticaja na opšte stanje, uključujući ekonomsku situaciju i psihičko zdravlje naših građana, kao i uticaja na osnovna građanska pravila, kazala je u intervjuu za Dan Alison Kemp, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori.

<<<Alison Kemp: Mjere da budu srazmjerne situaciji<<<

06.10

Na osnovu brojki koje se penju iz sata u sat novo žarište Evrope, kada je zaraza korona virusom u pitanju, jeste Španija. Kompletna zemlja je odavno u potpunom karantinu, kretanje je ograničeno, izlazi se samo do apoteka i marketa. A jedan od crnogorskih sportista koji su u žarištu je Dino Radončić.

<<<Crnogorac u žarištu epidemije: Niko nije ni slutio da će biti ovako loše<<<

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
vesoPedjaROKI
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veso
Gost
veso

Postovano uredništvo cdm
Vi ste mi prvi izvor informacija i jako sam zadovoljan time
Molim Vas da i ubuduce objavljujete dijagrame o nacinima sirenja epidemije

Pedja
Gost
Pedja

Samo hrabro – bice i dana sa 50-100 zarazenih … Postujmo mjere i sto vise cuvajmo druge od sebe … Sto vise postujemo mjere vise se povecava vjerovatnoca da virus nece uci u nekog za koga bi bio poguban. Sto manja cirkulacija virusa bice manje zarazenih i bice manji procenat tesko oboljelih. Na polovini smo trece nedelje – sledecih par… Više »

ROKI
Gost
ROKI

10 puta sam zvao policiju zbog ponašanja na Koniku. Ne zarezuju sistem nikako i nikada. Da ne kažem neku grublju riječ. Kažu mi: “Znamo, gospodine. Stalno šaljemo patrole da ih upozoravaju.” Znate. Odlično..👏👏👏👍Pričaju mi ljudi da dođe policija sa megafonima po nekoliko puta da ih upozoravaju da se raziđu i ne šetaju. Ovi im se smiju. Trebalo je sve drugačije.… Više »

Send this to a friend