Društvo

LIVE: Najnovije vijesti o virusu korona u Crnoj Gori

Jedan smrtni slučaj i 75 zaraženih-bilans je epidemije koronavirusa u Crnoj Gori. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi više od 6.278 osoba.

Pratite na CdM-u uživo sve informacije o koronavirusu u Crnoj Gori.

22.50

Portparol Demokratske partije socijaluata Miloš Nikolić, kaže da je primjetno ovih dana da se DPS, kao ozbiljna politička snaga, uzdržavala od partijskih prepucavanja.

<<<Nikolić: Ko o čemu, Mandić o junaštvu<<<

22.47

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ponudi da nam donira tri naša respiratora koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo.

<<<Hrapović: Hvala Vučiću na ponudi da nam donira respiratore koje mi smo naručili<<<

22.00

Zahvalni smo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiču na brizi o Crnoj Gori. Ipak mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili hranu o kojoj govori, poručio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti Milutin Simović.

21.15

Nakon posljednje objave i presjeka u 18 časova pozitivan nalaz je otkriven kod ljekara iz Bara kao i dvije pacijentkinje, kod kojih za sada ne postoji epidemiološka međusobna povezanost, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<U Crnoj Gori 82 osobe oboljele od koronavirusa, zaražen ljekar iz Bara i dvije pacijentkinje

20.45

Vlasniku ugostiteljskog objekta Srpski klub M.Đ. (48) određen je pritvor do mjesec dana, saoštili su iz Uprave policije.

<<<Vlasniku lokala Srpski klub pritvor do 30 dana<<<

19.30

Jedna od vodećih kompanija iz oblasti turizma na sjeveru Crne Gore, u vlasništvu Mohammed Abdul Alim Chowdhury-a donirala je 100.000 euru Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti u borbi protiv korona virusa.

<<<Kolasin Resort & Spa i Hotel Four Points by Sheraton donirao 100.000 eura<<<

18.40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da je Sebija spremna da odmah Crnoj Gori pokloni pet respiratora.

<<<Vučić: Spremni smo da Crnoj Gori odmah poklonimo pet respiratora<<<

17.56

Na Cetinju su 82 osobe pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom, a testiranih na koronavirus danas nije bilo. Muškarac koji je sinoć testiran negativan je na Kovid-19, saopšteno je Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje.

<<<Na Cetinju nema zaraženih koronavirusom<<<

17.50

Iz Instituta za javno zdravlje je saopšteno da je od jutrošnjeg presjeka u osam časova, analizirano je 57 uzoraka, i da je novi koronavirus potvrđen kod pet osoba, dok je kod 52 osobe nalaz negativan.

<<<Novi presjek IJZ: Još pet zaraženih koronavirusom, ukupno 75<<<

17.16

Još pet stanovnika Andrijevice pozitivno je na koronavirus, saopštio je direktor beranske Opšte bolnice Budimir Dabetić.

<<<Još pet stanovnika Andrijevice pozitivno na koronavirus<<<

17.03

Svjetska zdravstvena organizacija u potpunosti podržava inicijativu predsjednika Vlade Duška Markovića za organizacijom regionalne konferencije na temu odbrane od koronavirusa, rekao je danas crnogorskom premijeru direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge.

<<<Marković sa Klugeom: Podrška inicijativi za regionalnu konferenciju o odbrani od koronavirusa<<<

16.42

Lokalni funkcioneri zaposleni u Opštini Bijelo Polje, kao i u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, na predlog predsjednika Petra Smolovića uplatili su po pola svoje plate Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

<<<Funkcioneri bjelopoljske opštine donirali po pola plate<<<

16.36

Građani Crne Gore i pripadnici naše dijaspore koji žive i rade u Luksemburgu donirali su Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 30.700 eura za borbu protiv koronavirusa.

<<<Dijaspora iz Luksemburga donirala 30.700 eura<<<

16.10

Klinički centar je na Tviteru objavio video kako izgleda jedan dan u vodećoj medicinskoj ustanovi u Crnoj Gori u vrijeme kada se cijela država bori sa koronavirusom.

Menažment Agencije za zaštitu prirode i životne sredine uplatiće polovinu zarade za mart na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, što sa sredstvima koje su izdvojili i zaposleni u Agenciji ukupno iznosi 3300 eura.

<<<Donacija i od Agencije za zaštitu prirode i životne sredine<<<

15.39

Dom zdravlja Podgorica saopštio je da će građani Tuzi, kao i djeca sa posebnim potrebama i njihovi roditelji, savjete i informacije moći da dobiju putem telefona.

<<<Telefonske linije za stanovnike Tuzi i roditelje djece sa posebnim potrebama<<<

15.27

Za manje od deset dana na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uplaćeno je više od četiri miliona eura donacija, saopšteno je danas iz Vlade.

<<<Prikupljeno više od četiri miliona eura donacija<<<

15.12

Kuća hemijie, članica NALL grupe, danas je saopštila da je kao društveno odgovorna kompanija uplatila Nacionalnom koodrinacionom tijelu za zarazne bolesti donaciju od 30.000 eura u cilju podrške zdravstvenom sistemu i svim našim zdravstvenim radnicima.

<<<Kuća hemije donirala 30.000 eura Nacionalnom koodrinacionom tijelu<<<

15.07

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obišao je danas Klinički centar, gdje ga je direktor Jevto Eraković, kao i Krizni medicinski štab na čelu s dr Rankom Lazovićem upoznao o spremnosti i kapacitetima Kliničkog centra za prijem i liječenje pacijenata zaraženih korona virusom, kao i o pružanju najprioritetnijih redovnih medicinskih usluga u datim uslovima.

<<<Đukanović obišao Klinički: Zdravstveni sistem spreman da odgovori svim izazovima<<<

14.57

<<<Vojska od danas čuva Klinički centar Crne Gore<<<

14.46

Prepoznajući važnost uloge zdravstvenih radnika u borbi protiv koronavirusa, NLB Banka je za potrebe nabavke zaštitne opreme za zdravstvene radnike Kliničko bolničkog centra Centra Crne Gore, donirala Nacionalnom Koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 40.000 eura u znak podrške i solidarnosti.

<<<NLB Banka donirala 40.000 eura: Pomoć od srca za zdravstvene radnike<<<

14.39

Opština Bar danas je saopštila da je obezbijedila 200 paketa pomoći za socijalno najugroženije stanovnike.

<<<Opština Bar donira 200 paketa pomoći Crvenom krstu<<<

14.36

RTCG2 je tokom prvog dana emitovanja #UciDoma sadržaja pogledalo 103572 građana. Najveći broj gledalaca uz RTCG2 je bio u periodu od 08:00 do 14:00 časova, kada je u prosjeku svaki minut ove sadržaje pratilo blizu 20000 gledalaca. To je, na osnovu podataka Telekoma i Ipsosa saopštio danas ministar prosvjete Damir Šehović.

<<<Preko 100 hiljada korisnika #ucidoma sadržaja<<<

14.25

Osnovni sud u Rožajama osudio je na 30 dana zatvora R.B. (33) iz Berana jer je u svom vozilu uprkos zabrani prevozio tri kosovska državljanina.

<<<Berancu 30 dana zatvora jer je prekršio mjere zabrane<<<

14.17

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje zajedno sa Službom Opštine Bar u kontinuitetu zasjeda, kazao je danas prvi čovjek Bara Dušan Raičević, ističući da su na samom početku krize izazvane koronavirusom uvedene rigoroznije mjere, koje se sada pokazuju kao opravdane.

<<<Raičević: Rigorozne mjere protiv koronavirusa se pokazale kao opravdane<<<

14.03

Vlasnik “Koja Company” Pero Koljčaj, donirao je opštini Tuzi 5000 eura, namijenjenih građanima u borbi protiv koronavirusa.

<<<Opštini Tuzi brojne donacije za borbu protiv koronavirusa<<<

13.51

Crnogorska odbojkaška reprezentativka Andrea Laković, nastupala je ove sezone za rumunski Arges i trenutno se nalazi u toj zemlji.

<<<Andrea Laković: Šta je mjesec dana karantina u odnosu na vaš ili nečiji drugo život<<<

13.45

Iz ove borbe Crna Gora će izaći kao pobjednik ukoliko svaki pojedinac bude odgovoran i marljiv, prvenstveno prema svom životu, a onda i životima svojih najbližih. Poštujući naredbe i uputstva nadležnih organa dajete svoj najbolji doprinos u borbi protiv koronavirusa, poručio je danas predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.

<<<Husović: Crna Gora će iz ove borbe izaći kao pobjednik<<<

13.41

Glavni grad Podgorica uplatio je danas 65.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti koja će biti usmjerena Crvenom krstu za pomoć najugroženijim penzionerima i pripadnicima RE populacije.

<<<Glavni grad uplatio 65.000 eura za pomoć najugroženijim penzionerima i pripadnicima RE populacije<<<

13.40

Policija je Nikšiću, Baru, Danilovgradu, Cetinju i Žabljaku procesuirala sedam osoba zbog kršenja privremenih mjera donijetih zbog sprječavanja širenja korona virusa.

<<<Sedam osoba procesuirano zbog kršenja privremenih mjera<<<

13.13

Srbija je juče počela izvoz brašna i kamioni su krenuli za Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju, a očekuje se da će određene količine biti isporučene i u BiH i Albaniju, rekao je za Politiku Zdravko Šajatović, direktor Udruženja Žitounija.

<<<Srbija počela da izvozi brašno u zemlje regiona<<<

12.50

Policija je uhapsila Baranina jer je otvorio frizerski salon i pored zabrane.

12.45

Dvadeset mladih doktora iz Bijelog Polja, vratilo se sa specijalizacije u svoj grad i dobrovoljno se stavili svim građanima na raspolaganju u borbi protiv koronavirusa.

12.42

U skladu sa pozivom v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da državni tužioci dio martovske zarade odvoje za suzbijanje COVID 19 virusa, u Državnom tužilaštvu prikupljena su sredstva u iznosu od preko 25 000 eura.

12.40

https://twitter.com/ijzcg/status/1243496525034119168

12.20

U Nikšiću nije registrovan nijedan oboljeli od koronavirusa, a trenutno je pod nadzorom 820 osoba, od čega je 590 došlo iz inostranstva, konstatovano je na današnjoj sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti, na kojoj je analizirana trenutna epidemiološka i socijalna situacija u tom gradu.

<<<U Nikšiću nema oboljelih od koronavirusa, pod nadzorom 820 osoba<<<

12.16

Vlasnik Luštica Bay-a Samih Sawiris donirao je Crnoj Gori pola miliona eura za borbu protiv koronavirusa.

<<<Marković pozvao vlasnika Luštice da pomogne, on Crnoj Gori uplatio pola miliona eura<<<

12.05

Agencija za civilno vazduhoplovstvo danas je saopštila da se pridružuje podršci zdravstvenom sistemu koji se bori sa epidemijom koronavirusa i u tu svrhu donirala je 50.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

11.43

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović javno se zahvalio humanisti Hajrizu Brčvaku, na pomoći koju je uputio Crnoj Gori u borbi protiv korona virusa.

<<<Husović se zahvalio Brčvaku: Vi nesebičnim pomaganjem definišete patriotizam<<<

11.41

Direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Luka Mitrović i svi pomoćnici direktora Zavoda Biljana Kilibarda, Darko Brajušković i Radovan Kandić doniraće polovinu zarade za mart Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, shodno preporuci Vlade, saopšteno je danas iz te institucije.

<<<HMZCG donira novac za borbu protiv koronavirusa<<<

11.37

Vakcina protiv koronavirusa se očekuje tek za godinu dana. Svijet je u strahu od virusa koji je do sada odnio na hiljade života. Crna Gora bilježi rast broja zaraženih. Koliko je svijet zaista daleko od lijeka?

<<<Ima li lijeka za koronavirus: Stotine ispitivanja u Kini, prvi rezultati u roku od mjesec dana<<<

11.36

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Dječji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) obezbijedili su opremu za tri karantina u Podgorici, Danilovgradu i Ulcinju, u vrijednosti od preko 42.000 američkih dolara.

<<<UNDP I UNICEF opremili tri karantina<<<

11.32

U vrijeme širenja novog korona virusa, elektronski servisi olakšavaju prevenciju i doprinose većoj bezbjednosti građana.

<<<Telekom: Elektronske usluge olakšavaju prevenciju i odgovorno ponašanje građana<<<

11.29

Nrekić je nakon obilaska karantina u hotelu Karisma, istakao da je Nacionalni koordinacioni tim Crne Gore u saradnji sa Vojskom Crne Gore i vlasnicima hotela Karsima učinili velike napore da u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv koronavirusa.

<<<U karantinu u hotelu Krisma boravi 111 osoba<<<

11.19

U okviru kampanje Instituta za javno zdravlje Ostani doma, kroz kratke video-poruke na društvenim mrežama UNICEF-ovi mladi reporteri pozvali su danas vršnjake da podrže starije da ostanu doma tako što će svojoj babi i đedu redovno donositi namirnice i ljekove.

<<<UNICEF-ovi mladi reporteri: Pomozi babi i đedu da ostanu doma<<<

11.11

Na osnovu interesovanja i zahtjeva mnogih da pomognu Tuzima, opština je objavila broj žiro računa gdje mogu uplatiti sredstva za pomoć građanima ove opštine-530-27038-88.

10.33

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori i dalje je alarmantna, a kako ne postoje adekvatan lijek i vakcina, jedini način da se sa koronavirusom izborimo je da se očuva socijalna distanca i da ljudi ostanu kući, na čemu će se stalno insistirati. To je u intervjuu za PR Centar, poručio direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša, navodeći da je epidemiološka situacija jako ozbiljna i da još uvijek raste broj inficiranih.

<<<Mugoša: Epidemiološka situacija u Crnoj Gori jako ozbiljna<<<<

10.27

Crnogorska pravoslavna crkva upozorava da okupljanjem vjernika i pričešćivanjem istom kašikom Srpska pravoslavna crkva ugrožava funkcionisanje Crne Gore

10.20

https://twitter.com/PolicijaCG/status/1243460884648861696

09.46

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša, pomoćnici direktora Dušanka Vujisić, Dejan Abazović i Biljana Jelić, kao i vršioci dužnosti pomoćnika direktora Gordana Pejović i Danilo Jovanović uplatiće polovinu zarade za mjesec mart na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

<<<Direktor Poreske uprave i pomoćnici doniraće polovinu zarade<<<

09.45

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obići će danas Klinički centar, gdje će ga direktor Jevto Eraković, kao i Krizni medicinski štab na čelu s dr Rankom Lazovićem upoznati o spremnosti i kapacitetima Kliničkog centra za prijem i liječenje pacijenata zaraženih korona virusom, kao i o pružanju najprioritetnijih redovnih medicinskih usluga u datim uslovima.

09.34

Prijestonica Cetinje u saradnji sa kompanijom Slavisan nastaviće danas preventivnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada u više gradskih naselja.

09.15

Grupa inženjera i studenata Mašinskog fakulteta sa kojima su i volonteri, producenti, dizajneri, fotografi, umjetnici, ali i ljekari, okupila se oko ideje da, koliko to mogu, pomognu zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori na način da pomoću 3D štampača prave zaštitne vizire i dostavljaju ih svim crnogorskim domovima zdravlja.

<<<Mašinski fakultet izradom vizira protiv virusa COVID 19<<<

08.55

Svi stanovnici opštine Tuzi, koji su zaraženi korona virusom stabilnog su zdravstvenog stanja, a većina njih je na kućnom liječenju, kazao je za TVCG ljekar Doma zdravlja u Tuzima dr Halil Duković.

<<<Zaraženi u Tuzima stabilno, većina na kućnom liječenju, karantin funcioniše dobro<<<

08.38

Premijer Duško Marković zahvalio se crnogorskim štampanim i elektronskim medijima na kvalitetnom i profesionalnom izvještavanju u zajedničkim nastojanjima da se zaštitimo od epidemije koronavirusa.

08.33

Uprava policije je Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama podnijela dvije krivične prijave zbog nepostupanja po mjerama Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

<<<Rožaje: Jedan kršio mjere samoizolacije, drugi vozio putnike<<<

08.11

Nacionalna SOS linija za žrtve porodičnog nasilja u martu bilježi porast poziva za 20 odsto, kaže koordinatorka za Nikšić Nataša Međedović.

<<<U izolaciji raste porodično nasilje<<<

07.55

Od jučerašnjeg presjeka u 18h, analizano je 45  uzorka. Novi korona virus je potvrđen kod jedne osobe, dok je kod 44 osoba nalaz negativan, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<Još jedan slučaj u Tuzima, ukupno 70 zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori<<<

“U Crnoj Gori sad imamo ukupno 70 inficiranih novim koronavirusom”, navode u IJZ.

07.00

Humanista Hajriz Brčvak nastavio je sa donacijama. Nakon što je prvo dao 100.000 eura, pa još 183.000 dolara u opremi za crnogorsku borbu protiv koronavirusa, donirao je i 3000 eura za Tuzi.

Opština Tuzi je u svojevrsnom karantinu zbog borbe protiv širenja koronavirusa.

<<<Humanista Brčvak nastavlja da donira, za Tuzi dao 3000 eura<<<

06.45

Obustavljanje javnog prevoza putnika u međunarodnom, međugradskom, prigradskom i gradskom saobraćaju autobusima i kombijima katastrofalno utiče na saobraćaj i turizam, poručio je izvršni direktor podgoričke kompanije Božur Radivoje Kovačević. Izvršni direktor kotorske ,Autoboke Veselin Salamadija kazao je izvjesno da će posljedica biti smanjenje prihoda i otežano poslovanje prevoznika i autobuskih stanica, ali daje za sada nezahvalno davati bilo kakve prognoze.

<<<Ako Vlada ne pomogne, može doći i do otpuštanja radnika<<<

06.18

Na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštini Crne Gore biće analizirana akutuelna situacija i do sada preduzete mjere, a biće riječi i o budućim aktivnostima, kazao je Ivan Brajović, predsjednik crnogorskog parlamenta.

<<<Brajović: Sve razlike sada stavljamo po strani<<<

06.12

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić kazao je u razgovoru za Dan da je zahvalan zbog načina na koji su se crnogorske institucije ophodile prema stanovništvu Bosne i Hercegovine i u ovom kriznom vremenu kada širom svijeta hara virus korona i da ništa manje nije očekivao, s obzirom na dobre odnose koje dvije države njeguju odranije.

<<<Ambasador Jukić: Borba sa epidemijom nas je dodatno ujedinila<<<

06.10

Crveni krst Crne Gore CKCG do sada je različitim vidovima pomoći pomogao oko 2.400 korisnika, a raspodjela namirnica i higijenskih proizvoda uglavnom se realizuje preko volontera koji ovih dana prkose strahu i obilaze svoje sugrađane. Portparolka CKCG Milica Kovačević za Dan kaže da su distribuirali humanitarnu pomoć za 1.250 porodica i obavili kupovinu ili druge obaveze umjesto 600 lica starijih, hroničnih bolesnika, osoba sa invaliditetom, ljudi u izolaciji.

<<<Pomogli 2.400 ugroženih<<<

9

avatar
1000
6
3
0
 
8
OrionPlana brdaGigiFolenderStefan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Orion
Gost
Orion

Narod i dalje nedisciplinovan barem u Podgorici, ide se u setnje,djeca jedva docekala da ne idu u skolu vise po ulicama i sl. Ovdje su potrebne represivnije mjere.

Gigi
Gost
Gigi

Proci cesatrase.Vidje li ste sto je italija emitovala za virus gdje je nastai.Kineze treba unistit.Tramp ce Im obo debelo naplatit .

Stefan
Gost
Stefan

Proći će I ova muka

Sistem
Gost
Sistem

Nadam se sa će ovo proći brzo…
Ali da ponovim, drago mi je da u Nikšić (drugi po veličini grad u CG) za sada nema ni jedan kontaminitan.
Ovo vezano za Liturgiju i pričešće za koje ste napadali Crkvu.
Da je bilo, na portakima bi nekima Crkva bila kriva

Nikola
Gost
Nikola

Moguli do sela poc jer ce po orat sto je ostalo .koriste priliku kome za uput neznam?

Plana brda
Gost
Plana brda

Kamo sreće da nisi nikad napuštao selo i oranje ali dojč u Delti je bio jači.. 😂 😂 😂

Pariz
Gost
Pariz

Sto ne napiste da je Mitropolija poklonila dva respiratora kliničkom centru!Red bi bio i hvala im na tome u ovom teškom vremenu!Budimo ljudi!Barem vi objavite kad neće drugi!

Folender
Gost
Folender

Ovi ne bi objavili da su dali 50,a ne dva

Plana brda
Gost
Plana brda

Ni 500

Send this to a friend