Društvo

LIVE: Sve informacije o virusu COVID 19 u Crnoj Gori

U Crnoj Gori su koronavirusom trenutno inficirane 84 osobe. Do sada je najviše oboljelih u Tuzima i Podgorici. Pod medicinskim nadzorom se nalzi 6.278 osoba. Od pojave COVID 19 u Crnoj Gori je preminula jedna osoba.

Na CdM-u pratite sve informacije o koronavirusu u Crnoj Gori.

21.35

U Herceg Novom uhapšen je vozač zbog prevoza više od dvije osobe u vozilu, saopštili su iz Uprave policije.

21.20

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac saopštio je da je u Tivtu jedna osoba zaražena koronavirusom, a njeno stanje je stabilno. Pozvao je građane na disciplinu i solidarnost.

<<<Kusovac: Oboljeli u Tivtu je stabilno, apel građanima na solidarnost i disciplinu<<<

19.50

Od jutrosnjeg presjeka analizirano je 28 uzorka, a novi koronavirus je potvrđen kod dvije osobe, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje.

U Crnoj Gori sad imamo ukupno 84 inficiranih novim koronavirusom.

18.30

Tuzi su od Vlade Crne Gore dobile isporuku najsonovnijih potreba za najmlađe, kazao je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

17.40

U Crnu Goru danas je, kako je prije dva dana najavljeno, stiglo više od 3,5 tona medicinske i zaštitne opreme koju je obezbijedio vlasnik Adriatic Propertisa i Universal Capital Banke Petros Stathis. Avion kompanije FlyDubai dopremio je u Crnu Goru danas 600.000 medicinskih maski, 100.000 medicinskih rukavica, 79.000 maski N95 i 21.700 maski za lice.

<<<Preko 3,5 tona medicinske opreme stiglo u Podgoricu; Stathis: Crna Gora nije sama i nije mala<<<

17.30

Zaposleni, rezidenti, zakupci i vlasnici malih biznisa koji djeluju u marini za superjahte i nautičkom naselju Porto Montenegro, donirali su ukupno 40.500 eura, koje je matična kompanija Adriatic Marinas udvostručila, kako bi ostvarena donacija Porto Montenegra iznosila ukupno 81.000 eura protiv pandemije COVD 19 virusa.

17.00

Crnogorski Nacionalni plan za pripremljenost i odgovor na pandemiju koronavirusa predstavljen je danas ambasadorima akreditovanim u našoj zemlji kao cjelovit je dokument koji obuhvata procijenjene sveobuhvatne tromjesečne potrebe Crne Gore u iznosu od 59 miliona eura u deset ključnih kategorija: od hitnih odgovora do brojnih urgentnih rješavanja socijalno-ekonomskih izazova.

<<<Crnoj Gori potrebno 59 miliona eura za suočavanje sa posljedicama koronavirusa<<

16.40

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević i njegova supruga Marina odvedeni su u karantin zbog kršenja samoizolacije.

<<<Marina i Nebojša Medojević upućeni u karantin zbog kršenja samoizolacije<<<

15.40

Predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović ponovio je danas da je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa u Crnoj Gori manje rizična od stanja u Srbiji te da je stoga preče da respiratorima, koje je su vlasti Srbije namjerile da doniraju našoj zemlji, budu spašeni životi građana Srbije.

<<<Simović Božoviću: U Crnoj Gori situacija manje rizična, respiratori potrebniji Srbiji<<<

15.20

Kompanija Zhejiang Yiwu VRN Wine Co.Ltd (distributer vina kompanije Plantaže u NR Kini) danas je donirala Crnoj Gori 30.000 maski i 4.000 rukavica.

<<<Vozili 18 sati da bi dopremili donaciju za Crnu Goru<<<

15.10

Nakon što je sinoć ustanovljeno da je jedan ljekar barske bolnice zaražen koronavirusom, Institut za javno zdravlje poslao je u izolaciju sve hirurge, ginekologe, instrumentare i babice sa ova dva odjeljenja.

<<<U izolaciji svi hirurzi, ginekolozi, instrumentari i babice barske bolnice<<<

13.49

Danas će u Crnu Goru stići tri tone medicinske zaštitne opreme, koja će ujutro biti distribuirana svim zdravstvenim ustanovama. Početkom iduće nedjelje očekujemo dopremanje novih kontingenata, ona će biti distribuirana i apotekama, tako da će i građani u narednom periodu imati dovoljno maski i zaštitnih rukavica, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović tokom jutrošnje posjete Tuzima.

<<<Hrapović obišao Tuzi, danas stiže kontingent medicinske zaštitne opreme<<<

13.33

Sektor kriminalističke policije podnio je krivičnu prijavu protiv službenika Instituta za javno zdravlje D.P. zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

<<<Radnik Instituta za javno zdravlje osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja<<<

12.56

Baranka Nadežda Basara, jedan od najvećih stručnjaka za transplantaciju matičnih ćelija u Njemačkoj i Evropi, pozvala je sve sugrađane i zemljake da ostanu doma.

<<<Basara: Ostanite doma, uvjerena sam da ćete uspjeti u borbi<<<

12.44

Glavni grad je danas saopštio da je uspostavio besplatne kanale komunikacije sa svojim građanima, te da je Sistem 48 privremeno pretvoren u call centar koji radi 24 časa.

<<<Sistem 48 privremeno pretvoren u call centar koji radi 24 časa<<<

12.33

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donio je odluku kojom se do daljnjeg suspenduje isplata prekovremenih radnih sati i naknada za komisije i radna tijela.

<<<Carević suspendovao isplatu naknada i prekovremenih radnih sati<<<

12.18

Od danas su podgoričko sportsko zdanje i sve propratne prostorije Bemax Arene stavljene na raspolaganje Kliničkom centru Crne Gore i Direktoratu za vanredne situacije, koji su nakon pregleda objekta od strane njihovog stručnog tima dali saglasnost za privremenu prenamjenu, saopšteno je CdM-u iz Bemaxa.

<<<Bemax Arena stavljena na raspolaganje Kliničkom centru<<<

11.50

Kompanija Glosarij saopštila je da je, u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim timom za zarazne bolesti, danas ocarinjeno još 11 komada respiratora, od čega po pet ide Kliničkom centru Crne Gore i Opštoj bolnici Nikšić, a jedan Opštoj bolnici Berane.

<<<Glosarij obezbijedio još 11 respiratora<<<

11.42

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da respiratore koji nisu prihvaćeni donira direktno Beranama, ocijenivši da nije momenat za, kako je rekao, politička nadgornjavanja.

<<<Šćekić pozvao Vučića da respiratore donira direktno Beranama<<<

11.33

Vlada je Ustavom ovlašćena da predlaže zakone Skupštini, obrazloži cjelishodnost i razloge predlaganja, saopštili su iz Socijaldemokratske partije, ističući da čudi što premijer Duško Marković predlaže nešto na Twitter-u, a ne u odgovarajućoj ustavnoj proceduri.

<<<SDP Markoviću: Vlada Ustavom ovlašćena da predlaže zakone Skupštini<<<

10.53

Opština Mojkovac je rukovođena socijalnim kartonom Centra za socijalni i procjenom kabineta predsjednika Ranka Mišnića, sa petnaest volontera i terenskom aktivnošću dijela zaposlenih Komunalnog preduzeća Gradac i Službe zaštite i spasavanja, danas podijelila 230 paketa pomoći najugroženijem stanovništvu u toj opštini.

<<<Opština Mojkovac podijelila 230 paketa, akcija pomoći se nastavlja<<<

10.45

Epidimiološka situacija u Ulcinju je zadovoljavajuća, jer je broj oboljelih od koronavirusa zadržan na tri osobe, dok je pod nadzorom posmatranja dežurnog epidimiologa za Ulcinj i Bar ukupno 410 osoba, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Ulcinj.

<<<U Ulcinju tri oboljele osobe, 111 u karantinu<<<

9.53

Vlada je spremna da obezbijedi novac u okviru tekuće budžetske rezerve i da pomogne građanima koji već traže finansijsku pomoć, saopštio je danas predsjednik Vlade Duško Marković.

<<<Vlada spremna da pomogne građanima koji traže finansijsku pomoć<<<

9.37

Pripadnici 11. kontingenta Vojske Crne Gore u misiji Resolute support u Avganistanu, koji su sinoć stigli u Crnu Goru, smješteni su u karantin u Danilovgradu.

<<<Vojnici Crne Gore nakon povratka iz Avganistana upućeni u karantin<<<

8.42 

Svjesna izazova pred kojim se nalazi naša država, ali i cjelokupno crnogorsko društvo, usljed epidemije koronavirusa, kompanija Garmin danas je saopštila da je, u duhu solidarnosti i podrške mjerama Vlade i zdravstvenih institucija, uplatila Nacionalnom koordinacinom tijelu za zarazne bolesti 5.000 eura.

<<<Garmin donira 5.000 eura za borbu protiv koronavirusa<<<

8.37

Ni mi, ni cijeli svijet nijesmo bili psihološki spremni za pandemiju koronavirusa, kaže psiholog i komunikolog Radoje Cerović. On je u Živoj istini kazao da su razni krugovi potcjenjivački nastupili prema cjelokupnoj situaciji.

<<<Cerović: Ovo je najbolja Crna Gora koju sam ikad vidio<<<

8.04

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti  donijelo je novu mjeru, u skladu sa kojom se samoizolacija produžava za 14 dana, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

<<<Donijeta nova mjera: Samoizolacija se produžava za 14 dana<<<

8.02

Novi koronavirus u Crnoj Gori potvrđen je kod još sedam osoba i sada ih je ukupno 82 zaraženih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Najviše zaraženih je u Tuzima 31 i Podgorici 27. Na osnovu ovih podataka od juče nije zabilježen rast broja inficiranih u Crnoj Gori.

<<<Zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori 82, najviše u Tuzima i Podgorici<<<

7.51

Nijedan vjerski službenik Mitropolije crnogorsko-primorske MCP, Kotorske biskupije i Islamske zajednice u Crnoj Gori nije testiran na virus korona, dok je za dva sveštenika MCP izrečena mjera samoizolacije, kazali su za Dan iz tradicionalnih vjerskih zajednica i crkava u Crnoj Gori.

<<<U samoizolaciji dva sveštena lica<<<

7.44

Sjedinjene Američke Države su po broju zaraženih od korona virusa pretekle Kinu. Trenutno ih je više od 80.000, a taj broj se svakodnevno uvećava, kazao je za Pobjedu ambasador Željko Stamatović, generalni konzul Crne Gore u Njujorku.

<<<Stamatović: Nemamo saznanja da je neko od državljana Crne Gore zaražen<<<

7.34

Na teritoriji nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica od 13. do 27. marta službenici policije podnijeli su 34 krivične prijave protiv 50 osoba koje su se oglušile o naredbe Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. U Podgorici su procesuirane 42 osobe, Danilovgradu tri, Cetinju dvije i Kolašinu tri, kazao je u razgovoru za Pobjedu načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević u čijoj nadležnosti su i odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Kolašin i Danilovgrad.

<<<Pavićević: Krivične prijave protiv 50 osoba zbog nepoštovanja mjera NKT<<<

7.30

Prema preliminarnim podacima kojima raspolaže Centralna banka, više od 40.000 korisnika kredita je do sada predalo inicijativu banakama za korišćenje prava na moratorijum, saopštio je guverner Centralne banke CBCG Radoje Žugić u intervjuu za Bankar.me.

<<<Banka ne može da naplaćuje troškove odlaganja otplate kredita<<<

7.21

Rad od kuće, koji se preporučuje dok ne splasne situacija sa epidemijom koronavirusa u Crnoj Gori, za mnoge je misaona imenica. Policajci, vojnici, novinari, te radnici na građevini i održavanju čistoće, svakodnevno obavljaju svoje zadatke, bez izuzetka.

<<<I građevinski radnici moraju da nose maske<<<

7.16

Marina Medojević, supruga jednog od lidera Demokratskog Fronta Nebojše Medojevića i predsjednica NVO Banka hrane, krši uredbu Vlade Crne Gore i, ne samo da izlazi iz svog stana, već i daje izjave medijima, iako bi trebalo da u periodu od 17. do 31. marta bude u samoizolaciji. Tu informaciju su saopštili Dnevnim novinama čitaoci, a kao dokaz tačnosti moguće je pogledati prilog TV Vijesti o siromaštvu u Crnoj Gori koji je emitovan 19. marta.

<<<Marina Medojević daje medijima izjave na ulici, umjesto da bude u samoizolaciji<<<

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
Cogito ergo sumRakiPjerMarkoPop Rock
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Zna li se da li se radi obdukcija ljudima koji umru ovih dana a nisu testirani na covid19?

Raki
Gost
Raki

Koji god gradjanin da se testira a oseca simptome gripa test ce biti pozitivan….jer corona virus je izvporodice virusa infuence gripa u svaki bris ga mozete naci…samo sto se do sada nije vrsilo testiranje niti se obracala paznja na to

Pjer
Gost
Pjer

Evo vi lijek narode
Soda bikarbona i limun
100 posto

Marko
Gost
Marko

Ljudi ako za Boga znate i zelite dobro narodu Crne Gore ZAUSTAVLJAJTE OVE HILJADE AUTA po Podgorici!!! Ima li koga da reaguje. Vidite Italiju, Spaniju, danas, Ameriku, Englesku sjutra. To nas ceka sa ovoliko kola po ulici. Zasto ne uvedete mjere kao Kina i za 15 dana sve gotovo!

Pop Rock
Gost
Pop Rock

Gdje su nam maske i rukavice ?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

I šta ćemo sa Marinom? Zašto nije smještena u karantin već, kao i ostali kršitelji samoizolacije? Ipak su neki i dalje malo “ravnopravniji” u odnosu na druge, što bi Orvel rekao…😜

40 dana D jaje
Gost
40 dana D jaje

Sve je super. ……..

Send this to a friend