Društvo

Ljetnji vojni kamp počeo uz poštovanje mjera

Ljetnji vojni kamp počeo je uz poštovanje svih propisanih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Instituta za javno zdravlje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ove godine 65 srednjoškolaca iz cijele Crne Gore u okviru petog Ljetnjeg vojnog kampa vojničkim životom živjeće dvije sedmice, a tom prilikom oprobaće se u topografiji, orijentiringu, sanitetskoj i alpinističkoj obuci, kao i u logorovanu tj. ishrani i preživljavanju u prirodi.

“Ministarstvo odbrane prethodno je organizovalo testiranje polaznika kampa na koronavirus, kako bi zbog novonastale situacije, bili sigurni da su djeca bezbjedna. Nakon što je utvrđeno da su negativni na COVID19 i uz prethodnu saglasnost roditelja koji su apsolutno podržali održavanje kampa, bez svečane ceremonije otvaranja, djeca su upućena u kasarnu ‘Đuro Drašković’ u Kolašinu. Polaznici će u tom gradu, kao i Pljevljima i Tivtu uglavnom boraviti na otvorenom, na vojnim poligonima i već pripremljenim i dezinfikovanim lokacijama”, ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju, cilj kampa je da se srednjoškolci oprobaju kao vojnici, da kroz aktivnosti i druženje razvijaju osjećaj solidarnosti i drugarstva, stiču znanja o ulozi i značaju Vojske Crne Gore u društvu i time jačaju interesovanje za vojni poziv.

Send this to a friend