Društvo

Luka spasa i mjesto rađanja novog života: JU Kakaricka gora proslavila deceniju rada

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj Gori u Podgorici proslavila je danas deset godina postojanja i uspješnog rada.

Na obilježavanju jubileja prisustvovao je i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je kazao da ne postoji plemenitija borba od one koju svakodnevno vode zapošljeni u Javnoj ustanovi na Kakarickoj gori.

„Zahvaljujući vama, drage kolege, institucija u kojoj radite postala je luka spasa i mjesto rađanja novog života, na zadovoljstvo vaših klijenata i na ponos Glavnog grada i naše države. A partnerstvo sa Evropskom komisijom na projektu izgradnje Ženskog paviljona ove ustanove, čime su stvoreni najsavremeniji uslovi za tretman korisnica psihoaktivnih supstanci, svjedoči o tome da je značaj onoga što radite prepoznat i van granica Crne Gore“, naglasio je on.

Svjesni da borba protiv bolesti zavisnosti i dalje traje, a kao izraz društvene odgovornosti i, nadasve, poštovanja prema vrijednim rezultatima centra, Vuković je obećao da će Glavni grad, i u narednom periodu, činiti sve kako bismo iz te borbe jednoga dana izašli kao pobjednici.

Na svečanosti je Javna ustanova dodijelila nagrade i priznanja i to Glavnom gradu Podgorica, Institutu za javno zdravlje, Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore,  Domu zdravlja Podgorica, KIC-u “Budo Tomović”, NVO Preporod, Konjičkom klub “Budućnost”, Kros-parku “Zlatica”, Organizaciji LDS charities,  kao i bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, Miomiru M. Mugoši, Borislavu Mitriću, Snežani Mijušković i Ljubiši Boškoviću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

klijent i pacijent nijesu sinonimi, a decenija dobroga ,, biznisa,,

Vaša zavisnica
Gost
Vaša zavisnica

Sram vas bilo, DPS, SD koalicijo i njihovi poltroni. Svi koji mrzite zavisnike ste se pokupili da nešto slavite. Što slavite, kome dajete nagrade i ko ih daje? Sami sebi?! A to što vam na Kakarickoj prodaju drogu i drogiraju sene pominjete. To što nemate uspjeha u liječenju? To što ih derete i naplaćujete im iako vam je plaćeno?! To… Više »

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

Ocemo da nam se drzava zove Kakaricka Gora .Zasto smo Crna ?Po obrazu ili?Stop posrbljavanju….

Oket
Gost
Oket

Maknite vi drogu sa ulica, nego pune tvoji bosovi dzepove i od toga se finansirate? Svaka cast osoblju na trudu, pretpostavljam da im nije lako sa tim problemima.

4 nahije
Gost
4 nahije

Eo Tači došao u goste, šef mafijaške kvazidržave Kosovo koja je glavna za plasiranje heroina po Evropi, balkanskog Avganistana. Ne mogu ovi dobri ljudi toliko narkomana da izliječe kolko može Hašim omladine da nagrdi

Send this to a friend