Društvo

Luka spasa i mjesto rađanja novog života: JU Kakaricka gora proslavila deceniju rada

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj Gori u Podgorici proslavila je danas deset godina postojanja i uspješnog rada.

Na obilježavanju jubileja prisustvovao je i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je kazao da ne postoji plemenitija borba od one koju svakodnevno vode zapošljeni u Javnoj ustanovi na Kakarickoj gori.

„Zahvaljujući vama, drage kolege, institucija u kojoj radite postala je luka spasa i mjesto rađanja novog života, na zadovoljstvo vaših klijenata i na ponos Glavnog grada i naše države. A partnerstvo sa Evropskom komisijom na projektu izgradnje Ženskog paviljona ove ustanove, čime su stvoreni najsavremeniji uslovi za tretman korisnica psihoaktivnih supstanci, svjedoči o tome da je značaj onoga što radite prepoznat i van granica Crne Gore“, naglasio je on.

Svjesni da borba protiv bolesti zavisnosti i dalje traje, a kao izraz društvene odgovornosti i, nadasve, poštovanja prema vrijednim rezultatima centra, Vuković je obećao da će Glavni grad, i u narednom periodu, činiti sve kako bismo iz te borbe jednoga dana izašli kao pobjednici.

Na svečanosti je Javna ustanova dodijelila nagrade i priznanja i to Glavnom gradu Podgorica, Institutu za javno zdravlje, Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore,  Domu zdravlja Podgorica, KIC-u “Budo Tomović”, NVO Preporod, Konjičkom klub “Budućnost”, Kros-parku “Zlatica”, Organizaciji LDS charities,  kao i bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, Miomiru M. Mugoši, Borislavu Mitriću, Snežani Mijušković i Ljubiši Boškoviću.

5 Komentara na "Luka spasa i mjesto rađanja novog života: JU Kakaricka gora proslavila deceniju rada"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend