Društvo

Mališani iz Podgorice i Ukrajine prvi gosti dječjeg odmarališta na Veruši

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je dječije odmaralište na Veruši gdje su juče stigli prvi gosti za ovu godinu i zvanično je otvorena ljetnja sezona, saopšteno je iz PG Biroa.

Prilikom posjete Vuković je istakao da je odmaralište jedan od simbola glavnog grada, te da mu je zadovoljstvo da je, baš na tom mjestu, imao priliku da poželi dobrodošlicu prvoj grupi mališana.

“Ove godine su gosti ne samo naši najmlađi iz Podgorice, već i mališani iz Ukrajine koji se u Crnoj Gori nalaze iz vjerujem svima dobro poznatih razloga. U saradnji sa Ambasadom Ukrajine organizovali smo boravak za njih, u nekoliko grupa, sa ciljem da im koliko toliko olakšamo boravak u Crnoj Gori i vrlo smo zadovoljni zbog toga, a vidim da su i prve reakcije sjajne. Odmaralište je vrlo značajno za nas, ne samo u institucionalnom smislu, jer gotovo da nema nikoga ko je rođen i živi u Podgorici da nije barem jednom bio na Veruši i to je činjenica koja nas obavezuje”, kazao je Vuković i najavio ambiciozne planove za ulaganja u narednom periodu.

Gradonačelnik je istakao da je cilj da se kvalitet usluga i smještajnih kapaciteta podigne na značajno viši nivo, a u prilog tome ide i činjenica da će uskoro i autoput biti u funkciji, što će u značajnoj mjeri skratiti vrijeme koje je potrebno da se iz Podgorice dođe do Veruše.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

“Ja sam apsolutno siguran da ovaj kraj ima fantastičan potencijal, pogotovo s aspekta turističke valorizacije, tako da ovaj projekat može biti jedan lijep dodatak toj priči”, kazao je Vuković.

Otpravnica poslova u Ambasadi Ukrajine Natalija Fialka zahvalila se gradonačelniku Vukoviću zbog sprovođenja u djelo inicijative da mališane iz Ukrajine borave na Veruši.

“Socijalizacija djece koja su pobjegla od rata je jako važna za njih i sigurna sam da će oni odmoriti ovdje u ovom lijepom mjestu. Sa druge strane, nadam se i uvjerena sam da će oni naći nove prijatelje ovdje i sigurna sam da će se bolje upoznati dva naroda, i da će crnogorska djeca znati koga su primili toliko toplo u svoju zemlju”, istakla je Fialka.

Direktor JU Dječji savez Aleksandar Milošević je kazao da je odmaralište potpuno spremno, te da će ovog ljeta na Verušu boraviti šest grupa koje broje po stotinu mališana.

“Ove godine smo pokazali, čini mi se, posebnu odgovornost i solidarnost prema djeci koja su došla iz ratom zahvaćenih predjela Ukrajine i to nas čini ponosnim”, istakao je Milošević i kazao da je uvjeren da će svi oni provesti lijepo vrijeme na Veruši.

Send this to a friend