Društvo

Manje posla za pauka, u Budvi 350 novih parking mjesta

Novo parkiralište kod Crvenog krsta u Budvi sa oko 150 parking mjesta otvoreno je prošlog vikenda, kao i garaža u Rafailovićima sa oko 200 mjesta, čime će uz nova parking mjesta u Mediteranskoj ulici i donjem bulevaru ukupan broj parking mjesta u metropoli turizma dostići planiranu cifru od oko 2.000 mjesta.

Kako je kazala za RTV Budva PR Parking servisa Verica Kaljević, cijene za parkiralište kod Crvenog krsta na dnevnom nivou iznose 50 centi, a na noćnom jedan euro.

“Za domicilno stanovništvo, odnosno za one zgrade koje su direktno oslonjene na ovo parkiralište mjesečna karta iznosi 10 eura, dok je za ostale građane Budve karta 20 eura”, istakla je Kaljević.

Ona je kazala da se propusnice već štampaju, te da će njihovo dodjeljivanje trajati do petka, 15. juna.

Dodala je da je od juče otvorena i garaža u Rafailovićima, što će stanovništvu i turistima obezbijediti uređeno prakiralište.

“Cijena za građane Budve je 50 eura za mjesec dana, turističke propusnice su osam eura na dnevnom nivou. Parkiranje po započetom satu iznosi jedan euro na dnevnom nivou, a 1,5 eura za noćno parkiranje”, navela je Kaljević.

Zvanično če se i vršiti naplata duž čitave Mediteranske ulice i južnog bulevara, sve do semafora kod crvenih uzgrada. Naplata će se vršiti pomoću parkomata.

“Trudićemo se da ozbiljnom politikom i kontrolom parkirališta pružimo određeni kvalitet kada je u pitanju usluga parkiranja u Budvi”, zaključila je Kaljević.

6 Komentara na "Manje posla za pauka, u Budvi 350 novih parking mjesta"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend