Društvo

Marković: Donacija rezonance za Crnu Goru više od humanog gesta

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je dr Nikolasa Alisu sa saradnicima povodom jučerašnje primopredaje Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore novog aparata za magnetnu rezonancu vrijednog pola miliona eura od kojih je 400.000 eura donacija koju je obezbijedio dr Alisa.

Zahvalivši se dr Alisi na donaciji predsjednik Marković je ocijenio da je riječ o velikom činu za građane Crne Gore koji će omogućiti da djeca dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu.

“Za nas u Crnoj Gori ovaj gest je više od humanosti. To je Vaš odnos prema našoj Državi. Građani Crne Gore će to znati da cijene“, rekao je premijer.

Alisa je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku da pomogne crnogorsko zdravstvo rekavši da je zahvalan premijeru na efikasnoj realizaciji donacije i bivšem predsjedniku Vlade na ideji o prikupljanju donacija za magnetnu rezonancu.

Ugovor o donaciji potpisan je 18. januara, nakon što je Vlada na 54. sjednici održanoj 14. decembra 2017. godine, razmotrila i usvojila Informaciju o potrebi nabavke i obezbjeđenju donatorskih sredstava za nabavku magneta MR Essenza 1.9T Tim + Dot za potrebe Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore s Predlogom ugovora o donaciji između JZU Klinički centar Crne Gore i dr Nikolasa Alise sa svojim poslovnim partnerima iz UAE i prihvatila Ugovor o donaciji i ovlastila direktorku KCCG Zoricu Kovačević da potpiše Ugovor.

Sastanku su prisustvovali u ime grupe donatora – poslovnih ljudi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – predsjedavajući i izvršni direktor Al Ansari ExchangeMohamed Al Ansari i izvršni direktor Holdinga Ali & Sons Šamis bin Ali Haflan al Daheri, koji su izrazili interesovanje za širenje poslovanja u Crnoj Gori odnosno za investiranje u našu zemlju.

Marković je u tom kontekstu upoznao sagovornike sa odličnim ekonomskim rezultatima i strateškim ciljevima Vlade kao i sa izuzetno povoljnim investicionom mogućnostima koje nudi Crna Gora.

Čelnici Holdinga Ali & Sons i Al Ansari Exchange iskazali su interesovanje za ponovni dolazak u Crnu Goru kako bi se podrobno upoznali sa investicionom ponudom. U tom smislu dogovorena je njihova naredna posjeta tokom koje bi trebalo da im budu predstavljeni konkretni resursi i projekti za njihove investicije, naročito u Sjevernom regionu.

Sastanku je prisustvovala i direktorka Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević.

Send this to a friend